Annonce
Ringkøbing-Skjern

Vestjysk minkavler: Vi afliver ingen mink i weekenden - og jeg er ikke 100 procent sikker på, vi gør det på mandag

Niels Christian Poulsen forventer ikke at få gang i pelsningssæsnen i år. Men han håber på at kunne få lov at beholde sine avlsdyr. Foto: Jørgen Kirk
Minkavler Niels Christian Poulsen kalder myndighedernes behandling af minkavlerne en skandale; nu ønsker farmerne at få lov at beholde i det mindste avlsdyrene, så de hurtigt kan få liv i burene igen.
Annonce

RINGKØBING-SKJERN: Set med de hårdt pressede vestjyske minkavleres øjne er det slet ikke nok, at nordjyske minkavlere får lov at beholde raskmeldte dyr. De vil se handling nu, fastslår Niels Christian Poulsen, No, der driver en række minkfarme her på egnen, og er en af landets største producenter.

- Det er sådan set fint, at nordjyderne får lov at beholde de raskemeldt dyr; det betyder i det mindste, at vi måske kan få nogle avlsdyr til erstatning for dem, vi har måttet aflive, siger Niels Christian Poulsen.

Men det er simpelthen ikke nok, fastslår han.

- Det vil selvfølgelig være godt, hvis bedrifter med raske dyr, der står til at skulle aflives, kan pelse dyrene og sælge skindene. Men det vigtigste er, at vi kan få lov at beholde vores avlsdyr; så betyder det andet mindre.

- Lad os beholde avlsdyrene. Og skulle det vise sig, at de også bliver smittet, skal vi kunne isolere dyrene og de folk, der passer dem i de 14 dage, det varer, inden både dyr og mennesker kan raskmeldes.

Annonce

Forudser "strejke"

Beslutningen herom haster, fastslår Niels Christian Poulsen.


Lad os beholde avlsdyrene. Og skulle det vise sig, at de også bliver smittet, skal vi kunne isolere dyrene og de folk, der passer dem i de 14 dage, det varer, inden både dyr og mennesker kan raskmeldes.

Niels Christian Poulsen, minkavler.


- Myndighederne kan ikke vente uger eller bare dage med at træffe beslutningen; det handler om timer.

Myndighederne er afhængige af, at minkavlerne selv hjælper til med aflivningen af dyrene, og efter den nye udmelding forudser Niels Christian Poulsen en form for "strejke" blandt minkavlerne.

- Vi skulle selv have aflivet dyr hen over weekenden, men jeg kan i alt fald sige, at vi holder weekendfri. Og jeg er ikke 100 procent sikker på, at vi går på arbejde på mandag, siger han.

Niels Christian Poulsen lægger ikke skjul på, at han er rasende over den måde, myndighederne har tacklet corona-krisen på.

- Vi ved for eksempel ikke, hvornår vi må sætte dyr ind i burene igen. Og hvis vores 2021-produktion falder bort, kan vi så få kompensation?

- Det hele er en gigantisk skandale. Det er ikke en værdig måde at behandle os på, siger han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ringkøbing-Skjern

Gør dig klar til store test-weekend: Regionen reserverer tusindvis af testtider til Ringkøbing-Skjern

Annonce