Annonce
Danmark

Vestjyder bag sommerdrink med snaps i: 'Det er ikke den nye Aperol'

Sådan tager en Appelsnap sig ud. Den friske sommerdrink indeholder blandt andet snaps, æblemost og kardemommesirup. Foto: Jørgen Kirk
Anders Juhl Hansen og Henrik Agger har etableret sig med virksomheden Lowlands Denmark i Stauning. Her produceres der snaps og akvavit, og det vestjyske makkerpar giver gerne et bud på en god sommerdrink.

Bladskud fra røn, ovnbagte paradisæbler, smørristet rugbrød og brændte appelsiner. Det er et skønsomt udvalg af ingredienser, der giver smag til Burning Orange; en snaps, der er udviklet og produceret hos virksomheden Lowlands Denmark i Stauning.

Snaps er ikke just en klassiker i cocktailbaren, men duoen bag det vestjyske iværksætteri, Anders Juhl Hansen og Henrik Agger, kommer gerne med et bud på en god og velsmagende sommerdrink:

- Vi er gået efter at lave en relativ enkel, sommerlig drik, som folk teoretisk kan reproducere. Man er ikke nødt til at gå ud at købe det halve af Inco for at lave den, siger Henrik Agger.

Altså er det ikke nødvendigt at bakke Brenderup-traileren til hos en fødevaregrossist for at kunne give sig i kast med at mixe den drink, der har fået navnet Applesnap.

Vi er gået efter at lave en relativ enkel, sommerlig drik, som folk teoretisk kan reproducere

En dehydreret citronskive

Det afkølede drinkglas bliver fundet frem, og Anders Juhl Hansen hælder til en start tre centiliter Burning Orange i. Derefter følger citronbalsamico, kardemommesirup og æblemost af den fineste slags. Slutteligt masser af is og en dehydreret citronskive som pynt på kanten af glasset.

- Det er sådan en frisk, let og ukompliceret sommerdrik - men som alligevel ikke kun er rom og cola. Den bider ikke ... den er mere sådan frisk og syrlig, og så er der lidt balance med en sirup bagved. De fleste kan godt li' den, og nogle siger: 'Hvad!'. Det er ikke et mål, men det behøver ikke være sådan én, som alle siger 'yahoo' til. Det er ikke den nye Aperol, siger Henrik Agger om makkerparrets Applesnap.

Han tilføjer, at 'det sjove ved drinks i det hele taget er, at de behøver ikke kun at stryge med hårene.'

Om Applesnap'en siger Anders Juhl Hansen:

- Det er ikke bare en sød, og det er ikke bare en bitter. Det er et forsøg på at balancere sødme og syre.

Annonce

En sølvmedalje i Berlin

Burning Orange, snaps nummer to fra Lowlands Denmark, var egentlig tænkt som en brændevin, der skulle på frokostbordet i julen 2018. Første udgave smagte ganske godt, men det var alligevel som om, der manglede noget, syntes Henrik Agger og Anders Juhl Hansen.

De droppede derfor drømmen om et muligt salgshit i december, fortsatte i stedet nørderiet og udvandt ekstrakter af kanel og rønnebærblade. Så var den dér, den endelige version af Burning Orange, som i marts blev belønnet med en sølvmedalje efter blindsmagning af en række udvalgte drikkevarer ved Berlin International Spirits Competition.

Serie: Sommerdrink til varmen

Avisen Danmark har bedt en række bartendere om deres bedste drink til sommeren, og de cocktail-kyndige fortæller historien om drinken og serverer opskriften, inden serien slutter med redaktionens bud på en klassiker. God fornøjelse med shaker og isterninger i sommervarmen.
Annonce
Annonce
Ringkøbing

Klar besked til 800 festdeltagere efter to coronasmittede: Bliv testet så hurtigt som muligt

Ringkøbing-Skjern For abonnenter

Udsatte unge cyklede til Frankrig og fandt vejen til et bedre liv: - Hele mit liv har forandret sig

Ringkøbing-Skjern

Snart er der hjælp til vaccine-presset: Læger må vaccinere mod corona i egen praksis

Ringkøbing-Skjern

Vindernumre i Lions Julelotteri 2021

Prisvindende kok taler af erfaring: - Alle kan lære at spise østers

Ringkøbing-Skjern For abonnenter

Boligforening indgår aftale om specialpris: 1700 beboere tilbydes at skifte el-selskab

Danmark

Torsdagens coronatal: Yderligere 4680 er smittet med corona - antallet af indlagte falder med 12

Danmark

Løvkvist: Messerschmidt kæmper for at vriste magten ud af døende hænder

Vestjylland

1200 læger afleverer underskrifter med støtte til kollegaer: - Håndteringen af sygeplejerskernes overenskomstforhandlinger har været en katastrofe

Forsvaret forurener campingejers fiskesø: - Gå i gang med at rense op nu

Ringkøbing

Mistanke om corona-varianten Omikron på Ringkjøbing Gymnasium – 1. g’erne er sendt hjem

Ringkøbing-Skjern For abonnenter

Ups: Byrådet var tæt på at give viceborgmester Søren Elbæk en vild lønforhøjelse

Tarm

Tyveknægte løb fra Brugsen med fyldt indkøbskurv - nu sidder de i spjældet og venter på udvisning

Annonce