Annonce
112

Veteranbil ødelagt af ild: Folkevognsrugbrød brød i brand

En veteranbil brød tirsdag i brand, og så måtte brandvæsnet i aktion til en opgave, som ikke lige finder sted hver dag. Arkivfoto: Peter Leth-Larsen
Motoren antændte på en sommertur på vej mod Videbæk.

VIDEBÆK: Når sommeren melder sig, dukker veteranbilerne op på vejbanen. Tirsdag eftermiddag var ingen undtagelse.

For her var et Folkevognsrugbrød fra 1970’erne og bilens chauffør ude at bese Skjernvej i sommersolen. Rugbrødet havde de karakteristiske lyseblå sider, et hvidt tag og kromlister. Men som bilen nærmede sig Videbæk, hørte chaufføren et puf, og sort røg kom op fra bilens bagende.

Folkevognsrugbrødets motor sidder bagi, og det var herfra, røgen kom. Det fik chaufføren til at ringe til det lokale brandvæsen, som rykkede ud fra Videbæk. Veteranbilen holdt i vejkanten, da brandvæsnet ankom, og på omtrent en halv time slukkede brandmændene ilden og sprøjtede skum ud over vognen.

Da slukningen var færdig, havde bilen skiftet farve til sort.

- Umiddelbart er min vurdering, at det vil kræve rigtig meget arbejde at få bilen ud at køre igen. Jeg vil vurdere den som totalskadet, men jeg vil ikke afvise noget, siger indsatslederen på stedet, Mikael Nielsen.

Indsatslederen har i sine tre år ikke tidligere været ude til en opgave, hvor der var gået ild i en veteranbil.

- Det sker ikke så tit. Jeg tror, det var uheldige omstændigheder, der gjorde det, ligesom man ville kunne se det med en almindelig bil, siger indsatslederen.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu

Mest læste

Leder For abonnenter

Dagbladet mener: Giv lufthavnen en blød landing

For en god måneds tid siden lykkedes det atter Stauning Lufthavn at holde propellen i luften - i hvert fald for en tid. Den lille lufthavn med den dårlige økonomi fik bevilget et krisetilskud på 2,5 millioner kroner fra byrådet. Vel at mærke oveni de knap to millioner kroner, som kommune i forvejen årligt poster i den. De seneste godt 25 år har kommunen hældt omkring 50 millioner kroner i Stauning Lufthavn, og efterhånden må man spørge sig selv, hvornår kassen skal klappe i. Er det virkelig en kommunal kerneopgave at drive en lufthavn, hvor underskuddet vokser i takt med, at antallet af fly falder? Nu foreslår pilot og tidligere direktør for flyselskabet Cimber, Jørgen Nielsen fra Sønderborg, at lufthavnen omdannes til en flyveplads og eventpark. Han foreslår, at arealerne kan bruges til weekend-arrangementer med bilræs, koncerter, småflysreparationer og flyturisme. Han foreslår også at etablere dronecenter og skoleflyvning, aktiviteter lufthavnen allerede er i fuld gang med. Vel at mærke alle initiativer, som ikke kommer til at koste skatteborgerne knap to millioner i årlig støtte - foruden diverse dyre redningskranse. Prisen er, at lufthavnen ikke vil have samme grad af bemanding som nu blandt andet i kontroltårnet, men igen må man spørge sig selv, hvorfor Ringkøbing-Skjern partout skal have en lufthavn med fuld bemanding? Specielt ikke når alternativet er en prisbilligere løsning, der samtidig kan være rammen om kulturelle arrangementer. Det med kultur er nemlig noget, vi kan her i kommunen. Hvad havne angår, er man nok bedre til fiskeri- og lystbådehavne her i området - end til lufthavne. Kommunen er desuden allerede medejer af Midtjyllands Lufthavn i Karup. Det vil måske være en bitter pille at sluge for nogle, at man ikke kan opretholde en lufthavn, trods de mange millioner man har smidt efter den. Men på et tidspunkt må man trække en streg og erkende, at man ikke skal i den retning og se sig om efter en ny vej. Det kunne passende være den vej som en tidligere flychef - på eget initiativ i øvrigt - foreslår.

Annonce