Annonce
Ringkøbing-Skjern

Vesterhav Syd-høring: Aflys det forældede projekt

Feriehusudlejerne og Nr. Lyngvig Camping har i flere omgange protesteret mod de kystnære møller. Nu vil de have projektet helt aflyst eller sende møllerne ud på 32 kilometer, skriver de et et høringssvar: Arkivfoto: Jørgen Kirk
De kystnære møller skal meget længere ud på havet end ti kilometer, lyder det i høringssvar fra turistbranchen og tre byrådsmedlemmer, som alle står bag deres egne høringssvar.

Ringkøbing-Skjern: Det kommer næppe bag på ret mange, at der er sendt nogle kontante høringssvar til Energistyrelsen i sagen om placeringen af Vesterhav Syd-møllerne.

Et af dem kommer fra fem feriehusbureauer og Nr. Lyngvig Camping, som helt konkret opfordrer myndighederne til helt at droppe projektet.

"Vi mener, at de kystnære vindmøller Vesterhav Syd er et forældet projekt og bør aflyses hurtigst muligt. Møllernes størrelse og teknologiske forbedringer samt deres udvikling gennem de seneste år betyder, at der i dag er et væsentligt bedre grundlag for at opføre møllerne meget længere ude på Vesterhavet, minimum 32 kilometer," hedder det i høringssvaret fra Novasol-Dansommer, Esmark Feriehusudlejning, Sol og Strand, Dancenter, Danwest og Nr. Lyngvig Camping.

De advarer endnu en gang om den nedgang i turistindustrien på 20 procent, som de mener, mølleprojekter i udlandet har været årsag til. Derfor mener de, at der bør indledes nye undersøgelser ved Horns Rev eller den kommende Thor havmøllepark ud for Thorsminde.

Turistfolkene er bestemt ikke alene om at opfordre til, at møllerne kommer længere ud end de ti kilometer. Tre byrådspolitikere har indsendt deres egne høringssvar. SF'eren Niels Rasmussen vil have flyttet møllerne ud på 20 kilometer og længere mod syd. Han påpeger i sit høringssvar, at man kunne forledes til at tro, at byrådet i sin tid var enige om, at møllerne skulle placeres så tæt på kysten som muligt. Men at det alene skyldes en meget lukket politisk proces.

Fjordlistens Jesper Lærke og hans lokalformand Niels Najbjerg skriver i deres høringssvar, at de massive borgerprotester har gjort indtryk, og at Fjordlisten ønsker møllerne placeret så sydvestligt som muligt og indenfor Folketingets oprindelige projektområde, hvis ydergrænse lå 20 kilometer fra kysten. Derfor vil det være spiseligt med møller i to-tre rækker på 15-20 kilometer, lyder det i høringssvaret.

Også løsgængeren Lennart Qvist vil have møllerne længere ud end den grænse på ti kilometer, som et flertal i økonomiudvalget vedtog i sidste uge. Derfor opfordrer han til at placere møllerne 30 kilometer fra kysten, alternativt 20 kilometer, som er ydergrænsen for den oprindelige projektområde.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

Ramt af tog: 45-årig fra Staby død

Læserbrev

Urimeligt gebyr på affald fra genbrugsbutikker

Læserbrev: Så blev der endelig offentligt røre omkring gebyr til genbrugspladsen for frivillige organisationer. Da vi i Kirkens Korshær Genbrug blev præsenteret for gebyret, var vi af den opfattelse, at det måtte bero på en misforståelse. Så vi sendte en ansøgning om fritagelse med henvisning til vores organisations formål, nemlig at indsamle midler til gavn for udsatte mennesker i Danmark blandt andet ved drift af varmestuer og væresteder. Desværre blev vores ansøgning om fritagelse ikke bevilget. Vi er cirka 40 frivillige, som hver uge gør et stort arbejde i den gode sags tjeneste med sortering og salg af donerede effekter fra borgere, som kunne have afleveret direkte til genbrugspladsen, som de har betalt gebyr for. Vi er meget taknemlige for det, som vi modtager til videresalg. Men vi er også nødt til at bruge genbrugspladsen i forbindelse med sortering, og altså nu betale gebyr for at kunne aflevere. Hvilket vi synes er urimeligt i vores situation. Vi i Kirkens Korshær Genbrug tilslutter os fuldt ud argumenterne fremført i læserbreve fra Blå Kors Genbrug og Plejehjemmets Venner vedrørende emnet og ønsker også, at dette gebyr for genbrugsbutikker med videre genbehandles i udvalg og byråd.

Danmark For abonnenter

Tusindvis af borgere betaler allerede mere end gennemsnittet: Nu risikerer de højere skat efter udligningslussing

Annonce