Annonce
Ringkøbing

Vestjysk pride-forening fik nye talspersoner, mens Danmark lukkede ned

Emil Sloth Sig blev genvalgt som formand for Pride i Vest.Foto: Johan Gadegaard
Annonce

RINGKØBING: Onsdag klokken 19 var der indkaldt til ekstraordinær generalforsamling i foreningen Pride i Vest, der i sommeren 2021 vil arrangere en vestjysk parade for LGBT+-personer. Coronavirussen fik ikke lov at sætte en stopper for mødet, for statsministeren havde endnu ikke lukket landet ned på det tidspunkt - det skete, mens generalforsamlingen foregik.

- Det var lidt absurd at gå ind til mødet og tænke, at alt var fint og så tænde sin telefon efter mødet og se alt, hvad der var sket, fortæller formand Emil Sloth Sig.

- Vi fik også et par afbud i sidste øjeblik inden generalforsamlingen fra folk, som ikke kom på grund af virussen.

Således dukkede der ni personer frem - færre end formanden havde håbet på. Til gengæld var der en ivrig debat om, hvad priden og foreningen skal arbejde hen imod.

Annonce

To nye talspersoner

Pride i Vest fik valgt en ekstra person i bestyrelsen, og derudover blev der valgt to talspersoner for foreningen: Mette Nørgaard, der selv er homoseksuel, og Charlotte Rahbek, der er mor til et transkønnet barn.

Emil Sloth Sig blev genvalgt som formand, selv om han er heteroseksuel.

- Jeg havde overvejelser om, hvorvidt det var akavet, at jeg var formand som ikke-LGBT+-person, men der var opbakning til det. Medlemmerne sagde, at det ikke er noget, man står alene med som LGBT+-person; det er noget, man gør som et fællesskab, siger Emil Sloth Sig.

Hvis man har lyst til at blive frivillig i foreningen, er der stadig rig mulighed for at sætte sit præg på priden.

- Der er stadig plads til mange flere ideer, og vi skal have lavet hjemmeside, håndteret kommunikation på en Facebook-side, have søgt fonde og indgået partnerskabsaftaler og have nogen, der vil stå for aktiviteter som udstillinger eller fællesskabsskabende arrangementer, siger formanden.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Se billederne: Mette Frederiksen og Bo Tengberg er blevet gift på Møn

Annonce