Annonce
Ringkøbing

Vestjysk drama i ny Leif Davidsen-bog: 'Russeren' bliver myrdet ude på fjorden

'Forræderens børn' er bog nummer 23 fra Leif Davidsen, der især er kendt for sine spændingsromaner. Men den 69-årige forfatter har blandt andet også udgivet rejsebøger og novellesamlinger. Arkivfoto: Peter Leth-Larsen
I sin nye bog, 'Forræderens børn', lader forfatter Leif Davidsen en del af handlingen udspille sig på vestkysten. Romanen udkommer 1. maj.
Annonce

Ringkøbing: Da Leif Davidsen i 2008 udgav romanen 'På udkig efter Hemingway', var det med gymnasielektor John C. Petersen fra Ringkøbing i hovedrollen. I sin kommende bog, 'Forræderens børn', vender den 69-årige forfatter atter blikket mod Vestjylland.

Af hensyn til sine læsere er Leif Davidsen temmelig hemmelighedsfuld, men via forlaget Lindhardt og Ringhof er det rygtedes, at en russisk talende mand bliver offer for et giftmord i Ringkøbing.

Forfatteren fortæller, at det drejer sig om en mand fra Letland, og som EU-borger har han fuldt lovligt bosat sig i et lille hus i købstaden, hvor han også nyder at have sin jolle liggende ved bådklubben Sommerlyst:

- Jeg var nede at kigge ved bådelauget ved Vonå, hvor jeg gik en tur. Jeg kender jo området, siger Leif Davidsen, der - sammen med sin hustru - har haft sommerhus i Vester Husby siden 2003.

Han tilføjer, at det er ude på Ringkøbing Fjord, at manden bliver udsat for et giftmord. Liget bliver senere fundet, da en anden lystfisker ser båden drive mod Hvide Sande.

Leif Davidsen

Leif Davidsen er 69 år - født i Otterup og opvokset på Fyn.

Debuterede i 1984 som forfatter med romanen 'Uhellige alliancer.'

I perioden 1988-1993 udkom hans politiske krimi-trilogi, der består af 'Den russiske sangerinde', 'Den sidste spion' og 'Den troskyldige russer.'

Ved udgangen af 1998 sagde han sit faste job op som udenrigskorrespondent hos Danmarks Radio for fuldt ud at hellige sig en karriere som forfatter.

Leif Davidsens brede bibliografi omfatter blandt andre også disse romaner: 'Den serbiske dansker', 'De gode søstre', 'Den ukendte hustru', 'På udkig efter Hemingway', 'Djævelen i hullet' og 'Ravnens rede.'

Har blandt andet vundet prisen 'De gyldne Laurbær' for romanen 'Den sidste spion' i 1992, og syv år senere vandt han 'Glasnøglen' for årets krimi med 'Lime's billede.'

Leif Davidsens kommende roman, 'Forræderens børn', udkommer 1. maj på forlaget Lindhardt og Ringhof.

Annonce

Søndervig er også med

Leif Davidsen blev inspireret til en del af handlingen i sin nye roman, da han læste om giftattentatet mod Sergej Skripal, der i marts 2018 blev forsøgt myrdet i den engelske by Salisbury, hvor den tidligere officer i den russiske efterretningstjeneste var i selskab med sin datter.

I 'Forræderens børn' er manden fra Letland også på udflugt med sin datter, da det går galt:

- Jeg kom til at tænke på plottet og intrigen i romanen. Det har intet med giftattentatet i England at gøre, men han kommer ud for det samme som Skripal, siger Leif Davidsen om sin fremmede karakter, der i byen ved fjorden går under navnet 'Russeren.'

Udover Ringkøbing rummer 'Forræderens børn' også scener fra Søndervig og Thorsminde:

- Det kan jeg ikke fortælle dig, svarer Leif Davidsen på et spørgsmål om, hvad der egentlig udspiller sig i badebyen stik vest for Ringkøbing, men han lader forstå, at der vist er nogle sommerhuse inde i billedet.

I forfatterens accent kan der spores nuancer af fynsk fra barndommens land, men han 'har altid godt kunnet lide Vestjylland og vestkysten':

- Hele min mors slægt er fra Bøvlingbjerg-området, og jeg har tilbragt mange af mine sommerferier som barn på egnen. Min kone mener, jeg er skabs-jyde, siger Leif Davidsen, der i dag bor i Smørum nordvest for København.

Annonce

Legatophold i Berlin

'Forræderens børn' bliver bog nummer 23 fra Leif Davidsen, der især er kendt for sine spændingsromaner, men han har blandt andet også udgivet rejsebøger og novellesamlinger.

Han fortæller, at sproget ikke helt flød, som det gerne skulle, da han kastede sig ud i seneste bogprojekt:

- Men på et tidspunkt fik jeg et legatophold i en lejlighed i Berlin, der blev stillet til rådighed af Jyllands-Postens Fond, og det hjalp rigtig meget. Jeg har ikke noget plot, når jeg begynder at skrive. Det kommer undervejs, og gennemgående er det gået fint. Det har været sjovt til sidst, siger Leif Davidsen, der lige nu er ved at læse sidste korrektur på 'Forræderens børn', der udkommer 1. maj.

Han lader forstå, at der nok også kommer en bog nummer 24 fra Leif Davidsen:

- Der plejer at gå et par år ... jeg har ikke tænkt mig at holde op med at skrive.

Leif Davidsens nye bog udkommer fredag 1. maj. Foto: Lindhardt og Ringhof
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Navne

Esmark ansætter fire nye medarbejdere

Annonce