Annonce
Erhverv

Vestjyder skal genopbygge bomberamt bygning: HSHansen i Lem skal give Skattestyrelsen ny facade

Kønt så det ikke ud, da bombemænd havde sprængt Skattestyrelsens facade i luften. Nu skal HSHansen give bygningen nyt ansigt. (Arkivfoto) Philip Davali/Ritzau Scanpix
Facadespecialisten i Lem har fået opgaven med at genskabe facaden på Skattestyrelsens facade, der blev sprængt i luften ved et bombeattentat den 6. august.

LEM: Hvem tilkalder man, hvis ens hus er blevet smadret af en bombe?!?

Jamen, HSHansen i Lem, selvfølgelig!

Det er i alt fald, hvad Skattestyrelsen har gjort, efter at bombemænd den 6. august i år sprængte facaden på etatens hovedsæde på Østbanegade i København.

Heldigvis kom ingen personer til skade ved sprængningen, men bombeangrebet forårsagede store skader på bygningens facader, der stod ødelagte tilbage.

Facaden skal nu genopbygges, og kontrakten på rekonstruktion er gået til HSHansen. Det er Ejendomsselskabet Tietgens Have der er HSHansens kunde. - Det var vigtigt for Skattestyrelsen at få en facadeentreprenør på rekonstruktionen, der kunne agere hurtigt. Der er en stram tidsplan på projektet, og den økonomiske ramme skal samtidig overholdes. Vi er rigtig stolte af at have fået kontrakten på sagen, da vi her kan bidrage med vores effektivitet og store erfaring indenfor facadelukninger, siger Bassam Jaber, Salgskonsulent for HSHansen. Den nye facade skal være lukket inden jul, og HSHansen er allerede i fuld gang med projekteringen.

Annonce

God ordrebog

Den prestigeøse opgave med at genskabe Skattestyrelsens facade kommer oven i andre gode opgaver for den anerkendte facade- og lukningsentreprenør.

Ordrebogen er god, og virksomhedens kompetencer er konstant i udvikling. HSHansens ekspertiser indenfor både små og store facade- og lukningsentrepriser er meget efterspurgte i hele Skandinavien, fastslår Jesper Madsen, salgs- og marketingschef hos HSHansen. - Vi har store og små projekter i hele Skandinavien, hvor vi sammen med bygherrer, entreprenører, rådgivere og øvrige interessenter, bringer vores kompetencer i spil, siger han.

- I samarbejde med dem kan vi skabe nogle flotte projekter af høj kvalitet og med en god totaløkonomi. Vi er inde i en vækstperiode og søger derfor også folk til vores projekt afdelinger, siger Jesper Madsen.

Og lige nu er det altså Skattestyrelsens ordre, der er med til at skabe travlhed for HSHansen.

Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Politisk opbakning til Sommerfuglen skyldes stedets kvaliteter

Læserbrev: Sommerfuglen er kommunes nye fritidstilbud til børn og unge med psykiske og fysiske funktionsnedsættelser. Kongstanken er at have ét lokalt fritidstilbud af høj pædagogisk kvalitet i stedet for at benytte aflastningspladser på forskellige institutioner i egen og andre kommuner. Jeg er citeret i Dagbladet søndag for at sige, at den politiske opbakning til Sommerfuglen skyldes behovet for at få stedet fyldt op. Det er en udtalelse, der taget ud af en sammenhæng. Den politiske opbakning til Sommerfuglen hænger helt og aldeles sammen med tilbuddets kvaliteter. Børn med funktionsnedsættelser har svært ved at finde fritidsaktiviteter, der kan rumme deres udfordringer, og det begrænser muligheden for at knytte venskaber. Børnene på Sommerfuglen går typisk på specialskole, og det betyder, at de fleste går i skole og skaber relationer uden for deres nærmiljø. Med Sommerfuglen prioriterer vi, helt i tråd med børne- og familiepolitikken, at give børn og unge med særlige behov mulighed for at dyrke fritidsinteresser og danne trygge og nære relationer med andre børn i kommunen. Relationer de kan bygge videre på gennem deres opvækst, så Sommerfuglen bidrager til ambitionen om at skabe gode overgange fra børneområdet til voksenområdet. Politisk har vi besluttet, at Sommerfuglen som udgangspunkt er kommunens tilbud, med mindre der er faglige begrundelser for noget andet. Det har vi, fordi det er et godt tilbud, og fordi målsætningen om at skabe relationer mellem børn og unge på tværs af kommunen fordrer, at de er sammen. Jeg forstår godt, at det kan være en stor mundfuld for børn, unge og forældre at skulle flytte fra et sted, de kender og er glade for. Men jeg ved også, at de børn og unge, der er begyndt i Sommerfuglen, er glade for og trygge ved det. Der er foretaget en faglig vurdering af, hvorvidt hvert enkelt barns behov kan rummes i Sommerfuglen. I de tilfælde hvor det modsatte er konklusionen, er der fortsat et alternativt tilbud. Jeg forstår også godt, at de institutioner, kommunen hidtil har købt pladser hos, er kede af at miste børn. Men i denne sammenhæng er vores opgave som kommune først og fremmest at give børn og unge med særlige behov de samme muligheder, som andre børn og unge i kommunen. Det er klart, at dialogen med de berørte familier og institutioner skal foregå på en god og respektfuld måde. Når vi hører, at det ikke er oplevelsen alle steder, er der naturligvis grund til at vurdere, om vi kunne have gjort det anderledes. Det er i øvrigt helt almindelig praksis.

Annonce