Annonce
Debat

Vestjysk Pride: Lad os snakke om det - det er vi simpelthen nødt til

Pride-debat på havnen i Ringkøbing 2. august 2019. I panelet Viggo Grønne, Søren Elbæk, Henning Boye. Ordstyrer Gudrun Pedersen. Foto: Emil Sloth Sig

Læserbrev: Forleden aften var jeg inviteret til en debat på havnen i Ringkøbing. Debatten var indledningen på den West Coast Pride som finder sted i disse dage i Ringkøbing-Skjern Kommune. Emnet var, hvordan vi bliver bedre til at inkludere LGBT+-personer på arbejdsmarkedet.

Det blev ikke en debat, der tiltrak sig store folkemængder, men det blev til gengæld en debat, der var både tankevækkende, ærlig og meget direkte i sin tone.

Jeg tror, vi kan blive meget bedre til at inkludere LGBT+-personer i vores virksomheder. Og jeg synes faktisk, en virksomhed har et ansvar i denne sags tjeneste. Mange mennesker tilbringer mere tid sammen med arbejdskollegaer end sammen med dele af deres egen familie - i alt fald når vi regner med de vågne timer - og derfor har en virksomhed en rolle i forhold til dannelse af mennesker. Det gælder de unge, der kommer ind på arbejdsmarkedet, men det gælder sådan set også alle os andre.

Annonce

I panelet sad en homoseksuel mand, som gennem flere år har arbejdet på en større virksomhed i vores område. Han har aldrig oplevet krænkelser eller chikane, og han fungerer fint sammen med sine kollegaer på arbejdspladsen. Det er godt.

Men i debatten blev der også givet konkret udtryk for, at det ikke altid er nemt at stå ved sin seksualitet på en arbejdsplads. Flere gav udtryk for, at som LGBT+ person må man springe ud flere gange om dagen, fordi det ofte er nødvendigt at forklare overfor omgivelserne, hvordan tingene hænger sammen.

Et spørgsmål ved debatten var også, om det er særlig svært at være LGBT+-person i Vestjylland. Det var der delte meninger om. Landsorganisationen argumenterede for, at der er geografiske forskelle - og at det er sværere at stå ved sin seksualitet i Vestjylland.

Det skal jeg ikke gøre mig klog på, men sandt er det jo - at vi alle er en del af en kultur, hvor missionen er stærk og hvor der ikke er tradition for at tale åbent om tabuiserede emner. Den omstændighed tror jeg ikke, man skal undervurdere.

Efter min mening må det aldrig være forbundet med skyld eller skam at skulle stå ved sin seksualitet. I det forhold er der noget, vi kan gøre bedre.


Vi er simpelthen nødt til at tale om det. Det er det en Pride lægger op til. Det er uhørt godt for os alle.


Jeg glæder mig meget over, at der er frivillige i vores kommune, der har påtaget sig et ansvar for en minoritetsgruppe og taget initiativ til en Pride i Vestjylland. Man kan mene om tingene, hvad man vil, men vi skal ophøre med at tro, at vi kan tie problemstillingen væk. Vi er simpelthen nødt til at tale om det. Det er det en Pride lægger op til. Det er uhørt godt for os alle.

Annonce
Hvide Sande For abonnenter

Krimiserie går verden rundt: Nu får japanere og grækere også et indblik i livet i Hvide Sande

Danmark

Mandagens coronatal: 570 er testet positive siden i går

Annonce
Annonce
Annonce
Ringkøbing-Skjern

Marianne Karlsmose hørte om KD-formands exit fra en journalist: Nu er hun fungerende formand mod sin vilje

Ringkøbing-Skjern For abonnenter

Sådan ser tallene ud: Her er ugens regnskaber fra Ringkøbing-Skjerns virksomheder

Navne

Mindeord over 91-årige Aksel Mortensen fra Stadil: Far var en af de få, som fik mulighed for at flytte fra et plejehjem

Ringkøbing-Skjern

Vikaren fra himlen dropper Kristendemokraterne: Men det får ikke Kristian Andersen til at genoverveje comeback

Økonomien bremser op: Faldende boligpriser og store rentestigninger i vente

Ringkøbing

Sidney Lee havde prøvet det meste: Men han nægtede at tappe en orne, da han var i lære som landbrugsmedhjælper i Velling

Skjern Håndbold For abonnenter

Karakterbog: Få lyspunkter i halvsløj pligtsejr - nu går Skjern efter førstepladsen

Ægtepars salg eksploderer efter økonomisk mavepuster: - For det meste kan vi samarbejde

Hvide Sande

Kærestepar solgte nyt Lalandia-hus i løbet af 14 dage: - Vi fandt ud af, at det nok ikke lige var lykken med to små børn

Vi mistede to personer, da Sidney Lee døde. Den ene var danmarkskendt realitystjerne med 'ekstra cheese'. Den anden lærte vi aldrig at kende

Ringkøbing-Skjern

Ansat hos Wiese fortalte om sine landsmænds nød: Erhvervslivet og FrivilligVest i storstilet indsamling til ukrainere

Videbæk For abonnenter

Overarbejde førte til 33 års erhvervseventyr: Nu er Peter Birkkjær klar til et generationsskifte

Hvide Sande

Lykke er skuffet over antallet af gæster til fællesspisning: Tre retter med drikkevarer koster 270 kroner

Annonce