Ringkøbing

Vi er Danmarks største arbejdsplads

Ringkøbing-Skjern-områdets indsats for at skaffe arbejdskraft er forankret i erhvervslivet med erhvervsdirektør Hans Jørn Mikkelsen som en af frontfigurerne. Foto: Ringkøbing-Skjern Erhvervsråd

Ringkøbing-Skjern er Danmarks største kommune. Det er også et af de steder i landet, hvor det er nemmest at få et job.

SKJERN: Siden årtusindskiftet har rådgivningsvirksomheden "Great Place To Work" med stor succes afviklet konkurrencen om at kåre "Danmarks bedste arbejdsplads" baseret på måling af medarbejdernes tilfredshed.

Der er ikke ret mange virksomheder vest for Silkeborg, som har ønsket at betale firmaet mindst 25.000 kroner for de spørgeskemaer, der giver adgang til at deltage i konkurrencen. Til gengæld har Ringkøbing-Skjern Kommune noget, der er gratis, og som ingen andre kan prale af:

- Vi er Danmarks største arbejdsplads, siger erhvervsdirektør Hans Jørn Mikkelsen fra Erhvervsrådet Ringkøbing-Skjern med en stolt stemmeføring, der ikke er til at tage fejl af.

Jo, bevares, det er en lidt kæk måde at udnytte, at kommunen med sine knap 1.500 kvadratkilometer rent faktisk er Danmarks største kommune målt på arealet.

Men det handler også om, at Niels Hausgaard har helt ret, når han synger, at "der er arbejde nok til dem, der vil arbejde". Mens alle danskere bidrager med gennemsnitligt 377.000 kroner til bruttonationalproduktet (BNP), så bidrager borgerne i Ringkøbing-Skjern med 410.000 kroner pr. indbygger.

I Jylland er det kun i Billund og Ikast-Brande, at indbyggerne knokler flere penge hjem.

- Vi har en ledighed på kun to procent i Ringkøbing-Skjern Kommune. Der er altid nogen, som skifter job, så det er altså reelt noget, der ligner fuld beskæftigelse. Derfor er mangel på arbejdskraft en af vores mest alvorlige væksthæmmere, og derfor satte vi for et år siden gang i kampagnen for at få flere til at søge mod vest, fortæller Hans Jørn Mikkelsen.

5 gode grunde til at søge job i vest

Erhverv+ har bedt Erhvervsdirektør Hans Jørn Mikkelsen fra Erhvervsrådet Ringkøbing-Skjern om at nævne fem gode grunde til at søge job i hans kommune. De kom som skidt fra en Arla-malkeko:


  1. Arbejdsløsheden er på kun to procent, altså noget nær fuld beskæftigelse, så det er let at finde et job, især hvis du er håndværker, industritekniker, ingeniør.
  2. Entrepreneur-ånden ligger dybt i den vestjyske DNA. Her får du mulighed for at få opfyldt dine ambitioner og være med til at udvikle - og mulighed for at starte din egen virksomhed, hvis du har mod på det.
  3. Der er gode muligheder for, at din kone, mand eller kæreste også kan få et job, hvis familien flytter vestpå. Det store skattecenter med 400 arbejdspladser i Ringkøbing har for eksempel ledige stillinger.
  4. Man får meget bolig for pengene i Vestjylland, og det er både trygt og sikkert for børn at vokse op her.
  5. Gymnasieuddannelserne i Ringkøbing-Skjern er rangeret i top fem blandt landets bedste, og der er højst en times kørsel til universitetsuddannelserne i Herning.
Ringkøbing-Skjern er Danmarks (geografisk) største kommune. Ergo er det også Danmarks største arbejdsplads. Det er de stolte af, fortæller erhvervsdirektør Hans Jørn Mikkelsen. Pressefoto

Nyt image

Kampagnen for Danmarks største arbejdsplads handlede også om at få Vestjyllands image støvet af.

- Når fjernsynet viser indslag fra Vestjylland, så elsker de at køre i det spor, hvor man ser en ældre landmand med en pibe i munden, siddende på en Massey Ferguson-traktor. Det vil vi gerne gøre op med. Landbruget og industrien kører faktisk på meget højt teknologisk niveau, og vi har da også bredbåndsforbindelser - selv her i Vestjylland, siger Hans Jørn Mikkelsen med et skævt smil.

For at skabe opmærksomhed afviklede erhvervslivet i samarbejde med kommunen en konkurrence, hvor præmien var et job. Det gav i første omgang positiv presseomtale, men det også konkrete resultater.

- Vi modtog 23 ansøgninger, og der var ti fra hele landet, der deltog i konkurrencen. De var her et par dage og besøgte Vestas, vinduesproducenten Dovista, Hvide Sande Shipyard, Kramp og pumpefabrikanten Landia. Og så prøvede vi at få dem matchet til lokale virksomheder, fortæller erhvervsdirektøren.

Og jo, det gik såmænd ikk' så ringe endda.

- En af dem blev fastansat hos Arla. Og en blev ansat på prøve i et halvt år hos JSB (leverandør til vindmølleindustrien, red.), siger Hans Jørn Mikkelsen.

Mere end kampagne

"Danmarks største arbejdsplads" er dog mere end en kampagne. I tæt parløb mellem erhvervsrådet, virksomhederne og kommunen er det positive image ved at rodfæste sig.

- Vi har sørget for, at man kan uploade sit CV på hjemmesiden www.flytmodvest.dk, og så hjælper vi gerne med at matche med en virksomhed. Vi har også allerede fået henvendelse fra blandt andet Vestas, som gerne vil bruge vores kampagnefilm i deres egen organisation. Nu følger vi op med tv-reklamer på TV2/News, så indsatsen fortsætter med endnu større kraft ind i det nye år, siger Hans Jørn Mikkelsen.

Han kunne have talt meget længere tid om Vestjyllands fortræffeligheder, men han må afslutte interviewet for at tage mod en busfuld unge studerende fra VIA i Horsens, som er et af Jyllands største videregående uddannelsessteder for blandt andet ingeniører og bygningskonstruktører.

Mon ikke både de studerede og buschaufføren ender med at få et jobtilbud med hjem?

0/0
Annonce
Ringkøbing For abonnenter

Entusiaster på lydløs reklametur: Nu er elbiler for alle

Annonce
Annonce
Ringkøbing

Snart får Nygade Nord nyt gulvtæppe: Brolægning begynder i denne uge

Ringkøbing

Ny kulturfestival på vej i Ringkøbing: FN's 17 verdensmål bliver præsenteret i børnehøjde

Kultur

Hee rykker sig: Nu skal der sættes skub i fremtidens bevægelseshus

Ringkøbing

Nu tænker eleverne på Alkjærskolen meget mere på miljø og genbrug

Ringkøbing

Mette måtte trække sine ord i sig: Nu er fremtiden sikret for lægehus

Ringkøbing

Præsten rykker i svømmehallen: Gå i vandet under gudstjenesten

Gamle Dage Live For abonnenter

Morten maste sig frem i machomiljøet: Blå mærker forsvinder, men sejrene gør ikke

Erhverv

HSHansen højt til vejrs: Skal lave facaden på 14 etagers højhus i Aarhus