Annonce
Kultur

Veteraner hædret på rådhuset: Dannebrog gik til tops for at ære udsendte

Flagene føres ind i rådhuset, mens en regnbue hvælver sig over byen. Foto: Ole Hansen Lund
Veteraner og pårørende var til flagdag i Ringkøbing, hvor borgmester Hans Østergaard tog imod i rådhushallen.

RINGKØBING: En flot regnbue knejsede nærmest symbolsk over rådhuset, da veteraner førte Dannebrog ind i Rådhushallen på Danmarks officielle flagdag. Her blev de mødt af borgmester Hans Østegaard, der tog imod for at hædre de danskere, der har været udsendt på en mission på fædrelandets vegne.

Dagen fejres ved, at Dannebrog hejses på alle offentlige bygninger, og borgmesteren havde inviteret veteraner, veteranforeninger og pårørende samt alle andre interesserede borgere i kommunen til en ceremoni.

Inden ceremonien i Rådhushallen var flagdagen startet med faneborg og andagt i Ringkøbing Kirke, hvorefter alle deltagere - anført af fanerne - gik fra kirken til rådhuset.

I rådhushallen hædrede Hans Østergaard både nuværende og tidligere udsendte på Danmarks vegne, og man afsluttede selvfølgelig med i fællesskab at synge "Der er et yndigt land".

Annonce
Først var der andagt i kirken. Foto: Ole Hansen Lund
Flagborg i Rådhushallen, hvor borgmester Hans Østergaard tog imod. Foto: Ole Hansen Lund
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ringkøbing-Skjern

Ørskovs mor ansat i stilling, som datteren fik trumfet igennem i byrådet

Læserbrev

Burde Danmarks Naturfredningsforening skifte navn til Danmarks NaturForureningsForening?

Læserbrev: Jeg synes, det er beskæmmende endnu en gang at se Danmarks Naturfredningsforening demonstrere sin magt, bare fordi de kan, og samtidig bruge naturbeskyttelseshensyn som undskyldning eller påskud. Sagen vedrørende 11 sommerhusområder på Holmsland Klit, hvor der af juridiske årsager skal dispenseres fra §3-restriktioner, når der skal bygges om, bygges til eller nybygges, er endnu et eksempel på DN's evige trang til at demonstrere magt uden skelen til, om det nødvendigvis gavner naturen. Jeg tror, alle med bare minimal indsigt i denne sag er enige om, at det er rent juristeri, når kommunerne ikke i tide fik lokalplanerne på plads i disse såkaldte "aftaleområder", inden den nuværende naturbeskyttelseslov trådte i kraft i starten af halvfemserne. Nu er de berørte grundejere så blevet gidsler i en sag, hvor DN åbenbart har trang til at demonstrere sin magt. Dette uagtet, at parterne i sagen er enige om, at ingen har begået denne juridiske fodfejl med forsæt. Men tilbage til naturen, som bør være DN's fokus i denne sag. Foregår der rent faktisk overgreb på uerstattelig og jomfruelig klit hede i disse områder? For overblikkets skyld skal vi huske på, at små 10 procent af Danmarks areal for nuværende er §3-område og herunder stort set al ubebygget areal på Holmsland Klit. Vi vader i bogstaveligste forstand i natur til knæene, uanset hvilken vej vi skal. Det er efterhånden almindeligt at DN er første hurdle, uanset hvad der skal laves. Om det er oprensning af en gammel grøft eller renovering af en sti eller bare udskiftning af et tørrestativ, så skal DN høres og være tilfreds. I denne sag snakker vi om 7-800 sommerhusgrunde, altså sandsynligvis knap 100 hektar. Det kan så vurderes i forhold til de cirka 25.000 hektar §3-arealer, der er alene i Ringkøbing-Skjern Kommune. Det er da også forkasteligt, at vi som borgere skulle formaste os til at bruge en lille smule natur. Nu er DN heldigvis blevet enig med sig selv om, at hvis bare der er hyben nok på grunden, så vil man ikke bruge sin magt ... Så kære grundejere; få nu smidt nogle hyben i jorden, så er der ikke flere problemer med DN. Hyben er i øvrigt en invasiv plante, som stat, kommuner og private, herunder grundejerforeninger, bruger en masse energi og penge på at bekæmpe i klitterne.

Kultur

Børnetegning som altertavle og ingen Jesus på korset: Lettere amputeret kirke genåbner

Annonce