Sport

Verdensstjerne besøger Dejbjerg Golf Klub

Dejbjerg Golf Klub får besøg af 22-årige John Axelsen, der i 2018 blev amatørverdensmester for hold sammen med de nu professionelle brødre Rasmus og Nicolai Højgaard. Foto: Henning Bagger/Scanpix
John Axelsen er tidligere amatørverdensmester for hold, han har været den højest rangerede europæiske spiller på verdensranglisten for juniorer, og han har vundet mange store turneringer. På søndag giver han opvisning sammen med juniorer i Dejbjerg Golf Klub.

Dejbjerg: Hvis man vil se golf i absolut verdensklasse helt tæt på, så er det en god idé at tage til Dejbjerg Golf Klub på søndag.

Klubben får nemlig besøg af 22-årige John Axelsen, der i 2018 blev amatørverdensmester for hold sammen med de nu professionelle brødre Rasmus og Nicolai Højgaard.

John Axelsen har mange andre flotte resultater. Han har været den højest placerede europæiske spiller på verdensranglisten for juniorer. Hans handicap er på utrolige +6,1, hvilket betyder, han skal kunne gå Dejbjergs bane i omkring seks slag under par for bare at gå til sit handicap. En sejr i en stor U16-turnering i England banede vej for en plads på det europæiske Ryder Cup hold for juniorer. John Axelsen har vundet Skandinaviens største amatørturnering og meget andet. De seneste år har han spillet collegegolf for Florida Gators på University of Florida i USA. Målet er på sigt at spille fast på den amerikanske PGA-tour.

Golfkarrieren begyndte så småt som femårig, da han fandt faderen Michaels' golfsæt. Siden har John Axelsen krydret sit talent med tusindvis af timers hårdt arbejde for at nå toppen.

På søndag skal John Axelsen gå en runde på banen sammen med de bedste lokale juniorer. Bagefter vil han fortælle om tilværelsen i Florida og om tilværelsen som en af verdens bedste amatører.

Og hvordan er det så lykkedes at få John Axelsen til Dejbjerg? Ja det hænger sikkert sammen med, at farfar Kaj Axelsen fra Skjern - mangeårigt medlem af Dejbjerg Golf Klub - har trukket i nogle tråde.

0/0
Annonce
Forsiden netop nu
Navne For abonnenter

Henriette blev kun 33 år: Hun nåede ikke med til barnedåb

Kultur

'Vestjyllands smukkeste motionsløb': Vejrguderne kastede glans over cykelløb

Skjern Håndbold For abonnenter

Elvar Jónsson blev både kampens spiller og topscorer i sin debut for Skjern Håndbold

Vestjylland

Nørre Vosborgs sensommermarked har vokseværk

Leder For abonnenter

Dagbladet mener: Vis lidt respekt for - og på - kirkegårdene

Et instagram moment finder man på Bispebjerg Kirkegård, når de japanske kirsebærtræer blomstrer. Så hippe er de lyserøde selfies, at de er nævnt i dagbladet Politikens 'ultimative byguide til nye studerende', som advarer om, at man får travlt i trængslen: "Du er langt fra den eneste, der fifler med at skrive #sakura på din telefon, og det tager tid at sikre det helt rigtige stoiske smil, når du skal fange dit hoppebillede", hedder det i avisens anbefalinger. Kirkegårde er åbne for alle, ikke kun for de sørgende. Men roen og gravfreden er nogle steder ved at blive overdøvet af selfies, solbadning og udflugter med det hele. For tre år siden gik det helt galt, da en to-dreng legede gemmeleg med sine forældre på Vestre Kirkegård i København: En gravsten faldt ned over drengen, som døde. Ulykken har betydet, at kirkeministeriet og arbejdstilsynet har krævet sikring af kirkegårdenes gravmonumenter. Ikke nogen billig øvelse - og økonomi er da også begrundelsen for, at menighedsrådet i No har besluttet at nedlægge sit lapidarium - stedet, hvor sten fra nedlagte grave står opbevaret. Hvis efterladte ikke inden årets udgang har bedt om at få udleveret sløjfede sten, vil de blive sendt til knusning, lyder det på et opslag ved kirken. Det er vel ikke helt urimeligt at spørge, om et enkelt tragisk dødsfald virkelig behøver at føre til destruktion af kulturarv, fordi menighedsråd føler sig økonomisk presset af sikkerhedskrav. Sikkerhedskrav, som vel at mærke ikke ville være nødvendige, hvis folk kunne færdes med helt almindelig pli på kirkegårdene. Det vil sige uden at tumle larmende omkring mellem - eller for den sags skyld på - gravstenene. Kirkegårdene er for både de døde og de levende. Førstnævnte gruppe tager formentlig både selfies og solbadning i stiv arm, men der er alle gode grunde til, at de levende gør sig klart, at kirkegårde er steder, hvor der først og fremmest skal være plads til ro og fordybelse. Hvis det var udgangspunktet for alle kirkegårdsbesøg, ville der næppe være brug for den helt vilde sikring af gravstenene, og vi ville kunne bevare den kulturhistorie, som stenene er enestående eksponenter for. Det er sten med sjæl - og det vil være blodig synd, hvis de skal ofres for ussel mammon og sjælløs mangel på respekt.

Skjern

HydraSpecma investerer i ny fabrik og svensk hovedkontor

Ringkøbing For abonnenter

Forening for kirkegårdskultur: Tænk jer grundigt om, før I fjerner gravstenene

Kultur

Venskab og oplevelser for livet: Ringkøbinggarden i træningslejr i Kloster

Ringkøbing-Skjern For abonnenter

Agterlanternen Svend kunne se frem til en lang dag med lidende ultraløbere

Annonce