Annonce
Ringkøbing-Skjern

Vestjysk Bank kræver penge for opsparingen

Penge danske kroner. Arkivfoto: Michael Bager
Annonce

Holstebro: Renten er faldet i både Danmark og resten af Europa, og det har fået flere danske pengeinstitutter til at indføre negative indlånsrenter for privatkunder. Den vogn hopper Vestjysk Bank nu også på, og det sker fordi det ser ud til at tendensen med de lave renter ikke ændrer sig foreløbigt.

- Vi har fulgt udviklingen i renteniveauet meget nøje gennem de seneste år, og særligt de seneste måneder. Vi har løbende sænket vores indlånsrenter for at tilpasse os situationen, og siden oktober 2019 har vores erhvervskunder betalt en negativ indlånsrente på 0,75 procent pro anno. Nu er vi nået et punkt, hvor vi også er nødt til at reagere i forhold til vores privatkunder, idet det meget lave renteniveau ser ud til at fortsætte flere år frem, siger Jan Ulsø Madsen, administrerende bankdirektør i Vestjysk Bank, i en pressemeddelelse.

Annonce

Betaler til Nationalbanken

Udviklingen skyldes først og fremmest, at der siden finanskrisen spares mere op og lånes mindre ud. De fleste pengeinstitutter har således i dag et overskud af indlån, der skal placeres i Nationalbanken. Siden 2012 har indskudsbevisrenten i Nationalbanken været negativ, og det betyder, at pengeinstitutterne skal betale 0,75 procent pro anno i rente til Naionalbanken for at få lov til at have pengene stående.

Derfor overfører Vestjysk Bank i lighed med flere andre pengeinstitutter nu de negative indlånsrenter til deres privatkunder. Konkret betyder det for kunderne, at de nu skal betale for at have pengene stående i banken.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ringkøbing-Skjern For abonnenter

Justitsminister har bedt om redegørelse af kræmmermarkedsag: Rigspolitiet og Midt- og Vestjyllands Politi beklager vildledning

Annonce