Annonce
Erhverv

Vestjysk gourmetkok tror på tillid frem for hakkeorden

- Når en elevtid med ansvar og albuerum får lov til at forme dig som kok, så tror jeg, at du fremadrettet, både bevidst og ubevidst, krydser veje med mennesker, der kan tilbyde dig selvsamme rammer. Derfor føler jeg mig stadig meget privilegeret over at have slået pjalterne sammen med mine to nuværende chefer, siger Kristian Corell om ejerne og søskendeparret bag Høfde4, Lene Grønlund og Steen Slaikjær. Pressefoto
Hvor mange kokkeelever er vant til kæft, trit og retning, har Kristian Corell oplevet frie rammer og tillid. Han har derfor ikke blot lært at få det bedste frem i råvarer, men også i mennesker.

BLÅVAND: Den vestjyske gourmetkok Kristian Corrells læremester var imod hakkeorden og to-do-lister:

- Kyl den latterlige seddel ud lige nu, var beskeden.

Hvor mange kokkeelever er vant til kæft, trit og retning, oplevede Kristian Corell frie rammer og tillid. Han har derfor ikke blot lært at få det bedste frem i råvarer, men også i mennesker – og dét har på blot to år ført til succes for Høfde4, lyder det i en pressemeddelelse.

- Havde min chef råbt og skreget af mig som kokkeelev, havde jeg nok selv gjort det samme den dag i dag, men det gør jeg ikke. Mit personale skal se mig som én af dem. Derfor skal jeg gå forrest og vise dem vejen – ikke gå bagved og sparke dem, siger Kristian Corell, som i dag er køkkenchef på det dansk-fransk brasserie Høfde4 i Blåvand ved Vesterhavet.

Spisestedet, der ligger på Danmarks første og eneste seksstjernede camping- og ferieresort, Hvidbjerg Strand Feriepark, fejrer to års fødselsdag her i juni – og Kristian Corell har siden første dag haft til opgave at glæde smagsløgene hos forventningsfulde gæster.

Dét ser ud til at lykkes, for i 2018, efter blot ét år på posten, sikrede han Høfde4 en førsteplads i kategorien "Gastronomi" til Campsite Award, som hvert år uddeler priser til campingpladser i hele Europa.

Annonce
Kristian Corell har siden første dag haft til opgave at glæde smagsløgene hos forventningsfulde gæster. Dét ser ud til at lykkes, for i 2018, efter blot ét år på posten, sikrede han Høfde4 en førsteplads i kategorien "Gastronomi" til Campsite Award, som hvert år uddeler priser til campingpladser i hele Europa. Pressefoto

Et vigtigt team

- Som køkkenchef skal jeg jo sørge for, at vi holder niveauet, og dét gør jeg netop ved at inddrage mit personale og inspirere dem til at udfordre status quo. På den måde sikrer jeg mig, at de ikke blot yder deres bedste, men også er glade og føler sit hørt og værdsat, for jeg kan ikke undvære mit team.

I sine knapt fire år som kokkeelev på den tidligere restaurant Justesen i Varde var Kristian Correll under vingerne på Jacob Justesen – en stjernekok, som var stor modstander af strikse normer og skideballer.

- Nogle af Jacobs kokke lavede engang en to-do-liste over de ting, som jeg skulle nå på en dag, rengøring og sådan, men Jacob kunne slet ikke døje den liste: "Kyl den latterlige seddel ud lige nu", husker jeg, at han sagde, fortæller den 25-årige køkkenchef.

Den reaktion var for Kristian Corell udtryk for tillid – og sigende for hele hans tid i den hvide kokkeskjorte på Restaurant Justesen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Læserbrev: Lad centrene, der trækker borgerne i byen, blive i byen

Læserbrev: Indlægget “Lad der ikke gå sognepolitik i sagen” om Innovests husning af de kommunale arbejdspladser havde nogle gode pointer, der førte til den rigtige konklusion i et dilemma. Der savnes nogle tal på økonomien, og jeg kan betvivle, kommunalbestyrelsen har det vigtigste; det tabte skatteprovenu og følgeomkostningerne ved den mistede omsætning i detailhandelen. Butikkerne vil miste omsætning. Ikke blot til nabobyerne, men også til storcentrene i de større byer og til netbutikkerne udenfor kommunen. Det vil koste arbejdspladser, give tomme butikslejemål og tomhed i bymidten. Så på den måde et paradoks, når et erhvervscenter er omdrejningspunktet for at trække kunderne væk fra de små lokale erhvervsdrivende. Vi har jo lige fulgt kampen for købmanden i Stauning, og her er det så i større målestok. Du kan blot se til Esbjerg, hvad det har betydet i Kongensgade, at kontorer er flyttet på havnen. Og omvendt, hvad de gør i Billund for at trække folk til midtbyen. Så byrådet bør have det tabte skatteprovenu og følgeomkostningerne ved den mistede detailomsætning i kommunen med i ligningen. Det er ikke nok med en kort tilbagebetalingstid på investeringen i Excel-arket. Så jeg er enig med Jacob Agerbo i, at der ikke skal gå sognepolitik i sagen. For det handler ikke kun om finansiering og besparelser, men også om tabt detailhandel. Ikke “bare” i Skjern midtby. Men i kommunen. For der ingen garanti for, at omsætningen affødt af butiksdøden bliver i Skjern/Tarm, eller for den sags skyld i kommunen. Så derfor vedkommer det også borgerne udenfor Skjern ... Så herfra skal opfordringen lyde; lad centrene, der trækker borgerne i byen, blive i byen.

Skjern Håndbold For abonnenter

Kasper Søndergaard rundede 350 kampe – nu venter efterårets vigtigste opgør: Vi er ikke i god forfatning

Annonce