Annonce
Ringkøbing

Vestjyske kvinder pakkede 2724 breve

Det er noget af en opgave at pakke 2724 breve - selv for en snes aktive vestjyske kvinder. Foto Poul Osmunden.

Dorthe Foged, direktør for Barndrømmen, fik hjælp fra gode venner, da hun skulle have sendt materiale om projektet Go Creative ud til samtlige danske skoler.

RINGKØBING: Uden for skinnede forårssolen, som var det højsommer.

Inden for i Vesterhavshallen havde en flok lokale kvinder dog alt for travlt til at nyde det forrygende vejr - de var nemlig ved at pakke 2724 breve.

Breve der var fyldt med 6000 plakater, 30.000 flyers og en følgeskrivelse om Go Creative-projektet, der skal tilskynde skoleelever til at følge deres drømme.

At pakke så mange breve tager tid og kræver hænder. Dem fandt Dorthe Foged, direktør for Barndrømmen, den forening, der har skabt Go Creative, blandt gode venner på den egn, hvor hun har sine rødder.

Hun spurgte Kirsten Holck Pape, som hun har kendt i mange år, om hun måske kunne skaffe nogle hænder.

Og med det netværk, Kirsten Holck Pape har, var det en smal sag at skaffe en snes frivillige, der ville gøre en indsats for den gode sag - på trods af det suveræne udevejr.

- Jeg har kendt Dorthe, lige siden hun sad ovre i Ringkøbing Kirke og spillede på orgel, og jeg har før været involveret i hendes Go Creative-projekt, så jeg ville gerne hjælpe. Det er spændende at være med til, og det er smadderhyggeligt at sidde her sammen, sagde Kirsten Holck Pape.

Annonce

Go Creative

Go Creative er en helhedsorienteret socialkulturel indsats rettet mod grundskoleelever og udspringer af foreningen Barndrømmen.Målet er at bidrage til styrkelse af børnenes fantasi, kreativitet og indlæringslyst. Indsatsen skal medvirke til at udvide børnenes horisont og motivere dem til at udnytte deres potentiale bedst muligt.

Barndrømmen er stiftet af Dorthe Foged, der stammer fra Vestjylland.

Hun er tidligere direktør for Det Danske Kulturinstitut i Storbritannien med ansvar for formidling af dansk kunst, kultur og samfundsrelaterede projekter.

Hun har været kulturentreprenør og selvstændig erhvervsdrivende gennem mange år, blandt andet med ansvar for talrige ministerielle konferencer og kongresser.

Man kan læse mere om Børndrømmen og Go Creative her: http://www.barndroemmen.dk/

Kirsten Holck Pape (th) havde fået fat i en masse hjælpere i sit store netværk, som gerne ville give en hånd med.

Ud til alle skoler

- Det betyder meget for mig, at vi får den hjælp, sagde Dorthe Foged, der selvfølgelig også var i Ringkøbing for at deltage i pakningen.

- Sidste år deltog cirka 440 skoler og 33.000 børn i Go Creative, og vi var ude i 78 ud af 98 kommuner. Vi satser på, at i år får vi yderligere 10.000-15.000 børn med, tilføjede hun.

Men hvad er Go Creative?

- Det er et projekt, der går ud på at få børn til at leve deres drømme ud. Mange børn får ikke meget inspiration i deres hverdag; vi vil gerne hjælpe dem til at tro på egne evner, siger Dorthe Foged.

Projektet udspringer af foreningen Barndrømmen, som Dorthe Foged har grundlagt, og som handler om at sikre børns lige adgang til kunst og kultur.

I øvrigt er anden vestjyde lige kommet med i Barndrømmens bestyrelse. Det er kongehusets kommunikations- og pressechef Lene Balleby, der er født og opvokset i Ringkøbing.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Indvandreres efterkommere fornægter ytringsfrihed: Hvad bilder de sig ind?

Det skriger til himlen. Hundredtusinder på flugt har fået lov at opholde sig i Danmark, men langt fra alle siger tak ved at respektere vores demokrati. 48 procent af efterkommerne af ikke-vestlige indvandrere mener, at det skal være forbudt at kritisere religion. Det kan man læse i Udlændinge- og Integrationsministeriets årlige undersøgelse af ikke-vestlige indvandrere og efterkommeres medborgerskab. Det er rystende. De fleste af efterkommernes forældre har fået lov at være her, fordi de er flygtet fra diktaturer, hvor man kan risikere livet ved at ytre sig, tro på andet end islam, være homoseksuel eller i opposition til diktatoren. Lande, hvor individets frihed intet betyder. Vi giver deres børn alle muligheder. Og så fornægter halvdelen af efterkommerne helt grundlæggende rettigheder som at måtte kritisere alt, også religion. Hvad bilder de sig ind? Formanden for Rådet for Etniske Minoriteter, Halima El Abassi, siger, at efterkommere står uden for samfundet og ikke føler sig som en del af fællesskabet. Forfatter Tarek Hussein taler om "dagligdagens hetz" mod muslimer og siger, at den får dem til at hæve paraderne. Begge repræsenterer en offermentalitet, der ikke er til at holde ud. Den kan heller ikke begrundes i fakta. Dagen efter nyheden om efterkommernes mentale fravalg af Danmark kan Kristeligt Dagblad fortælle om en undersøgelse fra det amerikanske Pew Research Center. Man har interviewet 24.599 mennesker i 15 vestlige lande og kan konkludere, at danskerne er de tredjemest positive over for muslimer efter nordmænd og hollændere. Det er altså ikke danskerne, der ikke er tolerante. Tværtimod kan man nu med god ret spørge, hvor stor en andel af mennesker med foragt for demokratiske værdier vi vil acceptere i vores land. At stille spørgsmålet har intet med racisme at gøre, men alene med det allervigtigste: demokrati, ytringsfrihed og frihedsrettigheder. Værdier, vi skal insistere på som altafgørende i vores land. Også for vores gæster.

Annonce