Annonce
Ringkøbing

Vestjyske bankkunder tabte stort på valutalån

<p>Advokat Lotte Bliddal fra advokatfirmaet Johansen og Bliddal i Videbæk mener, at en stribe banker har misligeholdt deres aftaler med adskillige kunder i en sag om lån i schweizerfranc. Arkivfoto</p>

Lokal advokat opfordrer bankkunder til at klage over tab på lån i schweizerfranc, som i januar kostede flere vestjyder dyrt.

Adskillige lokale virksomheder og private bankkunder i det vestjyske tabte i januar millioner af kroner på lån i schweizerfranc, og deres tab blev langt større, end de burde, fordi bankerne misligholdt deres aftaler med kunderne.

Advokat Lotte Bliddal fra advokatfirmaet Johansen og Bliddal i Videbæk mener, at en stribe banker har misligeholdt deres aftaler med adskillige kunder i en sag om lån i schweizerfranc. Arkivfoto

Sådan lyder anklagen fra advokat Lotte Bliddal fra advokatfirmaet Johansen og Bliddal i Videbæk, som er blevet kontaktet af en håndfuld utilfredse bankkunder, som hun har opfordret til at gøre indsigelser over deres bank.

»Jeg er blevet kontaktet af flere bankkunder, der har tabt fra 350.000 kroner helt op til en million kroner. Kunderne har haft en aftale om lån i schweizerfranc med et kursloft - en såkaldt stop-loss-aftale. Det betyder, at hvis kursen rammer et loft, så skal banken købe schweizerfranc til den først handlede kurs efter det aftalte kursloft, men i de her tilfælde har banken købt schweizerfranc til senere indfrielse af lånet til en væsentlig højere kurs end aftalt,« forklarer Lotte Bliddal.

Annonce

Baggrunden er, at den schweiziske centralbank den 15. januar fjernede kursloftet på schweizerfrancen, hvilket resulterede i, at kursen omgående steg næsten 40 procent, inden markedet besindede sig, så kursstigningen senere på dagen landede på 15 procent.

»Men flere af kunderne har oplevet, at bankerne enten reagerede for sent i forhold til det aftalte kursloft med den konsekvens, at kursen var meget høj, og dermed blev de indkøbte schweizerfranc dyrere end forudsat ved aftalens indgåelse, eller også har banken lavet et kursgennemsnit for samtlige kunder, uanset om den enkelte kunde havde et lavt aftalt kursloft på eksempelvis 6,23 eller et højere kursloft på 6,72. Jeg har opfordret mine klienter til at tjekke op på deres kursloft, og hvis banken har købt schweizerfranc til en væsentlig højere kurs end aftalt, så skal de gøre indsigelse mod handlen. På en enkelt dag steg mine klienters gæld med 25 procent, og det er tankevækkende, når hele formålet med at indgå en stop-loss aftale var at mindske risikoen for tab. Det er derfor min opfattelse, at bankerne har misligholdt deres del af stop-loss-aftalen,« siger Lotte Bliddal.

Annonce
Ringkøbing For abonnenter

Corona og naboklager stoppede projektet i to år: Nu bygges ferielejligheder og yogastudie i udkanten af Ringkøbing

Danmark

Lørdagens coronatal: 402 indlagte med corona - og 427 er testet positive siden i går

Annonce
Annonce
Annonce
Ringkøbing-Skjern For abonnenter

Kom med ind i Onecollections nye domicil i Ringkøbing: Nu har stifterne endelig fået eget kontor

Ringkøbing-Skjern For abonnenter

Da 18-årige Henrik fra Nr. Vium får en genial idé - en havestøvsuger, Yrsa og Tage sparker liv i bageriet i Borris og andre glimt fra Gamle Dage

Skjern

Børn i kørestol skal også have grønne fingre: Skjernåskolen får legat til højbede

Debat

Raunonia er en ommer: Hvornår kommer det lovede borgermøde og åbenheden?

En energiø i Nordsøen koster 210 milliarder kroner: Dan Jørgensen vil have endnu flere

Skjern

Sif skammer sig ikke længere over at være en mand i dametøj: - Hemmeligheden gjorde mig indebrændt

Sport For abonnenter

Ren magi af Kasper Chopart: Scorede sejrsmål ud af det rene ingenting med skud fra midten af banen

Ingen vil væk fra lokal virksomhed i vækst: - Medarbejderne skal have en fantastisk dag, så skal indtjeningen nok følge efter

Navne

Grundlæggeren af Det Kristne Gymnasium er død: Jørgen Skydstofte var en pioner af Guds nåde

Det halter med udredning af astmapatienter: I fire år troede Janne, at hun havde astma, men medicinen hjalp aldrig

Skjern

Spiritusfestival tørster efter frivillige: Arbejdsopgaverne uddeles i små overskuelige dråber for at skaffe flere til

Erhverv For abonnenter

På værft i Hvide Sande: Redningsbåde er så gamle, at de går op i limningen

Vestjylland

Tidligere skovrider er kritisk: Vestjyske skove bliver ødelagt af at blive naturnationalparker

Annonce