112

Veteranbil ødelagt af ild: Folkevognsrugbrød brød i brand

En veteranbil brød tirsdag i brand, og så måtte brandvæsnet i aktion til en opgave, som ikke lige finder sted hver dag. Arkivfoto: Peter Leth-Larsen
Motoren antændte på en sommertur på vej mod Videbæk.

VIDEBÆK: Når sommeren melder sig, dukker veteranbilerne op på vejbanen. Tirsdag eftermiddag var ingen undtagelse.

For her var et Folkevognsrugbrød fra 1970’erne og bilens chauffør ude at bese Skjernvej i sommersolen. Rugbrødet havde de karakteristiske lyseblå sider, et hvidt tag og kromlister. Men som bilen nærmede sig Videbæk, hørte chaufføren et puf, og sort røg kom op fra bilens bagende.

Folkevognsrugbrødets motor sidder bagi, og det var herfra, røgen kom. Det fik chaufføren til at ringe til det lokale brandvæsen, som rykkede ud fra Videbæk. Veteranbilen holdt i vejkanten, da brandvæsnet ankom, og på omtrent en halv time slukkede brandmændene ilden og sprøjtede skum ud over vognen.

Da slukningen var færdig, havde bilen skiftet farve til sort.

- Umiddelbart er min vurdering, at det vil kræve rigtig meget arbejde at få bilen ud at køre igen. Jeg vil vurdere den som totalskadet, men jeg vil ikke afvise noget, siger indsatslederen på stedet, Mikael Nielsen.

Indsatslederen har i sine tre år ikke tidligere været ude til en opgave, hvor der var gået ild i en veteranbil.

- Det sker ikke så tit. Jeg tror, det var uheldige omstændigheder, der gjorde det, ligesom man ville kunne se det med en almindelig bil, siger indsatslederen.

0/0
Annonce
Forsiden netop nu
112

Ung sejler blev reddet i land - nu mangler båden

Sommerland

’Lille Louisiana’ ligger i Videbæk: Jeg blev helt imponeret, da jeg så bygningen

112 For abonnenter

Sejler du en lille smule, når du sejler? Sådan er reglerne for berusede sejlere

Hvide Sande

Hvide Sande-fisker fangede torsk med plastikemballage i maven

Leder For abonnenter

Dagbladet mener: Den indre varulv hyler, og det lyder ikke kønt

Da den sidste danske ulv i 1813 blev skudt ved Estvadgård lidt sydvest for Skive, var der næppe én, der fældede en tåre i den anledning. Da slet ikke de bønder på egnen, hvis får nu kunne være i fred. I et mangelsamfund som det danske for 200 år siden var der ganske enkelt ikke plads til ulven. I de mellemliggende par århundreder har næppe nogen skænket ulven en tanke - endsige savnet den. Den var ikke længere en del af den danske fauna. At den skulle vende tilbage, var der meget få, der havde fantasi til at forestille sig. Ikke desto mindre var det, hvad der skete omkring 2009, og lige siden har ulven forårsaget en slags kulturel borgerkrig i Danmark, der er helt ude af proportioner i forhold til dyrets indvirkning på den danske natur og dens formodede trussel eller mangel på samme mod mennesker. Skal man være lidt grov, kan man sige, at ulven har fået den indre varulv bragt frem i mange danskere. Det er ikke kønt. Som Anette Lund Andersens store reportage i Dagbladet i dag dokumenterer, er det rent ud forbløffende, i hvilket omfang og med hvilken lidenskab, mennesker engagerer sig i striden om ulven. Man tager sig til hovedet i vantro over en "ulvehader", der skyder en ulv med riffel ud af vinduet på sin bil. Og man flår sig i håret af frustration over en "ulveelsker", der truer folk på livet, og begår hærværk mod en lokal kirke for at understrege sit synspunkt. Mellem disse yderligheder er der alle mulige holdninger, der dog generelt tenderer mod det stadigt mere polariserede - hovedsageligt på grund af de forbistrede asociale medier, der nærmest pr. automatik synes at forstærke alle holdninger i ekstremistiske retninger. Det billede, Anette Lund Andersen tegner i sin reportage, er dybt forstemmende. Det fortæller om en debat og dens deltagende aktører, der synes at have mistet al proportionssans, evne og vilje til at lytte til andre menneskers synspunkter. Lederskribenten her føler sig fristet til at citere sin gamle, afdøde fars tilbagevendende kommentar, når medmennesker af den ene eller den anden grund bevægede sig ud ad en tangent: "Har de ikke andet at gå op i?!?" Det er måske dér, problemets rod ligger.

Ringkøbing-Skjern

Kram til alle i uniform fra mor og far, da 20-årig blev fundet i live i vandet på Ringkøbing Fjord

Vestjylland For abonnenter

Mellem hærværksmænd og Facebook-krigere: Alle siger, de vil redde ulven

Ringkøbing-Skjern

Efter timelang eftersøgning: Helikopter finder ung sejler i god behold i vandet

Vestjylland

DNA-test fastslår: Det var en ulv som dræbte stor kvie ved Råsted

Annonce