Annonce
Vestjylland

Vestjyske minkavlere er lettede: Ingen fund af corona i stikprøve-undersøgelse

Der er ikke fundet covid-19 i de 125 minkfarme, som er undersøgt i en stikprøveundersøgelse - og dermed heller ikke i vestjyske minkfarme. Ti procent af farmene er undersøgt, efter der blev fundet corona i først to - og senere tre - nordjyske farme i Hirtshals og Frederikshavn kommuner. Arkivfoto: Morten Stricker
- Så længe, der er relativt få smittede med corona i Danmark, er risikoen nok også forholdsvis lille for, at mink bliver smittet. Men som minkavlere er vi ekstra opmærksomme på at undgå smitten, siger formand for Holstebro Minkfodercentral.
Annonce

Holstebro: Der er ikke fundet COVID-19 i de 125 minkbesætninger, som Fødevarestyrelsen har testet for sygdommen. Screeningen, hvor 10 procent af de danske minkfarme blev udtaget til en stikprøve, blev foretaget efter der var fundet corona i først to og senere tre nordjyske farme.

- Det er det resultat, vi havde håbet på, så det er dejligt, siger Birger Primdahl, der er minkavler og formand for Holstebro Minkfodercentral.

Resultatet glæder også fødevareminister Mogens Jensen (S):

- Nu kan vi koncentrere os om at forebygge smitte i besætningerne og lægge planer for, hvad vi skal gøre, hvis flere besætninger bliver smittet, siger fødevareminister Mogens Jensen i en pressemeddelelse.

Allerede i tirsdags skrev avisen, at der ikke var kendskab i branchen til, at der var fundet minkfarme med covid-19 i forbindelse med undersøgelsen. Og altså heller ikke i Vestjylland.

Annonce

Vil udarbejde strategi

Regeringen, sundhedsmyndighederne og Fødevarestyrelsen vil hurtigst muligt udarbejde en strategi for håndtering af eventuelle nye smittetilfælde.

Herunder vil myndighederne stille nogle krav til ejerne for at undgå, at vi får flere smittetilfælde.

- Så længe, der er relativt få smittede med corona i Danmark, er risikoen nok også forholdsvis lille for, at mink bliver smittet. Men som minkavlere er vi ekstra opmærksomme på at undgå smitten, siger Birger Primdahl.

De tre smittede nordjyske minkbesætninger er blevet aflivet.


Så længe, der er relativt få smittede med corona i Danmark, er risikoen nok også forholdsvis lille for, at mink bliver smittet. Men som minkavlere er vi ekstra opmærksomme på at undgå smitten.

Birger Primdahl, minkavler og formand for Holstebro Minkfodercentral.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce