Annonce
Hvide Sande

Vesterhavsbrisen blev til kunst

Ola Mireckas ballon vakte opsigt på stranden i Søndervig, hvor badegæsterne gerne ville lege med. Foto: lk
Annonce

Søndervig: Vestkysten... her blæser det altid, tænkte den polske kunstner Ola Mirecka, og derfor skulle hendes kunstværk have vinden som element. Men sommervejret ville det lidt anderledes, da kunstværket onsdag ved et-tiden skulle sættes i luften på Søndervig Strand.

Stik imod vejrudsigterne var onsdagen nemlig blid og solrig, så Ola Mireckas store hvide ballon lod sig kun vanskeligt fylde med den bløde behagelige brise, som blev pustet ind over stranden. Men det lykkedes.

Indslaget på stranden var premieren på en række kunstneriske pop-up events, som skal give børn og voksne uventede kulturoplevelser med hjem fra sommerhusferien.

Det er således projektet Gentænk Sommerhuset, der står bag arrangementerne, som vil involvere fire kvindelige kunstnere.

Ola Mirecka stillede sig op på en klit og lod brisen fylde den store ballon, som hun havde konstrueret ved at lime store stykker plastik sammen. Da ballonen endelig var luftbåren, gik hun ned på stranden, som var fyldt med gæster og lod folk holde værket.

- Det kunne ikke gå bedre. Strandgæsterne tog godt imod det, og mange ville gerne holde ballonen og mærke vinden, siger Inge Agnete Tarpgaard, der har kurateret de fire performances og installationer, som kan mødes i sommerlandet til og med 26. september.

Efter sin performance på Søndervig Strand tog Ola Mirecka videre og gentog det på Sydmolen i Hvide Sande og i Bork.

10. og 11. august er det kunstner Anna Rosa Hiort-Lorenzen, der popper op i sommerlandet med sine tekstil-installationer.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ringkøbing

Fjerde minkfarm ramt af corona: Da de begyndte at hoste, var vi godt klar over, at den var gal

Skjern Håndbold For abonnenter

Har det svært når modstanderne spiller syv mod seks - det ødelægger Skjern Håndbolds kontrafase

Annonce