Annonce
Ringkøbing

Vestjysk restaurantkæde indgiver konkursbegæring mod ét af sine egne spisesteder: Kvalt i coronakrisen

Restauranten i Ringkøbing, som har måttet dreje nøglen. Arkivfoto: Jørgen Kirk
I Ringkøbing blev en restaurant overtaget på et uheldigt tidspunkt. Det bliver dyrt for selskabet bag - Big World i Varde, der har drevet restauranten siden 2019.

Ringkøbing:  Restaurantkæden Big World med hjemsted i Varde har indgivet konkursbegæring mod et af sine egne spisesteder.

Kæden har indtil i mandags drevet fire restauranter. Men spisestedet Di Hao i Ringkøbing er med virkning fra den 10. maj taget under konkursbehandling. Avisen har søgt aktindsigt i Skifteretten i Esbjerg.

Det er Lin Feng fra Varde, der er direktør i Big World Holding ApS. Det er datterselskabet Ly Ringkøbing ApS, som nu er taget under konkursbehandling. Hun oplyste mandag i Skifteretten i Esbjerg, at Big World Holding står ved den konkursbegæring, som blev indleveret fem dage tidligere.

Annonce

- Det er på grund af coronakrisen, siger Lin Feng om grunden til, at hun som direktør har valgt at indgive konkursbegæringen.

Restauranten ved navn Di Hao på Herningvej i Ringkøbing blev nemlig overtaget på et meget uheldigt tidspunkt. Det var i sommeren 2019. Før overtagelsen hed restauranten Orient.

Driften af restauranten blev reelt indstillet ved nedlukningerne i december - dog var der lidt take away ind i januar.

Der var tre ansatte på restauranten, som alle har fået løn for april.

Flest penge i klemme

Det er advokat Dan B. Larsen, der er kurator i konkursboet Ly Ringkøbing ApS.

Han oplyser, at langt den største kreditor er Big World Holding, der dermed kommer til tage den største del af tabet. Det er altså reelt Lin Feng selv, der må til lommerne i forbindelse med konkursen.

Der er dog to madleverandører, der hver har cirka 70.000 kroner til gode. Der er udsigt til, at de kan få i hvert fald nogle af pengene. Der er nemlig søgt corona-kompensation for cirka 70.000 kroner, som ikke er udbetalt. Dette beløb vil tilfalde konkursboet.

Big World Holding driver nu tre restauranter. Der er to restauranter ved navn Big World, den ene ligger i Grindsted, den anden i Varde. Så er der Kong Svends Bøfhus i Varde, som nu bliver omdannet til Kaito Sushi.

- Det er på grund af manglende omsætning, at vi har omdanner Kong Svends Bøfhus, siger Lin Feng. Sushi har været et hit som take away.

Coop udlejer bygningen

Det er Coop, der har udlejet bygningen på Herningvej i Ringkøbing til selskabet Ly Ringkøbing Aps.

Varde-kæden Big World investerede cirka 260.000 kroner i inventar i forbindelse med overtagelsen i 2019.

Så de tre restauranter drives videre, men Lin Feng lægger ikke skjul på, at coronaen har været hård ved restauranterne.

Der var ved det seneste offentliggjorte regnskab fra 2019  en egenkapital på mere end 5,5 millioner kroner i holdingselskabet Big World. I 2019 gav restauranterne et overskud på næsten to millioner kroner - cirka det samme som året før.

lin feng, kaito sushi, big world, kong svends bøfhus


Big World Holding driver nu tre restauranter. Der er to restauranter ved navn Big World, den ene ligger i Grindsted, den anden i Varde. Så er der Kong Svends Bøfhus i Varde, som nu bliver omdannet til Kaito Sushi.

Fra artiklen


Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Ringkøbing-Skjern

S-byrådsmedlemmer bag opsigtsvækkende forslag: Pil testmøllerne i Lem Kær ned efter seks år

Annonce