Annonce
Ringkøbing-Skjern

Efter dramatisk generalforsamling: Forening vil alligevel ikke lukke sig selv

Der skal ske noget nyt, hvis foreningen Kulinarisk Vestjylland skal have en fremtid. Derfor arbejder foreningen på en version 2.0., der meget vel kan få fokus på gastronomi og madturister. Fremover bliver det dog uden formand Kent Viborg (tv.) i front, mens projektleder Bjarne Thy (th.) forsætter. Arkivfoto: Joan Anette Karlsen
Kulinarisk Vestjylland vil alligevel ikke lukke sig selv. I stedet arbejder foreningen på at udvikle Kulinarisk Vesjylland 2.0, lyder det.

RINGKØBING-SKJERN: Det lignede en afsked med foreningen Kulinarisk Vestjylland, da foreningen tidligere på året havde en dramatisk generalforsamling, hvor bestyrelsen indstillede, at foreningen nedlægges, som formand for Kulinarisk Vestjylland, Kent Viborg, meldte ud kort efter generalforsamlingen.

Nedlæggelsen kom på tale, fordi fødevaremarkedet ikke stod til at modtage økonomisk støtte fra Erhvervsværkstforum med forklaringen, at man ”ikke kan bruge kommunale midler til noget, der kan virke konkurrenceforvridende”.

Men nu er fødevaremarkedets farvel udskiftet med et på gensyn. I en pressemeddelelse fremgår det, at foreningen arbejder på et genopfinde sig selv i en version 2.0.

- Vi må erkende, at vores fremlagte treårsstrategi ikke modtog den økonomiske opbakning, som var nødvendig, og at foreningen med det gamle setup ikke havde en fremtid. Men efter mange opfordringer og positive tilbagemeldinger er den tilbageværende bestyrelse indstillet på at fortsætte arbejdet med at genopfinde foreningen, siger afgående formand Kent Viborg i pressemeddelelsen.

Annonce

Overvejer gastroturisme

Med i arbejdet med at genrejse foreningen får man bestyrelseshjælp fra Mike Erikstrup fra virksomheden Din Insekt Butik, Lone Fløe fra det kommunale storkøkken Åkanden og Anders Juhl fra Lowlands Denmark.

Blandt de nye mulige indsatsområder, foreningen overvejer, er ’gastroturisme’, som er kombineret rejse og ophold for folk med særlig interesse for mad af høj kvalitet.

- Det er et fokusområde for turistforeningen, da vi her ser en kraftig stigende interesse blandt vores gæster, og her kunne Kulinarisk Vestjylland godt spille en rolle, lyder det fra formand for Ringkøbing Fjord Turisme, Bent Gråkjær.

Hos de resterende bestyrelsesmedlemmer i Kulinarisk Vestjylland ser man heller ikke geografien som et problem.

- Det er vores indtryk, at folk vil køre længere og længere efter den kulinariske oplevelser. Så derfor var det også en mulighed for os på sigt at udvide området, som Kulinarisk Vestjylland skal favne, siger bestyrelsesmedlem i Kulinarisk Vestjylland, Per Østergaard.

I forbindelse med gentænkningen af foreningen Kulinarisk Vestjylland melder med-grundlægger af foreningen og formand Kent Viborg sin afgang, så den kan finde sin nye retning.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder

Dagbladet mener: Man bliver stolt over de fastboendes 'folkebevægelse'

Man bliver flov overfor turisterne. Sådan lyder den korte, kontante begrundelse for et initiativ, der forleden fik 20 lokale frivillige til at trække i gummistøvlerne og trodse møgvejret for at bruge deres lørdag på at samle de store mængder affald op, som i månedsvis har skæmmet grøfterne langs Klitvejen. Bag initiativet står Hvide Sande-parret Heidi Broe Vrist og Lars Anker Hansen. Det er dem, der har følt sig så flove over at se den smukke Margueritrute omdannet til en skamfuld skralderute, at de har valgt at tage affaldssækken i egen hånd og gøre noget ved sagen. I første hug blev 74 sække fyldt med øldåser, flasker, slikposer og meget andet skidt. 74 sække! Men der er såmænd tilstrækkeligt med skrald tilbage til, at man kan samle lige så meget op og mere til, når succesen gentages lørdag 29. februar - selvfølgelig forudsat, at der også denne gang dukker en pæn flok frivillige kræfter op, som vil bruge lidt af weekenden på en fælles forskønnelse af grøftekanten. De store mængder affald dukkede op til overfladen, da kommunens folk for nogle måneder siden rensede grøfterne op for at gøre dem i stand til bedre at kunne tage de store mængder af regnvand. Der var røster fremme om, at kommunen burde rydde op efter oprensningen, men afdelingsleder for Vej og Park Kristian Korsholm måtte med beklagelse afvise, at det kunne komme på tale. Det ville kræve mandetimer, der ikke er budget til, forklarede han. Det er sund fornuft, at kommunens ressourcer lige nu gør bedst fyldest ved at blive brugt på at skaffe afløb for de enorme vandmængder. Og det er udtryk for et beundringsværdigt borgersind, når private mennesker som Heidi Broe Vrist og Lars Anker Hansen ikke nøjes med at brokke sig over kommunen eller måske rense lidt på egen matrikel, men i stedet går forrest i en hel lille 'folkebevægelse'. Herfra letter vi på sydvesten og bukker i stor respekt for initiativet. Mennesker som jer er der god grund til at være stolt af! Der er mulighed for at blive en del af 'bevægelsen', hvis man møder op på parkeringspladsen ved genbrugsstationen i Hvide Sande lørdag 29. februar klokken 10. Det er ganske gratis at deltage. Og hvis andre byer skulle lade sig inspirere, fortæller vi gerne om det i Dagbladet.

112

22-årig taget med 26.700 kroner og bunker af narko: Pengene kommer fra salg af jule-mandler

Annonce