Annonce
Vestjylland

Vestjysk Bank forventer at tjene 50 millioner kroner ekstra

Administrerende bankdirektør Jan Ulsø Madsen kan glæde sig over, at forventningerne til regnskabet for 2019 igen er opjusteret på grund af høj aktivitet, når det gælder konvertering af boliglån. Foto: Morten Stricker
På grund af mange konverteringer af boliglån og markant forbedrede forhold for griseproduktion opjusterer Vestjysk Bank forventningerne fra et årsresultat på 360–410 millioner kroner til intervallet 420–460 millioner kroner.

Holstebro/Lemvig: Alt tyder på, at 2019 bliver det bedste år i meget lang tid for Vestjysk Bank.

Administrerende bankdirektør Jan Ulsø Madsen har ikke lagt skjul på, at det først var i foråret 2019, at Vestjysk Bank efter 11 år kom ud af finanskrisen, der ramte meget tungt i efteråret 2008.

- Det var først i starten af april, at vi endelig efter 11 år kom ud ud af finanskrisen. Det skete, da vi kom fri af restriktionerne fra EU. Det havde enorm betydning internt i banken. Nu kunne vi igen selv bestemme, siger Jan Ulsø Madsen.

Flere gange i løbet af 2019 er det også gået den rigtige vej for banken. Ikke mindst landbruget og i særdeleshed svineproducenterne oplever langt bedre tider. Vestjysk Bank har i den grad haft ondt i økonomien på grund af landmændenes dybe krise.

Fremgangen for landbruget og et generelt højere aktivitetsniveau gør, at Vestjysk Bank igen opskruer forventningerne til 2019-regnskabet. Det skyldes primært et højt antal boligkonverteringer.

- Endvidere forventer banken faldende nedskrivninger, hovedsageligt forårsaget af fortsat meget gunstige afregningspriser inden for griseproduktion. Banken opjusterer derfor forventningerne til resultatet efter skat for 2019 fra intervallet 360–410 millioner kroner til intervallet 420–460 millioner kroner, skriver banken i en fondsbørsmeddelelse.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Samarbejde kan være en kur mod butiksdød

De findes allerede mange steder - samarbejdsaftaler. Det gælder i hvert fald i foreningslivet. Her har mange klubber og foreninger på den ene eller anden måde slået pjalterne sammen for at sikre, at der er deltagere nok på de forskellige hold, og det kan være både badminton, fodbold, gymnastik eller noget helt fjerde. Alternativet har i mange tilfælde været at lukke ned, og det med at lukke ned fører sjældent noget positivt med sig. I en helt anden boldgade kan det meget vel være, at netop et samarbejde kan give god mening - nemlig når det drejer sig om at holde liv i de lokale butikker. Butiksdøden har i årevis hærget i mange af kommunens talrige landsbyer. Som regel har de lokale kæmpet til det sidste for at holde liv i dagligvareforretningen, men alt for mange gange har de måttet kaste håndklædet i ringen, og landsbyen står uden butik. Sidste år var det Stauning, der var igennem denne proces, da Brugsen lukkede. Her endte historien heldigvis lykkeligt sidst i 2019, idet Brian Pedersen overtog forrretningen, der fortsætter som en Min Købmand. Forhåbentlig bakker de lokale op om den! Nu er det andelsbutikken i Velling, der er i klemme. For nylig sagde købmanden op, men forretningen drives dog videre af behjertede frivillige. Men det går ikke for godt med økonomien, og findes der ikke en løsning, risikerer Velling at stå uden dagligvarebutik med de konsekvenser, det får for lokalsamfundet. Det bliver alt andet lige mindre attraktivt at bo i byen, når der ikke er en butik. I tirsdags var der ekstraordinær generalforsamling om butikkens fremtid. Der var blandt de fremmødte borgere opbakning til at forsøge at drive butikken videre. Og så var der en gæst, der slog de optimistiske strenge an - købmanden fra Stauning. Efter hans mening er der bestemt baggrund for en dagligvarebutik i Velling - og han kunne godt se sig selv i et samarbejde mellem de to købmandsbutiker. Det er endnu ikke bestemt, hvad et samarbejde helt konkret skal bestå af, men det lyder fornuftigt. Skal dagligvarebutikkerne i landsbyerne overleve, må de i mange tilfælde finde utraditionelle løsninger. Det kræver dog, at kunderne bakker helhjertet op. Ellers kan det være lige meget med de gode intentioner og flotte ord på en generalforsamling.

Annonce