Annonce
Ringkøbing-Skjern

Vestas om trafikplan: En god nyhed for hele området

Vestas er udfordret af at landevejene bliver for små til de større og større mølledele, som skal fragtes fra fabrikkerne i Lem og Ringkøbing. Nu er der en løsning på vej Foto: Mads Dalegaard
Senior Vice President Tommy Rahbek Nielsen fra Vestas glæder sig over, at det flytter noget, når et område står sammen om at presse på for trafikforbedringer.

Ringkøbing-Skjern: Det er langt fra kun borgmester Hans Østergaard (V), som glæder sig over, at mange års pres for en 2+1-vej mellem Ringkøbing og Herning kan blive omsat til ny asfalt for små 900 millioner kroner om få år.

Det samme gør senior vice president hos Vestas, Tommy Rahbek Nielsen, som kalder regeringen og Dansk Folkepartis trafikplan for en gevinst for hele området.

- Det er en rigtig god nyhed for Ringkøbing-Skjern, at det nu ser ud til, at ønsket om en 2+1-vej går i opfyldelse. Det viser, at når vi står sammen og lægger kræfterne i, så flytter det noget. Det kan vi alle sammen være glade for, siger han med henvisning til den mangeårige kamp for at overbevise Christiansborg-politikerne om nødvendigheden af bedre vestjyske veje.

Annonce

Huller lukkes

Hos Vestas glæder man sig over, at der nu er udsigt til, at transporten af de hastigt voksende mølledele fra fabrikkerne i Lem og Ringkøbing bliver lettere.

- 2+1-vejen ser vi frem til at få, men vi er også meget tilfredse med, at de to huller i motorvejsnettet ved Herning bliver lukket. Det betyder rigtig meget for fremkommeligheden for os, siger Tommy Rahbek Nielsen.

Vestas-chefen er begejstret over, at politikerne har valgt at sætte årstal på de vestjyske trafikforbedringer, og at de kun ligger nogle få år ude i fremtiden.

Ifølge den borgerlige trafikinvesteringsplan skal byggeriet af 2+1-vejen gå i gang i 2021, mens motorvejshullerne skal lukkes i 2023.

Godt for pendlere

Også Arla har bakket op om den lokalpolitiske kampagne for nye trafikinvesteringer. Ligesom Vestas er det vigtigt for Arla, at varer kan fragtes til og fra kommunen. Desuden er det afgørende, at de mange pendlende ansatte får lettere ved at komme til og fra arbejde.

Ringkøbing-Skjern Kommune valgte sidste år at professionalisere sin indsats ved at ansætte en public affairs-bureau til at lægge et landspolitisk pres for mere vestjysk asfalt.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Det lyder godt, men: De passer ikke på Danmark

Det er så let at stille sig op og sige, at ”jeg passer på Danmark”. Det lyder godt. Man virker handlekraftig. Men når man som Mette Frederiksen er statsminister, har man andre forpligtelser end at gå med de nemme og populære løsninger, som hun gjorde, da hun præsenterede regeringens bud på, hvordan vi forhindrer terrordømte i at planlægge og udføre mere terror, når de er sluppet ud af fængslet. En regeringschef har pligt til at vælge løsninger, der holder sig inden for rammerne af, hvilken type land vi gerne vil være. Og her svigtede Mette Frederiksen. Hun foreslår nemlig, at personer, der har afsonet en dom for terror, kan forbydes at færdes i bestemte områder og have kontakt til bestemte personer i op til ti år. For at undersøge, om de overholder forbuddet, skal politiet have ret til uden dommerkendelse at trænge ind i deres hjem og undersøge deres computere. Det er her, statsministeren glemmer sin forpligtelse over for retsstatens principper. Grundloven siger helt uden dikkedarer i paragraf 72, at både husundersøgelser og undersøgelser af borgernes kommunikation kun kan ske efter en retskendelse. Der står dog også, at man kan lave love, der giver undtagelse fra paragraffen, og det er så dét, regeringen vil gøre. Men det er grundlæggende helt forkert. Regeringens forslag om at øge straffene for terror og terrorrelaterede forbrydelser betragteligt er helt i orden. Det er også rimeligt at udstede forbud om ophold og kommunikation for denne ekstraordinært usympatiske gruppe af forbrydere. Og spark dem endelig ud af landet, når der er lovhjemmel til det. Det må bare aldrig blive andre end en domstol, der gør domstolenes arbejde. Magtens tredeling er et princip, der ikke må fraviges. Hverken politikere eller myndigheder skal afsige domme eller udstede retskendelser. Det skal kun dommere. Det har regeringens normale støtter forstået, men de borgerlige partier sikrer flertallet til endnu et skridt væk fra retsstaten. De skulle skamme sig. De passer ikke på Danmark.

Annonce
var adsmtag = adsmtag || {}; adsmtag.cmd = adsmtag.cmd || [];