Annonce
Sport

Verdensstjerne besøger Dejbjerg Golf Klub

Dejbjerg Golf Klub får besøg af 22-årige John Axelsen, der i 2018 blev amatørverdensmester for hold sammen med de nu professionelle brødre Rasmus og Nicolai Højgaard. Foto: Henning Bagger/Scanpix
John Axelsen er tidligere amatørverdensmester for hold, han har været den højest rangerede europæiske spiller på verdensranglisten for juniorer, og han har vundet mange store turneringer. På søndag giver han opvisning sammen med juniorer i Dejbjerg Golf Klub.

Dejbjerg: Hvis man vil se golf i absolut verdensklasse helt tæt på, så er det en god idé at tage til Dejbjerg Golf Klub på søndag.

Klubben får nemlig besøg af 22-årige John Axelsen, der i 2018 blev amatørverdensmester for hold sammen med de nu professionelle brødre Rasmus og Nicolai Højgaard.

John Axelsen har mange andre flotte resultater. Han har været den højest placerede europæiske spiller på verdensranglisten for juniorer. Hans handicap er på utrolige +6,1, hvilket betyder, han skal kunne gå Dejbjergs bane i omkring seks slag under par for bare at gå til sit handicap. En sejr i en stor U16-turnering i England banede vej for en plads på det europæiske Ryder Cup hold for juniorer. John Axelsen har vundet Skandinaviens største amatørturnering og meget andet. De seneste år har han spillet collegegolf for Florida Gators på University of Florida i USA. Målet er på sigt at spille fast på den amerikanske PGA-tour.

Golfkarrieren begyndte så småt som femårig, da han fandt faderen Michaels' golfsæt. Siden har John Axelsen krydret sit talent med tusindvis af timers hårdt arbejde for at nå toppen.

På søndag skal John Axelsen gå en runde på banen sammen med de bedste lokale juniorer. Bagefter vil han fortælle om tilværelsen i Florida og om tilværelsen som en af verdens bedste amatører.

Og hvordan er det så lykkedes at få John Axelsen til Dejbjerg? Ja det hænger sikkert sammen med, at farfar Kaj Axelsen fra Skjern - mangeårigt medlem af Dejbjerg Golf Klub - har trukket i nogle tråde.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

Frækt indbrud i Hvide Sande: Tyve stjal designermøbler for 110.000 kroner

Leder For abonnenter

Det er æ' så ring' endda

Vi har hørt om de sorte skyer over virksomheder, der uafbrudt er på jagt efter kvalificeret arbejdskraft. Vi har hørt om fremtidens store problemer med, at Vestjylland bliver affolket, og alt kommer til at ligge øde hen, fordi ingen gider flytte til området. Vi har hørt om, at et af de få områder, der vil opleve fremgang, er sprogskoler, fordi alle nye medarbejdere bliver hentet i udlandet og skal lære dansk, før de kan løse arbejdsopgaverne. Nogle af de triste forudsigelser og negative fremtidsudsigter har måske en smule på sig, men inden vi alle sammen falder ned i et sort beskæftigelseshul, er det værd at give de positive historier et par ekstra pæne ord med på vejen. Lige nøjagtig i den positive afdeling var der hele to eksempler i den forgangne weekend. Tiden nærmer sig nemlig, hvor oplevelsescentret Naturkraft åbner dørene for første gang, og med en forventning om godt 200.000 besøgende om året skal der selvfølgelig ansættes mange. I runde tal skal der være 100 sæsonarbejdere og 25 fastansatte i sving, og det kan lyde som noget af en udfordring at finde det antal medarbejdere, hvis det sorte beskæftigelseshul virkelig er så stort, som nogen mener. Om Naturkraft-direktør Peter Sand aldrig har hørt om de negative meldinger om den fremtidige jobsituation, skal stå hen i det uvisse, men uanset hvad ser han - heldigvis - ingen sorte skyer. Heller ikke efter, at oplevelsescentret havde åbent hus, hvor interesserede var inviteret til at kigge forbi til en snak om jobmulighederne. Han vurderer ikke, det bliver et problem at rekruttere - det bliver mere et spørgsmål om at finde de rigtige. Den med, at ingen gider flytte til "sidste stop før Vesterhavet", kender han åbenbart heller ikke noget til, for der bliver vist interesse fra store dele af landet: "Jeg kan godt tilbagevise det dér med, at folk ikke vil til Vestjylland. Når vi har noget, der er interessant nok, så kommer de". Det er også på sin plads at nævne, at i weekenden deltog fire vestjyder ved DM i Skills - en konkurrence for unge på en erhvervsuddannelse. To af de fire, en bager og en anlægsstruktør, gik helt til tops. Så det ser ud til, at der også i 2020 er andet end turistbranchen at byde på her i det vestjyske, når de unge mennesker skal tage skridtet ind på arbejdsmarkedet. Så det er vel æ' så ring' endda.

Annonce