Annonce
Ringkøbing-Skjern

Vestas-nathold i Ringkøbing er fortsat corona-ramt: Trods intensiv test og rengøring er antallet af smittede nu oppe på 42

Coronasmitte har været tæt på at lægge natholdet på Vestas' fabrik i Ringkøbing ned. Foreløbigt har 42 ansatte været ramt og tre gange så mange sendt hjem i isolation.

Ringkøbing: Vestas kæmper fortsat med et voldsomt coronaudbrud især blandt de ansatte på fabrikkens nathold i Ringkøbing.

Det bekræfter vindmøllevirksomheden.


Annonce

Vi håber, at smitten har toppet. Lige nu er tallene heldigvis nedadgående, og vi gør alt, hvad vi kan for at komme det her til livs, så vi kan sikre, at vores medarbejdere ikke bliver syge.

Richard Hvas, ansvarlig for Vestas' montagefabrikker i Europa


Det hele begyndte med to tilfælde af coronasmitte den 13. april. Det blev startskuddet til stribevis af sygemeldinger og hjemsendelser af de medarbejdere, som havde været i nær kontakt med de syge.

For en uge siden frygtede produktionsdirektør Tommy Rahbek Nielsen, at der kunne være en superspreder blandt de ansatte. Trods en gennemgang af alle procedurer, fortsatte antallet af coronasmittede nemlig med at stige på det 240 mand store nathold.

I sidste uge var antallet af coronasmittede 25. Det er siden vokset til i alt 42 tilfælde. 23 af de ansatte er fortsat sygemeldte.

Tallene på vej ned

Men det er ikke bare de syge, som har måttet blive hjemme. De seneste uger har i alt 125 nære kontakter været sendt hjem i isolation. De 109 har dog overstået en uges karantæne og er derfor tilbage på virksomheden.

- Vi håber, at smitten har toppet. Lige nu er tallene heldigvis nedadgående, og vi gør alt, hvad vi kan for at komme det her til livs, så vi kan sikre, at vores medarbejdere ikke bliver syge, siger Richard Hvas, der har ansvaret for Vestas' syv montagefabrikker i Europa.

Fabrikken er den eneste, der har været ramt af et coronaudbrud.

Annonce

Tester hver dag

Vestas tager fortsat situationen med stor alvor. Corona-foranstaltningerne er intensiveret med rengøring og afstand mellem de ansatte. Samtidig bliver alle medarbejdere kviktestet, inden arbejdstid - og alle er blevet bedt om at møde op med en negativ PCR-test mandag morgen for at holde coronaen nede.

- Vi tager fortsat situationen med stort alvor. Vi har under 14 måneder med covid kørt ret skrappe restriktioner med rengøring og værnemidler. Alligevel er fabrikken i Ringkøbing altså blevet ramt, fortæller Richard Hvas.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Navne

Ny i Landbobanken

Ringkøbing-Skjern

Onsdagens coronatal: Rekordmange smittede, antallet har ikke været så højt på et døgn siden nytårsaftensdag

Annonce