Annonce
Tarm

Vestjysk kaffebord for femte gang i Ådum

Kaffebordet bliver i sønderjysk stil med både bløde og hårde kager. Arkivfoto: Bodil Kronborg
Annonce

Ådum: Søndag 1. marts kl. 15-17 inviterer den lokale Husholdningsforening til Vestjysk Kaffebord i Ådum Forsamlingshus. I 2016 fik bestyrelsen ideen til fælles kaffebord, og det blev et forsøg, som slog an. Så det er nu femte gang, der inviteres til kaffe med stort kagebord. Det er stadig værd at gentage og samlede sidste år i alt 145 gæster.

Bestyrelsen mønstrede sidst 25 forskellige slags bagværk, som blev sat frem på det lange tag-selv bord gennem salen. Der var god afsætning. Opskrifterne findes frem fra egne gemmer, sammen med mødres og svigermødres med flere. Der vil være boller, kringle, kikskage, frugttærte, kræmmerhuse med flødeskum, lagkager, ægmakroner og mere endnu.

Sidste år dukkede 145 gæster op til kagearrangementet. Arkivfoto: Bodil Kronborg
Annonce

Sønderjysk inspiration

Lidt inspiration er i år hentet fra det sønderjyske kaffebord, som blev serveret i hele den landsdel i forbindelse med 100 års Genforeningsfesterne. Traditionen, der har særlige regler for bagværket med hårde, tørre og bløde kager og 21 slags til fuldt sønderjysk bord.

Der vil i år være et sønderjysk islæt i Ådum med valnøddekage, svesketærte, rugbrødslagkage, "goed raad" og kniplingskager på bordet.

Det bliver en festlig og velsmagende oplevelse også i Ådum, hvor man kan invitere naboer, familie og venner til eftermiddagskaffe. For en favorabel entré nydes kaffe, the og alt det kage, man kan spise. Alle er velkomne, og der er ingen tilmelding.

/Bodil

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Kvalitet i stedet for tom reklame

Annonce