x
Annonce
Portræt

Vestas-styrmand i de gode tider

Under Anders Runevad blev der igen skabt ro om Vestas som et stabilt og pålideligt firma, der samtidig voksede hastigt. (Arkivfoto) Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
Vestas gik fra konkurstruet til topform på få år. Direktøren under opsvinget var svenske Anders Runevad, der på i dag mandag 16. marts fylder 60 år.

Vestjylland: Han blev direktør for et Vestas, der lige havde tabt 10 milliarder kroner på to år. Da han sidste år trådte tilbage, var omsætningen fordoblet, aktiekursen seksdoblet og vindmølleselskabets gode ry repareret.

Anders Runevad, der i dag mandag 16. marts fylder 60, kan næppe betegnes som andet end en succes i sine seks år som Vestas-direktør.

Stabilitet var den helt store mangelvare, da Vestas i 2013 udnævnte den i Danmark ukendte svensker som ny styrmand. Han skulle afløse Ditlev Engel, der var kendt for sine store armbevægelser på Vestas' og vindenergiens vegne. Men tilliden til selskabet var helt væk efter flere år med svigtende resultater, fyringsrunder, retssager og en skandalesag om et spionprojekt.

Anders Runevad fik derimod lov at være den glade budbringer med det samme: Hans første pressemøde handlede om en ny partnerskabsaftale på offshore-området, og kort efter bød hans første regnskab på en opjustering.

I årene efter stod de gode nyheder i kø, og selv når der kom pres på priserne i vindmøllebranchen, klarede Vestas sig for det meste bedst af alle konkurrenterne. Og aktiekursen steg og steg. Anders Runevad, der oprindeligt er uddannet elektroingeniør og før Vestas arbejdede tre årtier i Ericsson, har næppe som enkeltperson hele æren for den store fremgang i et firma med mere end 20.000 ansatte.

Men han er gennem årene blevet rost for at have skabt ro om Vestas, så man igen kunne stole på firmaets udmeldinger. Vindmølleproducenten har da også beholdt svenskeren som rådgiver, og han er på vej ind i bestyrelsen næste måned.

Den kommende fødselar er ligeledes formand for bestyrelsen i det partnerskab, han var med til at lancere i 2013, MHI Vestas, som Vestas ejer halvdelen af. Derudover glæder han sig over at have fået mere tid til familien efter at være stoppet som direktør.

Og skåningen kan i øvrigt, hvis han savner jobbet for meget, se Vestas' kontorer på Amager fra sit hus i Sydsverige.

- Så jeg kan se, om lyset stadig er tændt om aftenen, bemærker han med et grin.

/ritzau/

Anders Runevad arbejdede i tre årtier i Ericsson, før han blev udnævnt som Vestas-direktør i 2013. (Arkivfoto) Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Nødråb fra genbrugscontaineren: Nej tak til mugne bøger og hullede kufferter

Læserbrev: Hver eneste dag året rundt bliver den blå ”genbrugscontainer” på Genbrugspladsen i Ringkøbing tømt på skift af fire forskellige, velgørende organisationer her fra lokalområdet. Ringkøbinggarden er en af de fire, og vi har retten til at tømme containeren hver dag i april, august og december. Det betyder, at det i disse uger er os, det vil sige vores frivillige hjælpere, som hver eneste dag kommer forbi med en trailer for at tømme genbrugscontaineren og fragte alle de gode ting ud til vores loppe- og genbrugsbutik på Klostervej 110 i Kloster. Allerførst TAK. Vi er meget taknemmelige for alle de ting, I donerer, og som vi efterfølgende i genbrugsbutikken får konverteret til gode penge, der finansierer en stor del af driften af Ringkøbinggarden; herunder musikskoleundervisning, instrumenter, uniformer, rejser og andre gode oplevelser for vores børn og unge. Men nu kommer hjertesukket og nødråbet: Vi oplever her under Coronakrisen, hvor genbrugspladsen lige er genåbnet for private, at rigtig mange mennesker desværre også bruger den blå genbrugscontainer som en nem og hurtig måde at komme af med deres affald i stedet for selv at køre rundt i den lange kø på pladsen… I ”gamle dage” (før Covid-19) tog det os hver dag cirka halvanden time at tømme containeren og køre tingene væk. Men i denne uge og i sidste uge har vores frivillige hjælpere hver dag brugt minimum tre timer på først at sortere, og derefter køre rundt i den lange kø på pladsen for at aflevere alt det blandede affald de rigtige steder, inden vi kan begynde at håndtere de gode varer, som er egnede til at komme ind i vores loppe- og genbrugsbutik. Vi tager rigtigt gerne imod alle jeres GODE genbrugsting, men vi vil altså helst slippe for alt det, der er tydeligt usælgeligt; eksempelvis skæve cykler, skåret porcelæn, gennemblødte lænestole, knækkede grydeskeer, defekte legesager, ildelugtende tøj, hullede kufferter og mugne bøger. På gensyn derude på Genbrugspladsen - vi glæder os til at tømme containeren i resten af april måned.

Annonce