Annonce
Erhverv

Vestas fyrer 90 medarbejdere - kommunen klar med hjælp til de afskedigede

Vestas siger farvel til omkring 90 medarbejdere i Ringkøbing. Kommunen er klar med hjælp og vejledning til de fyrede. PR-foto
Beskæftigelsesafdelingen står klar med hjælp til de medarbejdere, der skal ud og finde nyt job.

Ringkøbing: Et dyk i efterspørgslen på det europæiske marked og en forventning om, at størstedelen af den fremtidige vækst i produktionen hos Vestas fremover finder sted uden for Europa har betydet, at Vestas har meldt ud, at der skal siges farvel til omkring 90 medarbejdere på Vestas' nacellemontage på havnen i Ringkøbing.

Kommunens beskæftigelsesafdeling står derfor klar med hjælp til de medarbejdere, der skal ud og finde nyt job.

- Det er altid ærgerligt med den slags udmeldinger. Samtidig er Vestas en af de største virksomheder i kommunen, og hvis vi ser det over tid, så er det nogle gange gået op og andre gange ned. Derfor er det heller ikke første gang, at vi er i den situation, at der er nogle medarbejdere, der skal hjælpes videre. Det er vi klar til, og det skal nok lykkes, siger formand for beskæftigelsesudvalget, Kristian Andersen (KD), i en pressemeddelelse.

Annonce

Stort beredskab

Ringkøbing-Skjern Kommune har en rekordlav ledighed samt mange virksomheder i vækst, og derfor tror Kristian Andersen, at der er gode chancer for at finde et nyt job.

I løbet af næste uge vil Vestas formentlig indlede forhandlinger med repræsentanter for medarbejderne omkring forløbet med afskedigelser.

- Vi har et beredskab, der er klar til at træde i kraft, når vi oplever større fyringsrunder, som den Vestas nu melder ud. Her er vi klar med samtaler til dem, der ikke med det samme finder et nyt arbejde, ligesom vi allerede nu er i gang med at koordinere med kommunerne omkring os, siger beskæftigelseschef Kim Ulv Christensen.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Frygter skævvridning af Danmark efter coronakrise: Regeringen varsler særlig hjælp til landdistrikterne

Annonce