Annonce
Ringkøbing-Skjern

Opdateret med nyeste tal: Vestjyder har nu jysk rekord i coronasmitte

Også de seneste syv dage har coronasmitten udviklet sig værre i Vestjylland end de fleste andre steder vest for Storebælt. Der er mange nye smittede i Holstebro og Herning, men relativt få i Struer og Lemvig. (nyt kort fra 31.1). Ill. Statens Serum Institut
Der er nu forholdsvis flere, der er smittet med coronavirus i Herning-Holstebro området, end der er andre steder vest for Storebælt. (Artiklen er opdateret 31.3 kl. 14 med nye tal og kort fra Statens Serum Institut, og hvor tendensen er endnu tydligere.)
Annonce

HOLSTEBRO: Coronasmitte har for alvor taget fart i Vestjylland - og mere end andre steder vest for Storebælt.

I Vestjylland, som hører under Sygehusenhed Vest med Herning og Holstebro sygehuse, er der nu målt 33,5 smittede (tallet er senere steget til 38,7) per 100.000 indbyggere. Der er ingen andre steder i Jylland, at tallet er over 30 smittede per 100.000.

- Området er ganske hårdt ramt, og det er noget, som vi mærker meget til, og det er hårdt for personalet, siger Jens Friis Bak, lægefaglig direktør ved Sygehusenhed Vest.

På den beskyttede corona-afdeling på Herning sygehus der der nu indlagt 26 patienter med coronasmitte, og det er flere, end de 21, som er indlagt på Aarhus Kommunehospital. I Viborg er der indlagt ti, mens der kun er indlagt seks i Randers og fire i Horsens. I hele regionen er der indlagt 67 og 19 personer ligger i respirator.

Samtidig har smitten haft ekstra fart på i Vestjylland i de seneste syv dage.

I Ringkøbing-Skjern Kommune er der konstateret 20-29 nye smittede pr. 100.000 den seneste uge, mens det tilsvarende tal er over 30 i Holstebro og Herning kommuner, og det er det højeste tal i hele Jylland. (I den første version af artiklen var der tallet 20-29 nye smittede i Holstebro Kommune den seneste uge).

Dermed er det tre af de fire kommuner i Jylland, hvor smittespredningen er steget mest i hele landet.

- Men antallet af indlagte er alligevel ikke steget så meget, som vi havde frygtet, siger Jens Friis Bak.

Med Herning i spidsen er Vestjylland nu det sted vest for Storebælt, som er hårdest ramt af coronasmitte. (nyt kort fra 31.1). Ill. Statens Serum Institut
Annonce

Hårdt ramt område

Også når det gælder det samlede antal smittede skiller området sig ud fra andre områder vest for Storebælt.

Både i Lemvig og Struer har mellem 20 og 39 fået konstateret coronasmitte per 100.000 indbyggere, i Holstebro Kommune er tallet nu mellem 40 og 59 smittede, mens antallet i Herning Kommune er over 60. (I den første version af artiklen fra 30.3 var der under 40 smittede per 100.000 i Holstebro Kommune).

Dermed er Herning hårdest ramt af alle kommuner vest for Storebælt.

- Vi har ikke nogen smitteopsporing, så vi har ikke en forklaring. Men vi har mange indlagte fra Herning- og Holstebro-området, og der er også indlagte, som er i familie, eller hvor der er andre relationer, siger Jens Friis Bak.

Han tør kun håbe, at antallet af indlagte ikke eksploderer.

- Vi holder os til landsprognoserne, som viser en mere lineær udvikling, og hvor det ser bedre ud end frygtet. Men vi kan ikke vide, hvordan det udvikler sig, siger han.

Kun på Sjælland er der en række kommuner, som har over 60 smittede per 100.000.

Det er dog fortsat i hovedstadsområdet, at langt flest er ramt af coronasmitte.

I København er der 82 smittede per 100.000 og alene i Region Hovedstaden er der indlagt 259 personer med coronasmitte.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Danmark

Ny viden om supersmitsom mutation giver håb om tidligere genåbning: - Jeg er vildt meget mere optimistisk

Ringkøbing-Skjern

Onsdagens coronatal: Kun én smittet for anden dag i træk

Annonce