Annonce
Skjern Håndbold

Genlæs livbloggen: Undertippede Skjern tilkæmpede sig snæver sejr mod verdensstjerner

Skjern-anfører Bjarte Myrhol  har tidligere braget sammen med franske storhold som her med HBC Nantes. Dengang var det i Champions League, og selvom opgøret tirsdag er i den næstfineste turnering europæiske klubturnering for mænd, EHF European League, er modstanderne fra Montpellier et hold i verdensklasse. Arkivfoto: Jørgen Kir
Annonce

SKJERN: Et hold i absolut verdensklasse bliver Skjern Håndbolds sidste stopklods inden europæisk gruppespil. Argentinske Diego Simonet, franske Melvyn Richardson og et utal af andre spillere med landsholdserfaring, der kan konkurrere med selv de mest prangede CV’er hos Skjerns største stjerner.

Franske Montpellier HB indtog favoritværdigheden, inden de tirsdag aften gæstede Skjern.Nogle vil sikkert også driste sig til at sige, Montpellier er blandt favoritterne i hele turneringen. Så daSkjern Bank Arena fik besøg af landsholdsspillere på stribe, fik de lokale håndboldkæledægger deres sag for. Men det gjorde tilsyneladende ikke Skjern noget, for de vandt kampen. hvordan det gik til, kan du læse i livebloggen nedenfor.

Kampen blev den første af to indbyrdes opgør, der skal afgøre, hvem af de to mandskaber der indløser billet til gruppespillet i den nye EHF European League. Turneringen er for de næstbedste hold i de europæiske ligaer og erstatter EHF Cuppen, men sportsligt og økonomisk er turneringen stærkere end den tidligere EHF Cup.

Montpellier er da også en storklub, som har for vane at udfordre de absolut bedste klubber i Europa. I 2018 vandt man Champions League. Ser man på den franske liga, er Montpellier de seneste 15 år ikke blevet dårligere end nummer fire, og inden PSG med Mikkel Hansen og Karabatić-brødrene overtog håndboldtronen, skovlede Montpellier mesterskaber hjem til det sydfranske.

Skjern skulle derfor håbe på, at vestjydernes kampform kunne give dem en overhånd mod storklubben. Den franske liga er nemlig ikke begyndt endnu for Montpellier, mens Skjern både har spillet fire ligakampe, en pokalkamp og to kvalifikationskampe i første runde af EHF European League-kvalifikationen.

Herunder kan du genlæse, hvordan Skjern tilspillede sig en sejr:

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat

Overgreb og forskelsbehandling

Alarm 112

Peter Madsens flugtforsøg: Truede med bombeattrap og hoppede ind i hvid varevogn

Annonce