Annonce
Erhverv

Vi er Danmarks bedste: Ringkøbing-Skjern helt i top på vigtigt beskæftigelses-område

Virksomhedspraktik er den mest effektive måde at få ledige i arbejde på, mener Kristian Andersen, formand for beskæftigelsesudvalget i Ringkøbing-Skjern Kommune. Arkivfoto: Morten Stricker
Vi klarer os bedst på landsplan i brug af virksomhedspraktik. Ringkøbing-Skjern har den højeste andel af jobparate ledige, som kommer i job efter endt virksomhedspraktik.

RINGKØBING-SKJERN: Ingen danske kommuner er så dygtige som Ringkøbing-Skjern til at få arbejdsløse i job ved hjælp af virksomhedspraktik. Vi har den højeste andel af jobparate ledige, hvis praktikforløb ender med fast arbejde.

Nye tal fra Beskæftigelsesregion Vestjylland viser, at 42 procent af jobparate ledige i Ringkøbing-Skjern Kommune ender i beskæftigelse efter virksomhedspraktik.

Det er markant højere tal end i vore nabokommuner - Lemvig 29 procent, Struer 28 procent, Skive 35, procent, Holstebro 33 procent, Herning 32 procent og Ikast-Brande 35 procent - og altså det højeste i landet.

Det er tal, der glæder Kristian Andersen (KD), formand for byrådets beskæftigelsesudvalg. Det undrer ham dog ikke; det er et område, kommunen satser stærkt på, understreger han:

- Vi har løbende cirka 600 jobparate ledige ude i virksomhedspraktik. Nogle får heldigvis beskæftigelse, men så kommer der nye ind i praktikordningen, og det skal vi blive ved med, for det er et redskab, der virker, fastslår Kristian Andersen.

Annonce

To grunde

Der er to grunde, til at Ringkøbing-Skjern ligger helt i top, når det gælder virksomhedspraktik, fortsætter han.

- Dels er det noget, vi prioriterer meget højt politisk; dels har vi nogle virksomheder her i kommunen, der lukker dørene op, når vi banker på, og som er med på at løfte opgaven.

Kristian Andersen har også en stor buket roser til medarbejderne i beskæftigelsesafdelingen for deres indsats.


Det er virkeligheden, der virker. Og det er virkeligheden, de ledige møder, når de kommer ud på virksomhederne.

Kristian Andersen, formand for beskæftigelsesudvalget.


- Vi har dygtige konsulenter og en god ledelse, der forstår at udnytte mulighederne for virksomhedspraktik, siger han.

Ifølge Kristian Andersen er virksomhedsrettede tiltag et af de bedst virkende redskaber i beskæftigelsesindsatsen.

- Det er virkeligheden, der virker. Og det er virkeligheden, de ledige møder, når de kommer ud på virksomhederne, fastslår han.

Ikke nok med, at de ledige får nyttig erfaring; det er også en glimrende anledning for virksomhederne til at prøve potentielle medarbejdere af.

Annonce

Flere ting på hylderne

Hvad angår mulighederne for at sende ledige i virksomhedspraktik, er Ringkøbing-Skjern Kommune efter Kristian Andersens vedkommende heldigt stillet på grund af selve vores erhvervsstruktur, hvor vi har virksomheder inden for industri, landbrug, turisme og serviceerhverv.

- Det er klart, at jo flere ting, vi har på hylderne, jo større er chancen for, at vi kan få et fornuftigt match mellem virksomheder og ledige, siger han.

Annonce

Coronaens virkninger

Til gengæld går det knap så godt med at få nyledige dagpengemodtagere i beskæftigelse inden for tre måneder. Fra tredje kvartal 2019 til andet kvartal 2020 var det kun 37 procent af denne kategori, der kom i beskæftigelse, mod 44 procent det foregående år.

På andre områder mærkes coronaens indvirkninger tydeligt: Antallet af kontanthjælpsmodtagere, der er erklæret jobparate, er faldet svagt fra 37 procent i slutningen af 2019 til 35 procent i slutningen af 2020.

Antallet af langtidsledige er på et år steget med 38 procent til 171 personer.

Til gengæld er de ledige her i kommunen de bedste i Vestjylland til at søge job. Kun 11 procent af ledige havde ikke søgt job i september 2020. I september 2019 var det 28 procent.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce