Annonce
Navne

Vestjyde hyrer verdensartister til gymnastikshow

Lærke Poulsen og Tobias Kobborg står bag det nye DGI gymnastikshow. Pressefoto
Det bliver et show i verdensklasse, når DGI International GymShow 2019 gæster Holstebro, lover koreografen bag.

Vestjylland: Snart løber DGI International GymShow 2019 over gulvene i hele landet, hvor gymnaster og artister fra hele verden optræder med mange forskellige stilarter inden for bevægelse.

Det er Tobias Kobborg fra Holstebro, der sammen med Lærke Poulsen står i spidsen for det store show. Som koreograf har de haft frit valg mellem verdens bedste gymnaster, akrobater, jonglører, dansere og artister, og her kan man naturligvis også finde DGI Verdenshold fra 2016-2017 og 2018-2019.

- Vi har stået over for verdens største slikbutik inden for gymnastik og bevægelse, og vi har kunnet vælge, lige hvad vi ville have, siger Tobias Kobborg.

Den 25-årige Tobias Kobborg glæder sig til at præsentere DGI International GymShow 2019, når showet besøger hans hjemby.

Annonce
Oplev gymnastik og bevægelse i verdensklasse, når DGI International GymShow 2019 løber af stablen i Gråkjær Arena. PR-foto

Kunst og bevægelse

Selv har han dyrket gymnastik fra barnsben og har oplevet meget gennem sporten og fællesskabet. Han er tidligere verdensholdsgymnast fra 2014-2015, og det var her hans veje krydsede med Lærke Poulsen, da de begge rejste med DGI Verdensholdet. Desuden har Tobias og Lærke trænet Repholdet i Holstebro sammen.

Som aktive gymnaster i et utal af shows ved de, hvad publikum vil have.

- Der kommer til at være en helt særlig følelse og stemning, som publikum kommer til at mærke. De kommer nok ikke til at klappe så meget, fordi de bliver helt opslugte af showet, siger Tobias Kobborg.

Koreograferne har taget udgangspunkt i, at bevægelse er en kunstform. Derfor bliver kunsten også omdrejningspunkt for DGI International GymShow 2019, hvor de vil inddrage nye elementer, så bevægelsesformerne og kunsten forbindes.

Showet kommer til Holstebro og kan opleves i Gråkjær Arena søndag 17. november. Billetter kan købes på billetten.dk.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Digte fra voldsmanden: Stor kunst eller ubehjælpsomt ævl?

JEG SAGDE SMUT/MEN HAN FORFULGTE MIG I HALVANDET MINUT/OG ENDTE MED AT BLIVE SKUDT/DET HAR JEG IKKE FORTRUDT/SELV OM DET ER FORBUDT/AT PRUTTE MED KRUDT. Stor kunst eller ubehjælpsomt ævl fra Yahya Hassan, der fra sin tidsubestemte psykiatriske anbringelse sender "Yahya Hassan 2" på gaden? Anmelderne på dagbladsredaktionerne i København er ikke i tvivl. Stjernerne vælter ned over lyrikeren. "En overrumplende karakterfuld og kanongod bog", mener eksempelvis anmelderen i Weekendavisen, der brugte hele sin forside på et interview med digteren, som chefredaktør Martin Krasnik i sagens anledning personligt udførte. Andre uden for den kulturelle indercirkel er uenige i, at den dømte voldsforbryder er en befriende stemme fra den kulturelt så berigende ghetto. Den tidligere krimireporter på Ekstra-Bladet, Dan Bjerregaard, siger til journalisten.dk, at Hassan har "chikaneret folk, han har truet folk, og han har skudt en mand i foden. Han har et voldsomt forbrug af narkotika, han flasher våben, og jeg mener, at man skal overveje det meget nøje, hvis man gerne vil bidrage til det liv." Og det mener Bjerregaard, medierne gør ved at lade Hassan fylde så meget, og at danskerne gør, hvis de køber hans "banale børnerim". At medier beskæftiger sig med værk nummer to fra en skribent, hvis første bog for seks år siden solgte over 100.000, er kun naturligt. Så lader man sig nok let rive med, men det er altså ikke i sig selv en adgangsbillet til omtale og hyldest, at man er af anden etnisk afstamning, opvokset i en ghetto, notorisk voldsforbryder og indsat på retspsykiatrisk afdeling. Produktet må være det afgørende. Der er kun én konklusion: Danskerne må vurdere, om det er stor kunst eller ubehjælpsomt ævl, så vi slutter med endnu et citat fra den nye "karakterfulde og kanongode bog": "JEG HAR HAFT SKUDSIKKER VEST PÅ UNDER JAKKEN/SIDEN ÅR 2013/TRO MIG JEG ER TRÆT AF DEN/DENS LUGT ER BLEVET LED SOM OKSESVED/OG JEG ER BLEVET EN JAGET GED". Versalerne er forfatterens valg.

Annonce