Annonce
Videbæk

Vestjysk kunst- og håndværksmesse klar til anden sæson

Bente Kallehauge laver noget så usædvanligt som billeder af uld, og har tidligere udstillet på Vestjysk kunst- og håndværksmesse i Kuben i Herborg. Arkivfoto: Lars Rasborg

Frivillige i Ringkøbing-Skjern er i fuld gang med at gøre klar til den anden Vestjyske kunst- og håndværksmesse i Kuben i Herborg.

Videbæk: Antallet af deltagere i Vestjysk kunst- og håndværksmesse, som i år for anden gang afvikles i Kuben i Herborg, vokser, så oplevelserne i år bliver flere og større end sidste år.

Messen åbnes lørdag 18. august af borgmester Hans Østergaard, og derefter går det slag i slag dagen igennem. Teater OM vil umiddelbart efter åbningen underholde, hvorefter Vestjyllands Tangoforening, "Tango la Costa", viser, hvordan tango kan danses. Om eftermiddagen kan gæsterne selv prøve kræfter med lidt tangodans. Undervisere og tangodansere fra Hartel Academi på Fyn vil vise hvordan.

Mindst 32 udstillere er klar til at byde velkommen med deres kunst og håndværk. Der vil være ting lavet af stof, læder, beton, glas, træ, keramik, porcelæn, uld og flotte malerier i alle størrelser. Fælles for alt er, at det er lavet af kunstnere og kunsthåndværkere, som selv vil stå på messen og fortælle om deres værker. Der vil også være tre arbejdende værksteder: Henriette Christiansen vil vise, hvordan hun arbejder med læder og cowboystof, Birgitte Boserup Kristensen vil vise pileflet og Dorte Julsgård Rasmussen laver smykker.

På arealerne udenfor Kuben vil der dagen igennem være aktiviteter for både børn, unge og voksne.

Videbæk-Skjern Veteran og Modeljernbaneklub stiller med en ni meter lang modelbane på Herborg Friskole, hvor medlemmerne vil være klar til at besvare spørgsmål og vise togene frem.

Jonas fra Suk's træskæring vil arbejde med sin motorsav i skolegården og omdanne en træstamme til et kunstværk, mens Videbæk Grønne Pigespejdere vil sørge for, at børn og barnlige sjæle kan lave bæredygtig kunst, som de kan få med hjem.

Fantasia Junior Rollespilforening for børn fra ti år viser rollespilsudstyr og fortæller om rollespil, mens Støtteforeningen for Herborg Friskole og Børnehuset Trekløveren sørger for, at der er mad og drikkevarer i Kubens Foyer.

Arrangørerne arbejder desuden på at få dansere fra forskellige dele af Danmark til at vise, hvordan de danser til argentinsk musik, både tango og milonga.

Efter messen kan man på Herborg Skole se den argentinsk drama-/komediefilm "El Ciudadano Illustre" (The Distinguished Citizen), som har været nomineret til flere priser i 2016-2017.

/EXP

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ringkøbing-Skjern

Ørskovs mor ansat i stilling, som datteren fik trumfet igennem i byrådet

Læserbrev

Burde Danmarks Naturfredningsforening skifte navn til Danmarks NaturForureningsForening?

Læserbrev: Jeg synes, det er beskæmmende endnu en gang at se Danmarks Naturfredningsforening demonstrere sin magt, bare fordi de kan, og samtidig bruge naturbeskyttelseshensyn som undskyldning eller påskud. Sagen vedrørende 11 sommerhusområder på Holmsland Klit, hvor der af juridiske årsager skal dispenseres fra §3-restriktioner, når der skal bygges om, bygges til eller nybygges, er endnu et eksempel på DN's evige trang til at demonstrere magt uden skelen til, om det nødvendigvis gavner naturen. Jeg tror, alle med bare minimal indsigt i denne sag er enige om, at det er rent juristeri, når kommunerne ikke i tide fik lokalplanerne på plads i disse såkaldte "aftaleområder", inden den nuværende naturbeskyttelseslov trådte i kraft i starten af halvfemserne. Nu er de berørte grundejere så blevet gidsler i en sag, hvor DN åbenbart har trang til at demonstrere sin magt. Dette uagtet, at parterne i sagen er enige om, at ingen har begået denne juridiske fodfejl med forsæt. Men tilbage til naturen, som bør være DN's fokus i denne sag. Foregår der rent faktisk overgreb på uerstattelig og jomfruelig klit hede i disse områder? For overblikkets skyld skal vi huske på, at små 10 procent af Danmarks areal for nuværende er §3-område og herunder stort set al ubebygget areal på Holmsland Klit. Vi vader i bogstaveligste forstand i natur til knæene, uanset hvilken vej vi skal. Det er efterhånden almindeligt at DN er første hurdle, uanset hvad der skal laves. Om det er oprensning af en gammel grøft eller renovering af en sti eller bare udskiftning af et tørrestativ, så skal DN høres og være tilfreds. I denne sag snakker vi om 7-800 sommerhusgrunde, altså sandsynligvis knap 100 hektar. Det kan så vurderes i forhold til de cirka 25.000 hektar §3-arealer, der er alene i Ringkøbing-Skjern Kommune. Det er da også forkasteligt, at vi som borgere skulle formaste os til at bruge en lille smule natur. Nu er DN heldigvis blevet enig med sig selv om, at hvis bare der er hyben nok på grunden, så vil man ikke bruge sin magt ... Så kære grundejere; få nu smidt nogle hyben i jorden, så er der ikke flere problemer med DN. Hyben er i øvrigt en invasiv plante, som stat, kommuner og private, herunder grundejerforeninger, bruger en masse energi og penge på at bekæmpe i klitterne.

Kultur

Børnetegning som altertavle og ingen Jesus på korset: Lettere amputeret kirke genåbner

Annonce