Annonce
Debat

Læserbrev: Vi har lagt os fladt ned for Vestas - hvad har vi fået til gengæld?

Vestas i Ringkøbing. Arkivfoto: Jørgen Kirk

Læserbrev: Det er utroligt at Vestas vil være sig selv bekendt. Jeg tænker her på det interview med Anders Vedel, Dagbladet bragte 2 juni. Jeg vil nærmest kalde det et trusselsbrev?

Ja og det er takken for, at man har lagt sig fladt ned i Lem og omegn i 40 år for at vise hensyn til Vestas, der er Vestas møller hele vejen rundt om Lem, og hvad har vi fået til gengæld? Som jeg ser det ingen ting? Tværtimod hele ledelsen, administrationen, salgsafdelingen og det meste af udviklingsafdelingen er jo flyttet. Alle de højtlønnede videnstunge arbejdspladser er jo væk. Ingen skal bilde mig ind, at Vestas bliver i vores område længere end det er lønsomt at producere møller takket være den høje vestjyske arbejdsmoral. Tror nogen, at Vestas vil garantere det antal arbejdspladser, vi har nu, så længe testmøllerne står der? Næppe.

Desværre har en stor del af vore politikere endnu ikke gennemskuet, hvad det hele går ud på. Det handler for Skovgård Invest om tilskuds optimering, tilskuddet til de møller, der står nu, udløber jo nok snart.

Annonce

Jeg mener til gengæld, at vi selvfølgelig bør satse på PTX og brint, men at det vil være oplagt at placere det på Nørhede. Det er udlagt til industriområde og tæt ved møller, der så kunne køre hele tiden, og al den strøm, der vil komme fra Nordsøen i de kommende år. Så kunne man droppe højspændingsledningen fra Holstebro til Esbjerg, det burde også være i Vestas interesse?

Skulle vi have testmøller, kunne det jo også passende være nogle af Hjortmose møllerne, det kunne jo også være Gestengene, så kunne det eksisterende industriområde jo udvides, men det kolliderer jo nok med Stauning lufthavn som jo er blevet amputeret i forvejen, takket være møllemafiaen.

Jeg har sagt det før, men Lem Kjær burde aldrig være opført så tæt på byområde, og der var også modstand mod det dengang. Det burde jo ikke retfærdiggøre møller, der er dobbelt så høje.

Jeg kan ikke forestille mig, at der kan laves en troværdig VVM-redegørelse, som vil give tilladelse til 270 høje møller med tilhørende industriområde, men vi har jo desværre set, hvor lemfældige og mangelfulde de er, når det gælder vindmøller, jeg tænker her på Vesterhav Syd, som jo har gjort, at de er flyttet længere ud og måske bliver helt droppet? Jeg kan kun love at det vil blive fulgt lige så tæt her hvis det skulle komme så vidt.

Ja og bosætning, som bekymrer viceborgmesteren, så vil det få negativ indflydelse på de 3 landsbyer og jeg tror heller ikke, det vil være attraktivt at bosætte sig i Ringkøbing K med udsigt til solopgang bag blinkende vindmøller?


Det er takken for, at man har lagt sig fladt ned i Lem og omegn i 40 år for at vise hensyn til Vestas.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Ringkøbing-Skjern For abonnenter

Restauranter i Søndervig og Hvide Sande lider under taxa-mangel: - I yderste tilfælde har vi selv kørt gæster hjem

Vestjylland

Sygeplejersker strejker fra på lørdag: Her er de midtjyske afdelinger, der bliver ramt

Annonce