Annonce
Videbæk

Vestjyllands bedste forsikringsselskab er nu også Danmarks bedste

Jørgen Ladekjær, direktør i Vestjylland Forsikring, glæder sig over, at både kunderne og økonomichefen er særdeles tilfreds med forretningen. Foto: Thomas Maxe
Vestjylland Forsikring scorer højest på privatkunde-tilfredshed, og nu kan de også kalde sig Danmarks mest lønsomme kundeejede forsikringsselskab.
Annonce

VIDEBÆK: Vestjylland Forsikring er i forvejen topscorer på kundetilfredshed i kategorien ”privatkunder”.

Nu kan selskabet hænge endnu et diplom på væggen i Videbæk: ”Danmarks bedste kundeejede forsikringsselskab”, kåret af revisionsfirmaet EY og finansmediet Finanswatch.dk.

Begrebet ”bedste” betyder i denne forbindelse ”mest lønsomme”. Det er nemlig især Vestjylland Forsikrings evne til at levere et godt regnskab, som er blevet belønnet.

Benchmark-undersøgelsen fremhæver ”combined ratio” – altså forholdet mellem de forsikringspræmier, som kunderne indbetaler, og så selskabets omkostninger og udbetaling af erstatning.

Eller sagt forenklet: Når selskabet har en ”combined ratio” under 100 procent, har selskabet flere indtægter end udgifter. Og Vestjylland Forsikring præstede sidste år 88,2 procent – det bedste resultat blandt de kundeejede forsikringsselskaber.

- Det er en anerkendelse af, at vi regnskabsmæssigt har gjort det godt. Samtidig har vi en vækst i antallet af kunder, som vi kan være stolte af. Men vi er allermest stolte af, at vi har den højeste kundetilfredshed – ikke bare nu, men at vi har holdt det niveau i flere år, siger Vestjylland Forsikrings direktør Jørgen Ladekjær.

For ham hænger kundetilfredshed og god økonomi uløseligt sammen.

- Hvis vi ikke havde tilfredse kunder og dygtige medarbejdere, så ville vi heller ikke få gode regnskaber. Vi er jo kundeejede, så vi har fået positive tilkendegivelser fra kunderne, som er stolte af at være en del af en succes. Og vi har da også været proaktive og sørget for at sænke præmierne i takt med de gode regnskaber, siger Jørgen Ladekjær.

Annonce

Forankret i Vestjylland

Med gode værdier og et vestjysk navn, der emmer af troværdighed, så burde der vel være basis for at høste nye kunder i hele landet. Men desværre, kære vendelboere, aarhusianere, fynboer, sjællændere og bornholmere: Vestjylland Forsikring er forbeholdt vestjyder, og det bliver der ikke sådan lige lavet om på.

- Vi er forankret her i Vestjylland, og vores strategi er, at vi hellere vil gøre mere af det, vi gør i dag – bare endnu bedre. Det er mere rigtigt for os at hente to-tre procent ekstra kunder i Holstebro frem for at skulle bruge mange kræfter på at få én procent af forsikringskunderne i København, forklarer Jørgen Ladekjær.


Hvis vi ikke havde tilfredse kunder og dygtige medarbejdere, så ville vi heller ikke få gode regnskaber.

Jørgen Ladekjær, direktør i Vestjylland Forsikring


Vestjylland Forsikring arbejder på udvikling af en helt ny webshop med mulighed for at købe forsikring online, og der findes allerede nu en app, hvor man kan købe tillægsforsikringer, for eksempel autohjælp og rejseforsikringer, som mange tilkøber lige inden ferien. Men online-salget vil stadig være for vestjyder.

- Coronavirus har måske påvirket kundernes adfærd i retning af mere nethandel. Det ved vi ikke helt nok om endnu. Men efter et usædvanligt forår, så mærker vi faktisk lige nu, at kunderne rigtig gerne vil have besøg af vores assurandører, så mødet med kunderne vil ikke bare sådan lige forsvinde. Det er i øvrigt også rart for vores assurandører at se det, som de skal give tilbud på at forsikre. Og vores assurandører bor jo her i Vestjylland – ude blandt kunderne – så det er her, vi hører til, siger Jørgen Ladekjær.

Annonce

Udvider kontor i Videbæk

Forårets virusudbrud har i øvrigt også påvirket forsikringsselskabet selv. Og det kan blive en varig forandring.

- Nogle medarbejdere har været rigtig glade for hjemmearbejde, så vi taler om det i vores samarbejdsudvalg og undersøger mulighederne i forhold til arbejdsmiljøkrav og så videre, siger Jørgen Ladekjær, som også har haft brug for at gentænke et kommende byggeri.

Vestjylland Forsikring

 • Vestjylland Forsikring er kundeejet af 30.700 vestjyske privatkunder i området syd for Limfjorden og afgrænset af Silkeborg i øst og Esbjerg mod syd
 • Selskabet beskæftiger 76 medarbejdere, hvor af de fleste arbejder i Videbæk. Der er ikke filialer i andre byer, men assurandørerne bor i Vestjylland og kører ud til kunderne.
 • Pr. 31/12-2019 havde Vestjylland Forsikring en præmieindtægt på 311 millioner kroner og en egenkapital på 527 millioner kroner. Dermed lever selskabet fint op til de skrappe lovkrav, der skal sikre, at der er tilstrækkelig kapital, hvis kunderne bliver ramt af skader.
 • Hjemmeside: www.vestjylland.dk

- Vi har brug for mere plads her i Videbæk, men efter at have oplevet nye måder at arbejde på i foråret, kontaktede vi arkitekten igen, og vi kommer til at indrette os lidt anderledes. Førhen ville vi nok bare have bygget større med flere mødelokaler og så videre. Men nu ser vi fordele i at etablere flere, lidt mindre rum til for eksempel team-møder og én-til-én-samtaler, fortæller direktøren.

Byggeriet er ikke gået i gang endnu, men når det er færdigt, vil der blive plads til flere end de nuværende 76 medarbejdere. Vestjylland Forsikring har ikke aktuelt ledige stillinger, men de vil blive opslået løbende, efterhånden som det bliver praktisk muligt at finde plads – og økonomisk fornuftigt.

Vestjyder vil jo helst tjene penge, inden de bruger af dem.

Danmarks bedste kundetilfredshed

 • Vestjyllands Forsikring 85,8 (EPSI-score)
 • LB Forsikring 84,2
 • Aros Forsikring 84,1
 • Popermo 83,3
 • Alka 81,7
 • Bauta Forsikring 81,6
 • Runa Forsikring 79,8
 • GF Forsikring 79,7
 • If Forsikring 77,9
 • Øvrige 77,4 (gennemsnit)
 • Tryg 76,2
 • Codan 76,1
 • Alm. Brand 75,5
 • Topdanmark 75,3

EPSI-scoren er fra den seneste årlige tilfredsundersøgelse foretaget af EPSI Danmark, publiceret i november 2019.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Danmark

Ny viden om supersmitsom mutation giver håb om tidligere genåbning: - Jeg er vildt meget mere optimistisk

Annonce