Annonce
Ringkøbing

Veteranbilløb er skrumpet ind: Ringkøbingløbet 2020 gennemføres i corona-reduceret udgave

Ringkøbingløbet er en tradition i Ringkøbing, hvor det i år gennemføres for 52. gang. Foto: Palle Hedemann/Ritzau Scanpix.
Den 52. udgave af det klassiske veteranbilløb kommer ikke helt til at ligne de foregående; der er sat en grænse på maksimalt 100 personer og cirka 50 biler for at forebygge Covid-19-smitte.

RINGKØBING: Det 52. Ringkøbingløb, der afvikles torsdag den 23. til søndag den 26. juli, bliver ikke helt som de foregående. Som så mange andre aktiviteter med mange deltagere præges det nemlig af corona-epidemien.

- Vi har valgt i år at sætte en grænse på maksimal 100 personer, hvilket svarer til cirka 50 biler, fortæller Niels Jørgen Kannevorff, formand for Kongelig Dansk Automobilklub Classic, der arrangerer løbet.

- Vi overvejede, om vi skulle aflyse, men har valgt at gennemføre, da vi vurderer, at risikoen for smitte er meget lille, hvis vi reducerer deltagerantallet og tager andre forholdsregler; vi tager ingen chancer, fastslår han.

Annonce

Normalt deltager over 100 biler i løbet, og der er rift om pladserne for at være med i Danmarks ældste veteranbilløb. Der er da også blevet hurtigt fyldt op på deltagerlisten i år.


Vi overvejede, om vi skulle aflyse, men har valgt at gennemføre, da vi vurderer, at risikoen for smitte er meget lille, hvis vi reducerer deltagerantallet og tager andre forholdsregler.

Niels Jørgen Kannevorff, løbsleder.


- Vi har valgt at udvælge deltagere efter først-til-mølle-princippet, og i øvrigt lade medlemmer af KDAK Classic have førsterang, siger Niels Jørgen Kannevorff.

På udflugt

Bortset fra, at der bliver væsentligt færre deltagende biler end normalt, ligner programmet det sædvanlige.

De første deltagere ankommer torsdag den 23. juli, og om aftenen tager nogle af veteranbilisterne på en udflugt til Huset Tind. Fredag er der traditionen tro Concours d'Origine, hvor bilerne vises frem og bedømmes ved Hotel Fjordgården, hvor løbet har sit udgangspunkt.

Lørdag finder den store tur i omgivelserne så sted; som sædvanlig sender borgmester Hans Østergaard bilerne af sted fra rådhuset, hvorefter de - efter en kort præsentation af hvert køretøj - bevæger sig i kortege ud i sommerlandet for at besøge Søby Brunkulslejer.

Derefter går turen tilbage til Ringkøbing, hvor der om eftermiddagen er præsentation og bedømmelse af Old Timer Expert Class for deltagere, som er tidstypisk klædt på i forhold til deres køretøj. Om aftenen er der festmiddag for deltagerne, og søndag køres der en tur til Hvide Sande, hvor en let frokost venter ved Auktionshallen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Ringkøbing-Skjern

Torsdagens coronatal: Indleder Kristi himmelfartsferien med meget få nye smittede

Annonce