x
Annonce
Ringkøbing

Vestjysk drama i ny Leif Davidsen-bog: 'Russeren' bliver myrdet ude på fjorden

'Forræderens børn' er bog nummer 23 fra Leif Davidsen, der især er kendt for sine spændingsromaner. Men den 69-årige forfatter har blandt andet også udgivet rejsebøger og novellesamlinger. Arkivfoto: Peter Leth-Larsen
I sin nye bog, 'Forræderens børn', lader forfatter Leif Davidsen en del af handlingen udspille sig på vestkysten. Romanen udkommer 1. maj.

Ringkøbing: Da Leif Davidsen i 2008 udgav romanen 'På udkig efter Hemingway', var det med gymnasielektor John C. Petersen fra Ringkøbing i hovedrollen. I sin kommende bog, 'Forræderens børn', vender den 69-årige forfatter atter blikket mod Vestjylland.

Af hensyn til sine læsere er Leif Davidsen temmelig hemmelighedsfuld, men via forlaget Lindhardt og Ringhof er det rygtedes, at en russisk talende mand bliver offer for et giftmord i Ringkøbing.

Forfatteren fortæller, at det drejer sig om en mand fra Letland, og som EU-borger har han fuldt lovligt bosat sig i et lille hus i købstaden, hvor han også nyder at have sin jolle liggende ved bådklubben Sommerlyst:

- Jeg var nede at kigge ved bådelauget ved Vonå, hvor jeg gik en tur. Jeg kender jo området, siger Leif Davidsen, der - sammen med sin hustru - har haft sommerhus i Vester Husby siden 2003.

Han tilføjer, at det er ude på Ringkøbing Fjord, at manden bliver udsat for et giftmord. Liget bliver senere fundet, da en anden lystfisker ser båden drive mod Hvide Sande.

Annonce

Leif Davidsen

Leif Davidsen er 69 år - født i Otterup og opvokset på Fyn.

Debuterede i 1984 som forfatter med romanen 'Uhellige alliancer.'

I perioden 1988-1993 udkom hans politiske krimi-trilogi, der består af 'Den russiske sangerinde', 'Den sidste spion' og 'Den troskyldige russer.'

Ved udgangen af 1998 sagde han sit faste job op som udenrigskorrespondent hos Danmarks Radio for fuldt ud at hellige sig en karriere som forfatter.

Leif Davidsens brede bibliografi omfatter blandt andre også disse romaner: 'Den serbiske dansker', 'De gode søstre', 'Den ukendte hustru', 'På udkig efter Hemingway', 'Djævelen i hullet' og 'Ravnens rede.'

Har blandt andet vundet prisen 'De gyldne Laurbær' for romanen 'Den sidste spion' i 1992, og syv år senere vandt han 'Glasnøglen' for årets krimi med 'Lime's billede.'

Leif Davidsens kommende roman, 'Forræderens børn', udkommer 1. maj på forlaget Lindhardt og Ringhof.

Søndervig er også med

Leif Davidsen blev inspireret til en del af handlingen i sin nye roman, da han læste om giftattentatet mod Sergej Skripal, der i marts 2018 blev forsøgt myrdet i den engelske by Salisbury, hvor den tidligere officer i den russiske efterretningstjeneste var i selskab med sin datter.

I 'Forræderens børn' er manden fra Letland også på udflugt med sin datter, da det går galt:

- Jeg kom til at tænke på plottet og intrigen i romanen. Det har intet med giftattentatet i England at gøre, men han kommer ud for det samme som Skripal, siger Leif Davidsen om sin fremmede karakter, der i byen ved fjorden går under navnet 'Russeren.'

Udover Ringkøbing rummer 'Forræderens børn' også scener fra Søndervig og Thorsminde:

- Det kan jeg ikke fortælle dig, svarer Leif Davidsen på et spørgsmål om, hvad der egentlig udspiller sig i badebyen stik vest for Ringkøbing, men han lader forstå, at der vist er nogle sommerhuse inde i billedet.

I forfatterens accent kan der spores nuancer af fynsk fra barndommens land, men han 'har altid godt kunnet lide Vestjylland og vestkysten':

- Hele min mors slægt er fra Bøvlingbjerg-området, og jeg har tilbragt mange af mine sommerferier som barn på egnen. Min kone mener, jeg er skabs-jyde, siger Leif Davidsen, der i dag bor i Smørum nordvest for København.

Legatophold i Berlin

'Forræderens børn' bliver bog nummer 23 fra Leif Davidsen, der især er kendt for sine spændingsromaner, men han har blandt andet også udgivet rejsebøger og novellesamlinger.

Han fortæller, at sproget ikke helt flød, som det gerne skulle, da han kastede sig ud i seneste bogprojekt:

- Men på et tidspunkt fik jeg et legatophold i en lejlighed i Berlin, der blev stillet til rådighed af Jyllands-Postens Fond, og det hjalp rigtig meget. Jeg har ikke noget plot, når jeg begynder at skrive. Det kommer undervejs, og gennemgående er det gået fint. Det har været sjovt til sidst, siger Leif Davidsen, der lige nu er ved at læse sidste korrektur på 'Forræderens børn', der udkommer 1. maj.

Han lader forstå, at der nok også kommer en bog nummer 24 fra Leif Davidsen:

- Der plejer at gå et par år ... jeg har ikke tænkt mig at holde op med at skrive.

Leif Davidsens nye bog udkommer fredag 1. maj. Foto: Lindhardt og Ringhof
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Alt udsolgt midt i corona-hjemsøgelsen

Dagens gode lokale erhvervsnyhed i går var, at Lalandia nu har solgt samtlige 440 feriehuse i den kommende feriepark i Søndervig. Nogle af os husker sikkert, hvordan de første ferieparkplaner i Søndervig blev stoppet af finanskrisen i 2008, og det tog årevis og et gigantisk benarbejde fra projektmager Keld Hansens side at få pustet nyt liv i projektet igen. Sådan ser det heldigvis ikke ud til at ende denne gang. Ingen af os ved, hvor landet lander økonomisk, når corona-krisen engang er slut; sjovt bliver det ikke, så meget er sikkert. Men folk har altså ikke mistet modet til at investere i feriehusprojektet i Søndervig, og det er positivt af flere grunde. For det første er det med til at sikre, at projektet bliver gennemført, og det er endnu vigtigere, end det var før coronakrisen; det vil tilføre turismen i vort område et kvalitetsløft, vi får brug for i efter-corona-verdenen. Lalandia vil være endnu en grund til at vælge at tage på ferie i vort område frem for andre steder. For det andet bidrager Lalandia-byggeriet og de investeringer i infrastrukturen i området, som det medfører, til at skabe aktivitet i lokalsamfundet, både i byggefasen og i den efterfølgende driftsfase. Det er vigtigt, for vi må regne med, at arbejdsløsheden stiger voldsomt, i alt fald i en periode, og derfor har vi brug for alle de arbejdspladser, vi kan skaffe. For det tredje - og det er ikke det mindst vigtige - vil synet af, at der sker noget, at der er gang i byggeaktiviteterne, være med til at løfte optimismen og troen på, at samfundet ikke er kastet ned i en afgrundsdyb depression. Noget af det mest nedslående ved finanskrisen i 2008 var netop, at alt i en periode gik i stå. Der er ingen grund til at besmykke virkeligheden. Lige nu står vi midt i den værste krise, økonomisk og sundhedsmæssigt, nogen af os kan huske. Hvordan verden ser ud på den anden side af tunnellen, ved vi selvsagt ikke. Derfor er det også så vigtigt at glæde sig over det, der trods alt peger hen imod fremtidig vækst og udvikling i vort område. Hvem ved - måske god plads og masser af frisk luft fremover vil være et af de bedste turistmæssige salgsargumenter. Det kan vi alt fald byde på her i Naturens Rige.

Ringkøbing

Mor til fire: - Det er op til mig at vælge, om jeg sender mine børn afsted

Annonce