Annonce
Kultur

Veteraner hædret på rådhuset: Dannebrog gik til tops for at ære udsendte

Flagene føres ind i rådhuset, mens en regnbue hvælver sig over byen. Foto: Ole Hansen Lund
Veteraner og pårørende var til flagdag i Ringkøbing, hvor borgmester Hans Østergaard tog imod i rådhushallen.

RINGKØBING: En flot regnbue knejsede nærmest symbolsk over rådhuset, da veteraner førte Dannebrog ind i Rådhushallen på Danmarks officielle flagdag. Her blev de mødt af borgmester Hans Østegaard, der tog imod for at hædre de danskere, der har været udsendt på en mission på fædrelandets vegne.

Dagen fejres ved, at Dannebrog hejses på alle offentlige bygninger, og borgmesteren havde inviteret veteraner, veteranforeninger og pårørende samt alle andre interesserede borgere i kommunen til en ceremoni.

Inden ceremonien i Rådhushallen var flagdagen startet med faneborg og andagt i Ringkøbing Kirke, hvorefter alle deltagere - anført af fanerne - gik fra kirken til rådhuset.

I rådhushallen hædrede Hans Østergaard både nuværende og tidligere udsendte på Danmarks vegne, og man afsluttede selvfølgelig med i fællesskab at synge "Der er et yndigt land".

Først var der andagt i kirken. Foto: Ole Hansen Lund
Flagborg i Rådhushallen, hvor borgmester Hans Østergaard tog imod. Foto: Ole Hansen Lund
Annonce
Forsiden netop nu

Mest læste

Læserbrev

Overforbrug: Mere genbrug af plastsække og -poser

Læserbrev: I et svar til mig fra Ringkøbing-Skjern Kommune fremgår, at man fremover vil ændre instruks, vedrørende plastsække og –poser, idet der nu på kommunens genbrugspladser bliver skiltet med opfordringen: 'Tøm plastsække og -poser, så de kan genbruges'. Som jeg tidligere har været inde på, er det et stort overforbrug / plastsvineri med blandt andet plastsække, der finder sted. Og så er genbrug af plastsække en vej til formindskelse heraf. Borgmester Hans Østergaard har tidligere, i brev til mig, takket mig for min indsats på området og skriver videre: ”Jeg er overordnet helt enig med dig i, at vi skal være meget opmærksomme på plastproblematikken, og finde løsninger på denne”. En af disse løsninger er at genbruge plastsække. Og det er da skønt, at Ringkøbing-Skjern Kommune er de første, der går ind for genbrug af plastsække og –poser. Der er trods alt, på landsplan, også en stor besparelse herved. Der kører p.t. en kampagne på tv der hedder: ”Plant et træ for 20 kroner”. Ifølge Danmarks Statistik er der cirka 2,7 millioner husstande i Danmark. Hvis alle kommuner går ind for ideen om at genbruge plastsække, ville landets borgere på årsbasis, efter mine beregninger, kunne spare cirka 150 millioner kroner. Og det kunne der så plantes cirka 7,5 millioner træer for. Og jeg tror, at alle er enige i, at der er mere brug for at plante træer end for et unødvendigt stort forbrug af plastsække og –poser.

Ringkøbing For abonnenter

Økonom bakker rektorer op: Skolearbejdet er hovedbeskæftigelsen

Annonce