x
Annonce
Erhverv

Vestjylland Forsikring tidobler overskuddet

Vestjylland Forsikring tidobler overskuddet for 2019 i forhold til 2018 til stor glæde for direktør Jørgen Ladekjær. Foto: Johan Gadegaard
Et kurstab gav et lille overskud for 2018, men i 2019 komr forsikringsselskabet ud med et tocifret overskud.

VIDEBÆK: 2019 har været et godt år for Vestjylland Forsikring, der lander et overskud på ikke mindre end 69,8 millioner kroner. Det er en tidobling i forhold til resultatet i 2018.

- Det er et flot resultat, der viser, at vi driver en bundsolid forretning år efter år, siger Jørgen Ladekjær, direktør i Vestjylland Forsikring i en pressemeddelelse.

Det positive resultat skyldes flere forskellige faktorer. Den forsikringstekniske del har givet et resultat på 36,4 millioner kroner før skat, hvilket er ni millioner bedre end i 2018, som var på 27,3 millioner.

Annonce

Mange nye kunder

I 2018 kom selskabet ud med et endeligT overskud på 6,5 millioner kroner, da der var et kurstab på 21 millioner kroner, der skulle trækkes fra.

I 2019 har Vestjylland Forsikring haft en stor tilgang af nye kunder, næsten 4000, hvilket har giver flere indtægter til at dække skader. Desuden har der været færre skader end forventet.

En stor del af overskuddet kommer desuden fra investeringer, hvor man har fået et ekstraordinært resultat på 50,6 millioner kroner før skat, hvilket blandt andet indeholder en kursregulering på 30,8 millioner fra aktier i Vestjysk Bank.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ringkøbing-Skjern

Stemmer fra coronalandet: Såvejr, savn og mangel på svar

Leder For abonnenter

De hjælper bare for at hjælpe: Det er Danmark, når vi er bedst

Vi har jo oplevet anmeldere, der er kommet galt afsted ved at mene noget om bøger, de ikke har læst, og om koncerter, de ikke har hørt. Derfor denne varedeklaration: TV2’s ”Danmark står sammen” blev først sendt efter, at denne avis gik i trykken. Alligevel siger vi: Hvor var det godt. Det handlede nemlig om Danmark, når det er bedst, og om de danskere, der er bedst. Dem, der uden kold kalkule gør noget for deres medborgere. Vi har dem også til hverdag. Hundredtusindvis af frivillige i foreninger og socialt arbejde, men nu popper endnu flere op. Allermest selvfølgelig vores helte i sundhedssektoren suppleret af de tusinder af pensionerede læger og sygeplejersker, der sammen med medicinstuderende melder sig til tjeneste. De, der bringer mad til isolerede. Skolelæreren fra Varde, der kører rundt og hilser på sine elever. De, der arrangerer fællessang i baggårdene. Alle de, som på utallige måder hjælper bare for at hjælpe. Det er ikke bare godt. Det er også rørende, fordi det rammer lige i hjertet af det fællesskab, der trives i bedste velgående trods mange forfaldsmyter om, at vi lever i egoistiske tider. Og det er bare mere bevægende, når nogen gør og opnår noget sammen, end når det sker hver for sig. Vi kender det også fra sport. Det er enestående, når Viktor Axelsen og Mads Pedersen bliver verdensmestre med ketsjer og på cykel, men det giver ikke rigtigt en klump i halsen og fugt i øjenkrogen. Det gør det derimod, når vores håndboldmænd går amok i glæde over at være blevet verdensmestre, eller for den sags skyld, når et hold fodbolddrenge skriger glæden ud over at have vundet deres kreds i den laveste række. Fordi de hver især har gjort deres yderste for at vinde noget sammen. Sådan er det i hvert fald for denne skribent. Formentlig har mange andre det på samme måde. Det rører hjertet, når vi gør noget sammen og for hinanden. Derfor var det et fremragende program, TV2 sendte i aftes om et Danmark, der står sammen.

Annonce