Annonce
Læserbrev

Vesterhav Syd: Andreas Steenberg står i kø ved håndvasken

Min opfordring er at der stemmes på politikerne, som vil udvise en ansvarlig adfærd i forhold til klimaudgifterne og naturmæssige interesser. Lad det gå op i en højere enhed.

Læserbrev: Andreas Steenberg, Radikale Venstre har nu også fået betænkeligheder over placeringen af Vesterhav Syd og Nord så tæt på kysten. Han tror dog det vil blive alt for dyrt at rive kontrakten med Vattenfall over. For dyrt? I forhold til hvad?

Det er dybt tragisk, og efterhånden ret så træls at læse den slags fra en politiker, som i 2016 har kæmpet indædt for disse vindmøller, og som i en stor annonce i Dagbladet tidligere har ønsket Vestjylland tillykke med 6500 arbejdspladser. Ak ja.

Andreas Steenberg og andre politikere: Der skal handling til nu! Vi kan ikke bruge disse beklagelser / kø ved håndvasken til noget som helst. I bliver bedømt på, hvad I gør - ikke på, hvad I siger.

Klimaområdet vil i årene fremover koste betydelige beløb, sandsynligvis både over skatten samt brugerbetaling. Bliver der ikke handlet fornuftigt i forhold til økonomi og naturmæssige interesser, vil opbakningen falde og tilliden til politikerne vil det samme.

Lige nu er der stort set ikke den politiker, der ikke vil lave alt indenfor klimaet, uanset hvad det koster.

Se blot til Radikale Venstres Margrethe Auken som mener, der skal sættes fuld skrue på opførelse af kystnære vindmøller og dette ikke skal forsinkes af indvendinger fra dem, der får forstyrret deres udsigt til solnedgang. Ida Auken er også af samme skuffe – se blot åbent samråd i Energiudvalget fra den 30. april.

Vattenfall er netop nu i gang med at etablere en 750 MW havvindmøllepark 22 kilometer fra den hollandske kyst. Den står færdig i 2022, og havvindmølleparken opføres uden støtte. Ja - du læste rigtigt – uden støtte og 22 kilometer fra kysten. Vattenfall er ved Vesterhav Syd og Nord garanteret en pris på 47,5 øre pr KWH, estimeret til et tilskud på cirka 3,5 milliarder kroner.

Det er jo helt vanvittigt, at politikerne ikke straks træder i karakter – er der en politisk vilje kan alt lade sig gøre. Det har vi jo tidligere set.

Min opfordring er at der stemmes på politikerne, som vil udvise en ansvarlig adfærd i forhold til klimaudgifterne og naturmæssige interesser. Lad det gå op i en højere enhed.

Jeg synes, der i den grad trænges til udskiftning af politikerne her fra området. Måske var det fornuftigt at se på Kristian Andersen, Kristendemokraterne. Vil han være et nyt frisk pust, der kan se med nye øjne. Kristendemokraterne går ind for at møllerne skal flyttes længere ud, og ideologisk hører de til i blå blok. Det kunne jo være, at Kristendemokraterne blev tungen på vægtskålen, og så kan alt jo ske.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Sport

Tage Elkjærs følelsesladede tur på knallert til Herning i 1960: Da otte danske landsholdsspillere mistede livet bare få timer før en landskamp i Herning

Videbæk For abonnenter

Mangel på medarbejdere: Hvis Center Bakkehuset var et hotel ville belægningen være nede på 79 procent

Annonce