Annonce
Ringkøbing

Vestjyderne shopper sand, grus og skærver på nettet: Ringkøbing-vognmand har succes med nyt online-tiltag

HV-transport har haft travlt hele sommeren med at køre sand, grus og andre materialer ud til folk, der har købt det på nettet. Pressefoto.
For et halvt år siden åbnede HV-transport webshoppen sandshoppen.dk for at sælge granitskærver, grus og flisesand online; efter få måneder var vognmand Poul Jørgensen allerede i mål med det forventede salg for hele 2020.

RINGKØBING: Bare et halvt år efter at vognmansfirmaet HV-transport med base i Herning åbnede sandshoppen.dk, er successen i hus.

Det var den faktisk allerede efter de første måneder, da netbutikken, hvor der sælges granitskærver, grus, flisesand, flis og jord i mål, kom i mål med det forventede salg for hele 2020, fortæller direktør og stifter af firmaet, Poul Jørgensen, der bor i Ringkøbing.

Poul Jørgensen havde regnet med, at konceptet med netsalg nok skulle holde på sigt, men han er overrasket over, at succesen er kommet så hurtigt.

Annonce

- Vi havde indstillet os på, at sandshoppen.dk var en langsigtet investering i HV-transports fremtid, men har nok ramt noget, der gør det nemt for vores kunder, siger han.

- Cirka 95 procent af omsætningen i HV-transport er i dag fra erhvervskunder, men vi forventer, at vort salg online til både private og erhvervskunder kommer til at fylde mere i fremtiden, da vi er nogle af de eneste på markedet, der kan levere større partier.

Corona-skub fremad

At sandshoppen.dk er kommet så godt i gang, skyldes nok ikke mindst tidspunktet, netbutikken blev lanceret på.

- Andre virksomheder er selvfølgelig blevet hårdt ramt af coronaen. Men den har også givet folk mere tid til at sidde ved computeren, mere tid til at gøre noget ved huset og dets omgivelser - og måske også flere penge til det, fordi familien ikke har været på en dyr ferie; det er kommet os til gode, siger Poul Jørgensen.

En af de virksomheder inden for turistbranchen, der blev ramt af coronaen, var sønnen Simon Haubjerg Jørgensens hjemmeside for turister, Discover Denmark. Han er blevet ansat noget af tiden i sandshoppen.dk, hvor hans erfaringer med netbaserede løsninger i høj grad er kommet HV-transports nye tiltag til gode.

- Vi kan se, at folk sætter stor pris på, at de kan sidde derhjemme og så ved hjælp af vores online-beregner finde ud af, hvor meget materiale, de skal bruge, og hvor meget det koster, siger Poul Jørgensen.

Annonce

Lokalt ansatte

I dag beskæftiger sandshoppen.dk to medarbejdere på fuldtid og fire andre, der hjælper til med opgaver på kontoret samt endnu flere i lastbilerne og i grus- og sandgravene.

Ifølge Poul Jørgensen er det først og fremmest lokale, der er ansat i virksomheden.

- Vi har stor succes med at ansætte lokale medarbejdere, i særdeleshed fra Ringkøbing-Skjern Kommune. Dels kender de området, dels er de typisk dygtige og loyale medarbejdere.

Sandshoppen.dk's succes har gjort det nødvendigt for virksomheden at udvide de fysiske rammer, hvilket er kommet lokale håndværkere til gode.


Vi kan se, at folk sætter stor pris på, at de kan sidde derhjemme og så ved hjælp af vores online-beregner finde ud af, hvor meget materiale, de skal bruge, og hvor meget det koster,

Poul Jørgensen, direktør HV-transport


- Vi har altid haft et princip om, at vi så vidt muligt bruger vore penge lokalt. Det er det rigtige at gøre, for vi er alle afhængige af hinanden.

Poul Jørgensen regner med, at sandshoppen.dk vil udgøre en stigende del af HV-transports omsætning.

- Det er klart, at den primært henvender sig til private kunder; men jeg regner med, at den kommer til at tegne sig for måske 10 procent af vores forretning, siger han.

Sandshoppen.dk leverer som udgangspunkt til kunder i området fra Søndervig til Silkeborg.

Annonce
Ringkøbing IF For abonnenter

Klar forstærkning til Ringkøbing IF: Tidligere topscorer er vendt tilbage til klubben

Danmark

Torsdagens coronatal: For sjette dag i træk er der under 1000 nye smittetilfælde

Annonce
Annonce
Annonce
Ringkøbing IF

En forstærket trup giver optimisme i Ringkøbing IF: Træneren tror på en plads i top fire

Vestjylland For abonnenter

Efter fire måneder åbner ulvezone igen: Noget kan tyde på, at mennesker og ulvehvalpe holdt sig væk - på nær en politianmeldelse

Skjern

Brand i mejetærsker spredte sig til mark

Debat

Klumme: Mellem os sagt - lad os være besværlige for hinanden

Tarm

34-årig mand uden kørekort snuppet i dansk bil med tyske nummerplader: Politiet fandt også stoffer på manden

Ringkøbing-Skjern For abonnenter

Fagchef ved kommunen: - Det er ikke nyt, at vi bruger sikkerhedsvagter

Danmark

Her er de nyeste corona-tal søndag: 497 nye smittetilfælde

Ringkøbing

Nyt ansigt i Landbobankens produktionscenter

Vestjylland

Ulvedræber truet på livet: Mand dømt for truslerne

Danmark For abonnenter

Dalls analyse: Der er ingen udsigt til politisk indgreb i sygeplejerskernes strejke - endnu

Ringkøbing-Skjern

I weekenden vælter eleverne ind: Forstandere glæder sig til et efterskoleår med færre coronarestriktioner

Videbæk For abonnenter

Plejehjemsleder om brugen af sikkerhedsvagter: - Vi skal også passe på de andre beboere

Videbæk

Billig-arbejdstøj går på opkøb: Nu vil Spjald-virksomheden selv designe arbejdstøj

Annonce