Videbæk

Vestjysk kunst- og håndværksmesse klar til anden sæson

Bente Kallehauge laver noget så usædvanligt som billeder af uld, og har tidligere udstillet på Vestjysk kunst- og håndværksmesse i Kuben i Herborg. Arkivfoto: Lars Rasborg

Frivillige i Ringkøbing-Skjern er i fuld gang med at gøre klar til den anden Vestjyske kunst- og håndværksmesse i Kuben i Herborg.

Videbæk: Antallet af deltagere i Vestjysk kunst- og håndværksmesse, som i år for anden gang afvikles i Kuben i Herborg, vokser, så oplevelserne i år bliver flere og større end sidste år.

Messen åbnes lørdag 18. august af borgmester Hans Østergaard, og derefter går det slag i slag dagen igennem. Teater OM vil umiddelbart efter åbningen underholde, hvorefter Vestjyllands Tangoforening, "Tango la Costa", viser, hvordan tango kan danses. Om eftermiddagen kan gæsterne selv prøve kræfter med lidt tangodans. Undervisere og tangodansere fra Hartel Academi på Fyn vil vise hvordan.

Mindst 32 udstillere er klar til at byde velkommen med deres kunst og håndværk. Der vil være ting lavet af stof, læder, beton, glas, træ, keramik, porcelæn, uld og flotte malerier i alle størrelser. Fælles for alt er, at det er lavet af kunstnere og kunsthåndværkere, som selv vil stå på messen og fortælle om deres værker. Der vil også være tre arbejdende værksteder: Henriette Christiansen vil vise, hvordan hun arbejder med læder og cowboystof, Birgitte Boserup Kristensen vil vise pileflet og Dorte Julsgård Rasmussen laver smykker.

På arealerne udenfor Kuben vil der dagen igennem være aktiviteter for både børn, unge og voksne.

Videbæk-Skjern Veteran og Modeljernbaneklub stiller med en ni meter lang modelbane på Herborg Friskole, hvor medlemmerne vil være klar til at besvare spørgsmål og vise togene frem.

Jonas fra Suk's træskæring vil arbejde med sin motorsav i skolegården og omdanne en træstamme til et kunstværk, mens Videbæk Grønne Pigespejdere vil sørge for, at børn og barnlige sjæle kan lave bæredygtig kunst, som de kan få med hjem.

Fantasia Junior Rollespilforening for børn fra ti år viser rollespilsudstyr og fortæller om rollespil, mens Støtteforeningen for Herborg Friskole og Børnehuset Trekløveren sørger for, at der er mad og drikkevarer i Kubens Foyer.

Arrangørerne arbejder desuden på at få dansere fra forskellige dele af Danmark til at vise, hvordan de danser til argentinsk musik, både tango og milonga.

Efter messen kan man på Herborg Skole se den argentinsk drama-/komediefilm "El Ciudadano Illustre" (The Distinguished Citizen), som har været nomineret til flere priser i 2016-2017.

/EXP

0/0
Videbæk

Forårssang med VAM koret i Vestjyllands Kunstpavillon

Videbæk

Affaldsindsamling og banko i Troldhede

Videbæk

Laugesens Have giver plads til kunsten

Tophistorier

Videbæk

350 gymnaster på gulvet i hallen

Videbæk

Guitar på spansk

Videbæk

Afskedsreception for plejehjemsleder

Videbæk

Asfaltering ændrer busrute i Grønbjerg

Videbæk

Kirkegården i Videbæk skal bygges om

Videbæk For abonnenter

Antons camping-eventyr: Det begyndte i indkørslen og endte på kanten af stress