Annonce
Tarm

Veteranbilister besøgte udstilling

Formandens barnebarn nyder brandbilen fra 1903. Foto: Bodil Kronborg

Ådum: Søndag eftermiddag gav et par flag ud for veteranbilsamlingen et vink om, at gæster var på vej. Ganske rigtigt forstærkedes brummende motorlyde i det fjerne og en halv snes veteranbiler kørte ind på pladsen og blev modtaget af Tove og Martin Andersen til rundvisning.

Klubben fra Ølgod og omegn mødes den sidste søndag i måneden og kunne næsten ikke komme på en bedre dag, hvor både sol og biler skinnede. Martin har lige brugt en måned på at få alle biler poleret, cirka en dag på hvert køretøj.

Efter rundvisning af biler og andet i hallen sluttede Martin Andersen med musik fra den gamle spillemaskine fra 1892. Det var en god optakt til eftermiddagskaffen, som Rasmus Larsen fra Ølgod havde med. Hos ham var gruppen mødtes og havde også set lidt på hans fire veteranbiler. Larsen kørte i en sjælden tysk Adler, som udgik, da fabrikken blev bombet i 1941. Klubbens betingelse er, at man har en bil fra før 2. verdenskrig.

Martin Andersen glædede sig over interessen og viser meget gerne sin samling frem. Der åbnes efter aftale, og det koster ikke noget at komme ind.

/Bodil

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Dagbladet mener: Giv lufthavnen en blød landing

For en god måneds tid siden lykkedes det atter Stauning Lufthavn at holde propellen i luften - i hvert fald for en tid. Den lille lufthavn med den dårlige økonomi fik bevilget et krisetilskud på 2,5 millioner kroner fra byrådet. Vel at mærke oveni de knap to millioner kroner, som kommune i forvejen årligt poster i den. De seneste godt 25 år har kommunen hældt omkring 50 millioner kroner i Stauning Lufthavn, og efterhånden må man spørge sig selv, hvornår kassen skal klappe i. Er det virkelig en kommunal kerneopgave at drive en lufthavn, hvor underskuddet vokser i takt med, at antallet af fly falder? Nu foreslår pilot og tidligere direktør for flyselskabet Cimber, Jørgen Nielsen fra Sønderborg, at lufthavnen omdannes til en flyveplads og eventpark. Han foreslår, at arealerne kan bruges til weekend-arrangementer med bilræs, koncerter, småflysreparationer og flyturisme. Han foreslår også at etablere dronecenter og skoleflyvning, aktiviteter lufthavnen allerede er i fuld gang med. Vel at mærke alle initiativer, som ikke kommer til at koste skatteborgerne knap to millioner i årlig støtte - foruden diverse dyre redningskranse. Prisen er, at lufthavnen ikke vil have samme grad af bemanding som nu blandt andet i kontroltårnet, men igen må man spørge sig selv, hvorfor Ringkøbing-Skjern partout skal have en lufthavn med fuld bemanding? Specielt ikke når alternativet er en prisbilligere løsning, der samtidig kan være rammen om kulturelle arrangementer. Det med kultur er nemlig noget, vi kan her i kommunen. Hvad havne angår, er man nok bedre til fiskeri- og lystbådehavne her i området - end til lufthavne. Kommunen er desuden allerede medejer af Midtjyllands Lufthavn i Karup. Det vil måske være en bitter pille at sluge for nogle, at man ikke kan opretholde en lufthavn, trods de mange millioner man har smidt efter den. Men på et tidspunkt må man trække en streg og erkende, at man ikke skal i den retning og se sig om efter en ny vej. Det kunne passende være den vej som en tidligere flychef - på eget initiativ i øvrigt - foreslår.

Annonce