x
Annonce
Tarm

Vestjysk kaffebord for femte gang i Ådum

Kaffebordet bliver i sønderjysk stil med både bløde og hårde kager. Arkivfoto: Bodil Kronborg

Ådum: Søndag 1. marts kl. 15-17 inviterer den lokale Husholdningsforening til Vestjysk Kaffebord i Ådum Forsamlingshus. I 2016 fik bestyrelsen ideen til fælles kaffebord, og det blev et forsøg, som slog an. Så det er nu femte gang, der inviteres til kaffe med stort kagebord. Det er stadig værd at gentage og samlede sidste år i alt 145 gæster.

Bestyrelsen mønstrede sidst 25 forskellige slags bagværk, som blev sat frem på det lange tag-selv bord gennem salen. Der var god afsætning. Opskrifterne findes frem fra egne gemmer, sammen med mødres og svigermødres med flere. Der vil være boller, kringle, kikskage, frugttærte, kræmmerhuse med flødeskum, lagkager, ægmakroner og mere endnu.

Annonce
Sidste år dukkede 145 gæster op til kagearrangementet. Arkivfoto: Bodil Kronborg

Sønderjysk inspiration

Lidt inspiration er i år hentet fra det sønderjyske kaffebord, som blev serveret i hele den landsdel i forbindelse med 100 års Genforeningsfesterne. Traditionen, der har særlige regler for bagværket med hårde, tørre og bløde kager og 21 slags til fuldt sønderjysk bord.

Der vil i år være et sønderjysk islæt i Ådum med valnøddekage, svesketærte, rugbrødslagkage, "goed raad" og kniplingskager på bordet.

Det bliver en festlig og velsmagende oplevelse også i Ådum, hvor man kan invitere naboer, familie og venner til eftermiddagskaffe. For en favorabel entré nydes kaffe, the og alt det kage, man kan spise. Alle er velkomne, og der er ingen tilmelding.

/Bodil

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Stram op – og hold fast i lukkeloven

Læserbrev: Over de sidste uger har butiksansatte knoklet r…. ud af bukserne. Uden at kny sørger medarbejderne i vores butikker for, at der er fyldt op på hylderne, så vi alle sammen kan få mad på bordet, toiletpapir og andre fornødenheder. Og mange danske familier har fået deres køkkenskabe fyldt godt op. De butiksansatte har brug for påskens fridage til et velfortjent hvil. Derfor bør man ikke suspendere lukkeloven henover helligdagene. I denne tid, hvor myndighedernes anbefalinger er at blive hjemme og undgå tæt kontakt til andre mennesker, løber butiksansatte en daglig risiko med kontakt med flere hundrede kunder om dagen. De sætter eget helbred på spil for at passe deres job. Butiksledelserne rundt om gør alt, hvad de kan, for at passe godt på de ansatte med håndsprit, hyppig håndvask, plexiglasplader ved kassen og ’Hold afstand’-skilte på gulvene. Stor ros for det. Men at arbejde under de forhold er anstrengende. Helligdagene i påsken med lukkede butikker kan også være med til at passe på de ansatte, så de kan blive ved med at passe deres arbejde, så længe corona-krisen varer. Derfor, kære politikere: Hold fast i lukkeloven! Og så skal familien Danmark altså stramme op. Lad nu være med at klathandle en liter mælk og en pakke gær. Køb ind til flere dage og lad én person klare det. Det er heller ikke nu, I skal hele familien afsted på ose-tur i de lokale butikker for at se på nye ipads, havetrampolin til ungerne eller lamper til stuen. Det er måske fristende for at skabe et afbræk i tiden med hjemmeskole, men lad være. Jo flere I kommer sammen, jo større risiko udsætter I butikspersonalet for. Ring til den lokale butik i stedet og lav en aftale om at få leveret varen – eller at I kan hente den pakket i en pose. Så kan I både støtte vores midt- og vestjyske butikker og passe godt på de ansatte og jer selv samtidig.

Annonce