Annonce
Læserbrev

Vesterhav Syd og opstillingsmønsteret - spørgsmål til borgmesteren

Læserbrev: Hvordan kan du, borgmester Hans Østergaard, i Dagbladet den 5. august støtte op om Vattenfalls ønske om at opstille én række møller, når du den 19. februar 2019 på byrådsmødet under punkt 9, sammen med et enigt byråd, besluttede at fremsende en skrivelse til Folketingets partier med anmodning om at flytte møllerne længst muligt ud fra kysten og som oprindeligt foreslået i kommunens høringssvar fra 23. august 2012, der lød:

"Et enigt byråd i Ringkøbing-Skjern Kommune ser positivt på det udkast til screening af havmølleplaceringer inden for 20 km fra kysten", at "det screenede område Vesterhav Syd fastholdes som egnet område og udlægges til kystnære havvindmøller", samt "At en møllepark har udgangspunkt ved Hvide Sande Havn, som skitseret i vedlagte forslag til projektområde".

Det vedlagte forslag til opstillingsmønster (Visualisering) indeholdt alene opstilling af møller i flere rækker uanset møllestørrelse med udgangspunkt ved Hvide Sande Havn.

Så Hans Østergaard - Hvorfor er du ikke tro mod det oplæg, som et samlet og enigt byråd kom frem til 19. februar 2019?

Annonce
Havvindmøllerne i Horns Rev 2. Arkivfoto: Anders Græsbøll Buch
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

Narkokørsel koster kørekortet

Læserbrev

Jeg kommer snart på besøg: Vi er nødt til at hjælpe hinanden

Læserbrev: Jeg er beæret over, at de lokale håndværksvirksomheder har sagt ja til, at jeg skal stå i spidsen for Dansk Byggeri Midt- og Vestjylland. Der venter mange opgaver forude. Vi skal fortsætte med at prioritere erhvervsvenligheden i vores lokale kommuner, og vi skal fortsætte det lange seje træk med allerede i folkeskolen at vise eleverne de mange muligheder, en erhvervsuddannelse giver. Ringkøbing, Struer, Skive og Holstebro gør en stor indsats i det partnerskab, kommunerne har med Dansk Byggeri. Jeg håber, at også Lemvig, Viborg, Herning og Ikast-Brande vil støtte op om den dagsorden og indgå en partnerskabsaftale med os. Hvis vores lokale virksomheder også i fremtiden skal kunne finde deres medarbejdere i nærområdet, er vi nødt til at hjælpe hinanden. Både nu og i fremtiden vil den grønne dagsorden også komme til at påvirke alt fra vores hjem til vores arbejdspladser, og her spiller vores lokale bygge- og anlægsvirksomheder en stor rolle. Der skal bygges mere bæredygtigt, der skal energirenoveres, så vi bruger så lidt energi som muligt, og både maskiner og byggematerialer skal have mindst mulig CO2-udledning. Jeg håber, at kommunerne vil tage de første skridt og være med til at sætte skub i den grønne udvikling i Midt- og Vestjylland. Og politikerne på Christiansborg skal sørge for de rigtige rammer, der gør det muligt og attraktivt for både kommuner og private at følge den grønne sti. Jeg glæder mig til at komme rundt i Midt- og Vestjylland og møde både borgmestre, kommunaldirektører, embedsmænd lærere, elever og virksomheder. Jeg ser frem til, at vi både lytter til hinanden og hjælper hinanden med at sikre, at vores lokalområde også i fremtiden vil være attraktivt for både virksomheder og borgere.

Annonce