Kultur

Veteraner indtager Ringkøbing: 100 gamle biler til klassisk løb

Der bliver noget at kigge på for veteranbilentusiaster, når Ringkøbingløbet afvikles for 51. gang. Arkivfoto.
Ringkøbingløbet afvikles 25.-27. juli for 51. gang; stadig stor interesse for at være med.

RINGKØBING: Forhåbentlig er vejrguderne med Ringkøbingløbet, når det torsdag den 25. til lørdag den 27. juli afvikles for 51. gang. Veteranbiler tager sig trods alt bedst ud i solskin, der lader al kromen og de højglanspolerede flader komme til deres ret.

Og flotte veteranbiler bliver der nok af, lover Niels Jørgen Kannevorff fra Kongelig Dansk Automobilklub Classic, der arrangerer løbet.

- Vi har 100 tilmeldte, og det er det tal, vi sigter mod. Så er løbet af en håndterlig størrelse, siger Niels Jørgen Kannevorff, der regner med snart at måtte begynde at skrive interesserede på venteliste; han får nemlig stadig henvendelser fra veteranbilejere, der gerne vil deltage i Danmarks ældste løb for old timer-biler.

Deltagerne kommer fra nær og fjern - fra hele Danmark samt fra Norge og Sverige, og programmet følge det sædvanlige, velafprøvede spor:

Torsdag aften er der aftencruising til Hvide Sande, hvor deltagerne blandt andet skal besøge Kabelpark og Hvide Sande Bryghus.

Fredag er der "skønhedskonkurrence" for klassiske biler og motorcykler (Concous d'Origine), hvilket finder sted om eftermiddagen på den store plæne ved Hotel Fjordgården.

Lørdag starter så selve Ringkøbingløbet. Efter at kommunen har budt på kaffe og kanelkage i Rådhushallen, sendes bilerne ud på en tur, der hovedsageligt går mod nord, blandt andet til hornvarefabrikken i Bøvlingbjerg og strandingsmuseet i Thorsminde.

Om aftenen er der traditionen tro festmiddag med underholdning, musik og dans på Hotel Fjordgården.

0/0

Tophistorier

Annonce
Tarm For abonnenter

Fra Holland til Tarm: Fiskesø var Willem og Jannies store drøm

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Tarm

Kæmpe fremgang i Brugsen i Hemmet: Der er ansat mere personale for at følge med

Hvide Sande

Blandt legeland, bowling og spillemaskiner: - Fantastisk med sådan et sted til dårligt vejr

Kultur For abonnenter

E-force satsede på at vinde "the double" ved gadefodboldstævne i Hvide Sande

Tophistorier

Erhverv

21-årige Benjamin har åbnet sin egen webshop: Det kunne jeg gøre bedre

Vestjylland For abonnenter

Turister holder købmænd i live

Leder For abonnenter

Det mener Dagbladet: Lyt til 'praksis-partisanens' gode råd

Praksis-partisan. Sådan kalder Peder Sørensen sig selv. Han har gennem 11 år været leder af Produktionsskolen i Skjern og ved derfor af erfaring, at en praktisk tilgang til liv og læring virker bedre end alverdens bøger. I hvert fald for de elever, som er kommet på netop den skole, fordi de af den ene eller den anden grund er løbet sur i det almindelige skolesystem. Mange af dem har ikke verdens bedste oplevelser med sig i skoletasken, og før de kan blive klar til igen at binde an med bøger og teori, skal de lære at tro på sig selv. Det sker ifølge Peder Sørensen bedst gennem netop praktisk arbejde. Det er i der, langt hovedparten af eleverne har deres styrke, og det er derfor her, der er en basis, man kan bygge en selvtillid op på. At det virker, viser de tørre tal fra skolen i Skjern: 70 procent af eleverne er kommet videre i uddannelse eller arbejde. Med andre ord masser af solstrålehistorier om mennesker, der blev grebet, efter at de var snublet i starten, og som lærte at stå på egne ben. Men nu er det slut: Skolens seneste afgangshold blev også det sidste. Landets produktionsskoler lukker nemlig med udgangen af juli og bliver i stedet til FGU'er - Forberedende Grunduddannelse, der også skal hjælpe eleverne videre til uddannelse eller arbejde. På FGU kommer eleverne ind på ét af tre spor: Et, hvor de kan forbedre sig i boglige fag, et andet til de unge, der kan lide praktisk arbejde, men som også gerne vil forbedre sig i dansk og matematik, og endelig et tredje spor, hvor de unge er i virksomhedspraktik det meste af tiden og resten af tiden i skolepraktik med undervisning i fag, der er relevante for praktikken. Forhåbentlig vil den nye uddannelse vise sig lige så effektiv til at hjælpe ikke mindst de skrøbelige blandt eleverne videre, som Produktionsskolen var. Det er som bekendt ligegyldigt, hvilken farve katten har og hvad den hedder - bare den kan fange mus. Men det vil være klogt at lytte til erfaringerne fra 'praksis-partisaner' som Peder Sørensen. For hvis man vil skabe nye solstrålehistorier, er det afgørende at have fokus på hver enkelt elevs muligheder. Først når de tror på sig selv, kan de være de klar til de boglige fag. Det lyder både enkelt og indlysende.

Mindeord

Mindeord: Michael bevarede humøret og det positive syn på livet

Vestjylland For abonnenter

Ormefiskeriet i Varde Å vil formentlig blive begrænset

112

Badegæst i nød reddet op af havet

Hvide Sande

Fanø har taget principiel kamp: Nu fjernes forlist Hvide Sande-kutter i 11. time

Annonce