Hvide Sande

Vesterhav Syd: Snart går svejsningen af røde rør ved Holmsland Klitvej i gang

Svejsningen af rørene begynder på marken den 29. juli. Foto: Mads Dalegaard.

Klegod: De lange, røde rør, der slanger sig på en græsmark ved Klegod, er nemme at få øje på. De bryder det ellers meget grønne landskab.

Plastføringsrørene er en del af det kabelarbejde, der skal udføres i forbindelse med Vesterhav Syd-møllerne. Selv om projektet foreløbigt er udskudt tre år, så fortsætter energiselskabet Vattenfalls entreprenør med borearbejdet.

Arbejdet med at svejse rørene begynder den 29. juli og vil finde sted på den mark øst for Holmsland Klitvej, hvor rørene lige nu ligger. Første del af selve borearbejdet begynder den 12. august og ventes at vare to gange fem dage. Det vil foregå fra sommerhusområdet og ud under vejen.

Anden del af borearbejdet begynder den 19. august og vil vare to gange tre dage. Sidste underboring skal efter planen begynde 26. august. Den forventes at vare to gange otte dage og slutter ved stranden.

Selve kabelinstallationen skal begynde den 7. oktober på et område øst for Holmsland Klitvej mod transformatorstationen ved Søndervig Landevej og mod stranden. Vattenfall forventer, at det arbejde vil tage to uger.

Plastføringsrørene er en del af kabelarbejdet ved Vesterhav Syd-møllerne. Foto: Mads Dalegaard.
0/0
Annonce
Forsiden netop nu
Portræt

Flemming Schantz: Først da jeg gik konkurs og mistede alt, lærte jeg at drive forretning

Kultur

Ny udstilling og nye bøger: Kunsten sætter tanker i værk

112

Hærværk: Bil fik skåret dæk op og blev sprayet med hvid maling

Udland For abonnenter

Britisk ambassadør: Stor­britannien forlader EU 31. oktober - aftale eller ej

Læserbrev

Teatret OM: Kulturkraft med hjerne og hjerte

Læserbrev: Det er på alle måder en gave til ”Naturens Rige”, at Teatret OM er kommunens egnsteater. Det kan vi være særdeles stolte af og taknemmelige for. Teatrets virke er lokal, national og international kulturkraft med både hjerne og hjerte. I min optik er det præcis de mentale vitaminer, som både kultur og natur i Ringkøbing-Skjern Kommune kan bruge som grobund for kunstens utallige muligheder. Kort og godt mentalhygiejne til folket af højeste karat. Teatret OM har nu i en uge vist sit værd i forbindelse med markeringen af teatrets 30 års jubilæum. Temaet for ugen har været ”UR-NAT 2019”. Ganske genialt er der byttet lidt rundt på bogstaverne i NATUR! Med et overflødighedshorn af højdepunkter rundt i kommunen, har der blandt andet været parader, gadeteater, gøgl, musik, koncerter og stylte artisteri i verdensklasse. Da der fredag eftermiddag var ”kulturflod” fra torvet i Ringkøbing til havnen, var der tæt på 1000, der fik et vitamintilskud af oplevelser, som man kan leve længe på. Kulturchef Per Høgh gav teatret og flodbølgen en række rosende ord med på vejen. Herlig uhøjtidelig var han i sin tale på torvet. Dette gjaldt også formanden for kultur- og fritidsudvalget, Erik Viborg, da han i tirsdags i Vestjyllands Kunstpavillon i Videbæk, stod bag den officielle åbning af ”UR-NAT 2019”. Med ham ved roret for dette udvalg er der bestemt masser af håb for kulturens trivsel i kommunen. I sin tale var Viborg ikke en søvndyssende politiker, men et ærligt og autentisk menneske, der brænder for den livsglæde, Teatret OM står for. Et egnsteater som ledes af et team af stærke og stolte kvinder, som faktisk ikke findes lige i ”Naturens Rige”!

Tarm For abonnenter

Jonas har fans verden over - men skal stadig gå tur med hunden Pepsi hjemme i Tarm

Ringkøbing-Skjern

K-formand har haft samtaler med nye kandidater

Annonce