Annonce
Vestjylland

Vestjysk Bank forventer at tjene 50 millioner kroner ekstra

Administrerende bankdirektør Jan Ulsø Madsen kan glæde sig over, at forventningerne til regnskabet for 2019 igen er opjusteret på grund af høj aktivitet, når det gælder konvertering af boliglån. Foto: Morten Stricker
På grund af mange konverteringer af boliglån og markant forbedrede forhold for griseproduktion opjusterer Vestjysk Bank forventningerne fra et årsresultat på 360–410 millioner kroner til intervallet 420–460 millioner kroner.
Annonce

Holstebro/Lemvig: Alt tyder på, at 2019 bliver det bedste år i meget lang tid for Vestjysk Bank.

Administrerende bankdirektør Jan Ulsø Madsen har ikke lagt skjul på, at det først var i foråret 2019, at Vestjysk Bank efter 11 år kom ud af finanskrisen, der ramte meget tungt i efteråret 2008.

- Det var først i starten af april, at vi endelig efter 11 år kom ud ud af finanskrisen. Det skete, da vi kom fri af restriktionerne fra EU. Det havde enorm betydning internt i banken. Nu kunne vi igen selv bestemme, siger Jan Ulsø Madsen.

Flere gange i løbet af 2019 er det også gået den rigtige vej for banken. Ikke mindst landbruget og i særdeleshed svineproducenterne oplever langt bedre tider. Vestjysk Bank har i den grad haft ondt i økonomien på grund af landmændenes dybe krise.

Fremgangen for landbruget og et generelt højere aktivitetsniveau gør, at Vestjysk Bank igen opskruer forventningerne til 2019-regnskabet. Det skyldes primært et højt antal boligkonverteringer.

- Endvidere forventer banken faldende nedskrivninger, hovedsageligt forårsaget af fortsat meget gunstige afregningspriser inden for griseproduktion. Banken opjusterer derfor forventningerne til resultatet efter skat for 2019 fra intervallet 360–410 millioner kroner til intervallet 420–460 millioner kroner, skriver banken i en fondsbørsmeddelelse.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Coronavirus

Live: Politiet lukker stort landsmøde for spejdere - 300 deltagere må tage hjem før tid

Annonce