Annonce
Erhverv

Ringkøbing-virksomhed overtager samarbejdspartner efter flot regnskab

Vestjyllands Andel overtager aktiemajoriteten i Adival. Fra venstre Ole Christensen, Adivals stifter, direktør Søren Christensen og direktør i Vestjyllands Andel, Steen Bitsch. Foto VA.
Tæt samarbejde mellem grovvarevirksomheder ender nu med, at Ringkøbing-virksomheden køber 75 procent af aktiemajoriteten i Adival.

RINGKØBING: I sidste uge præsenterede Vestjyllands Andel endnu et flot regnskab. Tirsdag meddelte Vestjyllands Andel og grovvarevirksomheden Adival i Billund så, at VA overtager 75 procent af Adivals aktiemajoritet.

Adival, der beskæftiger sig med genanvendelse af spildprodukter fra fødevareindustrien til foderbrug, er et velkendt navn i den danske grovvarebranche, og Vestjyllands Andel er blandt dens samarbejdspartnere. Nu er samarbejdet så udvidet til noget mere - nemlig en egentlig overtagelse.

- VI og Adival har gennem mange år haft et nært samarbejde i forhold til udviklingen af Adivals produktportefølje. Derfor er det en stor glæde, at det er lykkedes os at blive enige om en overtagelse af aktiemajoriteten, siger Steen Bitsch, direktør i Vestjyllands Andel.

VA ser et stort udviklingspotentiale i Adival, understreger Steen Bitsch.

- I særdeleshed i forbindelse med bæredygtigheds-dagsordenen. Anvendelse af sidestrømme og restprodukter fra fødevareindustrien bliver i stigende grad sat i direkte forbindelse med license to produce ("med ret til at producere", red.) i landbrugssektoren. Derfor ser vi det som et vigtigt strategisk skridt for VA og i fuld overensstemmelse med vores bæredygtigheds-strategi.

Annonce

Et godt match

Driftsdirektør i VA, Svend Kvorning Ehmsen, er enig. Han fremhæver, at de to virksomheder er "et godt match".

- I alle aspekter passer Adival rigtig godt til Vestjyllands Andel og vores øgede fokus på den grønne omstilling. Klima er højt på dagsordenen, og vi står ved nogle skilleveje. Landbruget og fødevaresektoren er i en omstillingsfase, hvor vi i fællesskab kigger ind i en mere klimavenlig produktion. Vi ser meget frem til at være med til at udvikle virksomheden yderligere i samarbejde med direktør Søren Christensen og den dygtige medarbejderstab i Billund, siger han.

Søren Christensen er godt tilfreds med aftalen - og ikke mindst, at de 15 medarbejdere i Billund fortsætter som hidtil: "fremadrettet dog i en endnu stærkere udgave".

- Vi ser store muligheder for et samarbejde med VA inden for cirkulær bioøkonomi (forbedret ressourceudnyttelse og mere bæredygtig produktion, red.), siger han.

- Sammen kan vi begyndte at tænke i bredere produktporteføljer og nytænke anvendelsen af flere restprodukter, som ikke bliver udnyttet i dag. Så der er ingen tvivl om, at det er en styrkelse af vores forretning, fastslår Søren Christensen.

Virksomhed i vækst

Adival er en virksomhed i vækst.

- Det er virkelig gået stærkt for os det seneste år, hvor vi er vokset markant i volumen. Blandt andet fordi der er kommet større fokus på genanvendelighed. Vi har en ambition om at være den førende virksomhed inden for restprodukter, og med en stor spiller som Vestjyllands Andel ved vores side, har vi mulighed for at sætte endnu mere turbo på virksomheden, siger Søren Christensen.

Manden, der for 40 år siden grundlagde Adival, Ole Christensen, er også glad.

- Vi har altid haft et fantastisk samarbejde med Vestjyllands Andel, så jeg er glad for, at det lige præcis er dem, der skal være med til at videreudvikle Adival. Det er jo ikke af nød, vi sælger, men fordi vi ser muligheder for at få nogle endnu større muskler ind i virksomheden. Vi er et hestehoved foran i mange henseender, og det hestehoved vil vi gerne gøre endnu større, siger Ole Christensen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Klumme

Klumme: Gider vi høre mere corona?

Læserbrev

Der er god grund til både at tænke sig om og "wågne" op!

Læserbrev: En tak for Chrisitan Estrups klumme i Dagbladet lørdag 4. april. Hvor er det godt, at du tør tage fat på de problemer, der også er i forhold til den måde, vi bruger verdens ressourcer på. Jeg fik det dårligt forleden aften, da jeg så en udsendelse om "Verdens største blomstermarked" fra Kenya. Her avler man roser i tonsvis til forsendelse - med fly - til forkælede menneskers luksusforbrug bl.a. i Danmark....kæmpestore marker lagt under glas og intensivt dyrket - til luksus: - og forleden var der så en "tårevædet" udsendelse om en stakkels gartner, der måtte smide for millioner af gule kalanchoer ud, fordi markedet herhjemme - og i Tyskland - var stagneret på grund af covid19 - og han skulle have ryddet drivhusene, så de stiklinger, der skulle komme med fly fra Vietnam en af de nærmeste dage, kunne få plads. - og se så i de store fødevarebutikkers frugt- og grøntafdeling - søde kartofler, granatæbler, palmekål, æbler og jordbær helt udenfor sæson og quinoa og 25 forskellige slags ris, hvor man ikke engang kan købe noget så dansk som byggryn ! - og alt det bliver sendt hertil med fly! - og der produceres jo nærmest ikke tøj her i landet mere til trods for, at der for 40 år siden var en "hær" af dygtige strikkere og syersker i Herning og omegn. Det skal alt sammen laves i "langtbortistan", så vi kan få råd til at købe et nyt stykke tøj i hver uge - og det skal alt sammen med fly flere gange. - så er der jo nogen romantikere, der påstår, at det er nødvendigt for at støtte de pågældende lande - altså en form for u-landshjælp - ha, ha, ha - nærmere en form for udnyttelse for at gavne vores overforbrug. Måske var det bedre, at rosendrivhusene blev brugt til at avle mad til befolkningen i Kenya i stedet. - og så er der det overdrevne rejseri. Hvorfor i alverden skal en 8. klasse absolut rejse til Rom for at bruge fem dage på at stå i kø til seværdighederne. Og så i øvrigt ikke engang snakke med en romer. De går i deres egen lille danske "boble" og ser ikke, hvordan folk arbejder- eller bor - og de ved ikke engang, hvor Brønderslev ligger! Nå, jeg kunne blive ved, men I, der læser dette WÅGN SÅ OP og tænk jer om!

Annonce