Vestjylland

Verdensstjerner lægger nok engang vejen omkring Nørre Vosborg

- Det er en vigtig del af Verdensballettens DNA, at alle kan være med - balletnørder og folk som ser ballet for første gang. Vi vil gerne gøre balletten til en kulturel folkefest, siger Verdensballettens leder, Jens-Christian Wandt. Foto: Esben Zøllner Olesen
Ikke mindre end syv af verdens bedste balletdansere optræder i august foran Nørre Vosborgs vartegn, det historiske tårnhus.

Nørre Vosborg: Søndag den 4. august kommer Verdensballetten atter til Nørre Vosborg. Det er femte gang, man kan opleve dansere fra nogle af verdens bedste kompagnier, top-musikere - og nu også et drenge- og mandskor.

- Nørre Vosborg er et helt særligt sted for Verdensballetten. Det var her vi præsenterede vores første forestilling udenfor arnestedet Skagen. Det er her vi år efter år bliver modtaget med åbne arme og oprigtig interesse. Det er også her, at Verdensballetten - som eneste sted på turen, får mulighed for at give erfaringerne videre til morgendagens stjerner, siger leder af Verdensballetten, operasangeren Jens-Christian Wandt.

I år kan man opleve dansere fra tre af verdens mest prestigefulde kompagnier: Mariinskij Balletten fra St. Petersborg, The Royal Ballet of London og Statsballetten fra Berlin. Syv af verdens mest berømte solodansere og ballerinaer kommer til Vestjylland, hvor de sammen med danske musikere og Thisted Kirkes Drenge- og Mandskor giver forestilling på scenen, som bliver bygget op foran Nørre Vosborgs vartegn, det historiske tårnhus.

På programmet er blandt andet en ny ballet, der er blevet skabt specielt til årets forestilling med titlen “The Three", kreeret af den kun 23-årige danske koreograf Tobias Praetorius. Balletten er skabt til Jakob Gades “Tango Jalousie” og er en historie mellem danseren og de to musikere. På scenen er balletdanseren Paul Kay fra The Royal Ballet, Niklas Walentin på violin og Alexander McKenzie ved flyglet.

I øvrigt begynder den 4. august for nogle Verdensballettens stjerner med en masterclass på balletskolen og musikskolen i Holstebro, hvor kunstnerne giver deres viden og erfaring videre. Resultatet af denne masterclass vil kunne ses om aftenen på Nørre Vosborg, hvor forestillingen indledes med en lille opvisning med de lokale balletelever.

0/0
Annonce
Forsiden netop nu
Portræt

Flemming Schantz: Først da jeg gik konkurs og mistede alt, lærte jeg at drive forretning

Kultur

Ny udstilling og nye bøger: Kunsten sætter tanker i værk

Tarm For abonnenter

Jonas har fans verden over - men skal stadig gå tur med hunden Pepsi hjemme i Tarm

112

Hærværk: Bil fik skåret dæk op og blev sprayet med hvid maling

Udland For abonnenter

Britisk ambassadør: Stor­britannien forlader EU 31. oktober - aftale eller ej

Læserbrev

Teatret OM: Kulturkraft med hjerne og hjerte

Læserbrev: Det er på alle måder en gave til ”Naturens Rige”, at Teatret OM er kommunens egnsteater. Det kan vi være særdeles stolte af og taknemmelige for. Teatrets virke er lokal, national og international kulturkraft med både hjerne og hjerte. I min optik er det præcis de mentale vitaminer, som både kultur og natur i Ringkøbing-Skjern Kommune kan bruge som grobund for kunstens utallige muligheder. Kort og godt mentalhygiejne til folket af højeste karat. Teatret OM har nu i en uge vist sit værd i forbindelse med markeringen af teatrets 30 års jubilæum. Temaet for ugen har været ”UR-NAT 2019”. Ganske genialt er der byttet lidt rundt på bogstaverne i NATUR! Med et overflødighedshorn af højdepunkter rundt i kommunen, har der blandt andet været parader, gadeteater, gøgl, musik, koncerter og stylte artisteri i verdensklasse. Da der fredag eftermiddag var ”kulturflod” fra torvet i Ringkøbing til havnen, var der tæt på 1000, der fik et vitamintilskud af oplevelser, som man kan leve længe på. Kulturchef Per Høgh gav teatret og flodbølgen en række rosende ord med på vejen. Herlig uhøjtidelig var han i sin tale på torvet. Dette gjaldt også formanden for kultur- og fritidsudvalget, Erik Viborg, da han i tirsdags i Vestjyllands Kunstpavillon i Videbæk, stod bag den officielle åbning af ”UR-NAT 2019”. Med ham ved roret for dette udvalg er der bestemt masser af håb for kulturens trivsel i kommunen. I sin tale var Viborg ikke en søvndyssende politiker, men et ærligt og autentisk menneske, der brænder for den livsglæde, Teatret OM står for. Et egnsteater som ledes af et team af stærke og stolte kvinder, som faktisk ikke findes lige i ”Naturens Rige”!

Videbæk For abonnenter

Borgere går i aktion: Vil have bedre internet

Ringkøbing-Skjern

K-formand har haft samtaler med nye kandidater

Annonce