Annonce
Erhverv

Vestjyske vognmænd gi'r den gas: Har købt Danmarks første 50 tons lastbil, der kører på bio-gas

Rasmus Jørgensen, Jan Sinkjær og Poul Jørgensen er klar til at skifte en del af deres flåde af dieseldrevne lastbiler ud med biogas-lastbiler. Pressefoto.
Vogmændene bag HV-transport, der har rødder i Hover, går i gang med den grønne omstilling; fra sommeren 2021 har de investeret i biogas-lastbil, der kører 100 procent på avanceret biobrændstof.

VESTJYLLAND: Man kan roligt sige, at Poul Jørgensen, Rasmus Jørgensen og Jan Sinkjær, mændene bag HV-transport med base i Herning og rødder i Hover, gi'r den gas.

De tre vognmænd supplerer nemlig fra i sommer deres vognpark på 25 lastbiler med Danmarks første 50 tons lastbil, der kører på biogas.

Meget passende skal den miljøvenlige kæmpe bruges til transport af biomasse mellem et landbrug og et biogasanlæg ved Horsens.

Annonce

- Vi er stolte af, at vi nu for alvor får taget hul på den grønne omstilling, siger Poul Jørgensen i en pressemeddelelse.

Det var ham, der i 1992 startede HV-transport i Hover, og firmaet har stadig dybe rødder i Ringkøbing-Skjern: Poul Jørgensen bor i Ringkøbing, Jan Sinkjær i Astrup, og Rasmus Jørgensen kommer oprindeligt fra Hover.

Virksomheden - der også driver Sandshoppen.dk - har specialiseret sig i kørsel med gylle og biomasse til biogasanlæg; senest har HV-transport fået til opgave at køre med gylle for Horsens Bioenergi.

Biogas-station

Horsens Bioenergi har fået støtte fra Klimapuljen til etablering af en biogastankstation, og HV-transport har fået støtte fra puljen til omstilling af erhvervstransport.


Det er en stor fordel, at vi kan tanke lige der, hvor vores lastbiler kører. Men hvis biogassen for alvor skal udbredes, så kræver det flere tankstationer rundt i landet.

Poul Jørgensen, vognmand.


- Det er en stor fordel, at vi kan tanke lige der, hvor vores lastbiler kører. Men hvis biogassen for alvor skal udbredes, så kræver det flere tankstationer rundt i landet, siger Poul Jørgensen.

Han understreger, at det ikke er uden problemer at omstille til biogas, da der ikke er mange udbydere af gaslastbiler til den tunge transport. Valget faldt på en Scania 410 HK, på købstidspunktet den største gaslastbil på markedet.

Annonce

Ikke gennemtænkt

HV Transport har fået 60.000 kroner i støtte til købet af lastbilen, og har også fået tildelt tilskud til de næste tre biogas-lastbiler.

- Tilskuddet gør det mere interessant at køre på biogas. Men det virker ikke gennemtænkt, at man skal straffes af staten for at vælge dieselen fra og klimaet til. Sænker man afgifterne på biogas i forhold til diesel, så kan vi få dækket nogle af vore meromkostninger, siger Poul Jørgensen.

Annonce
Navne For abonnenter

Havnedirektør stopper efter 10 år ved roret: Steen Davidsen er vild med moler, vindmøller og højhuse

Danmark

Tirsdagens coronatal: 457 nye smittetilfælde - seks døde

Annonce
Annonce
Annonce
Tarm For abonnenter

26-årig 'legeonkel' frifundet for overgreb på mindreårig pige

Ringkøbing-Skjern For abonnenter

Sådan ser tallene ud: Her er ugens regnskaber fra Ringkøbing-Skjerns virksomheder

Vestjylland

En ny vaskehal åbner og hvad så? Her må du blive siddende i bilen, og inden længe er du 'tvunget' til et besøg

Debat

Læserbrev: Lodbergs Have er i strid med udviklingsplanen for Søndervig og sprænger rammerne i den gældende kommuneplan

Videbæk

Fortsat tårnhøj coronasmitte i Vorgod-Barde: Nu opfordres alle til at tage særlige forholdsregler

Ringkøbing For abonnenter

Jimmi gør det politikerne drømmer om: Nu vil han selv være en af dem

Erhverv For abonnenter

Flertal forlænger forbud mod minkavl et år

Ringkøbing

Købstadschef afviser at Ringkøbing har for mange turister: - Bekend kulør, hvis det handler om tab af privat fjordudsigt

Danmark

Mormor advarer om trend på TikTok: Barnebarn svært forbrændt af stikflamme fra brandfarlig leg med spraydåse

Debat

Lad os se på Borris Hede: Store møller kræver store beslutninger

Skjern For abonnenter

Som 22-årig vandt Benjamin en pris for sin webshop: Nu hjælper han andre iværksættere med at få succes

Ringkøbing-Skjern

Prishop og ventetid: Varmepumper går som varmt brød - hvis man altså kan få fat i én

Annonce