x
Annonce
Kultur

Verdenspremiere i Lem: Lærerne skrev selv skuespil, der blev set af 500 mennesker

Der var lagt masser af kræfter i forstillingens kostumer. Privatfoto.
Hele Lem Skole var involveret i skoleteater, der torsdag blev vist for 180 gæster i Lem Hallen.

LEM: Det var intet mindre end en verdenspremiere, tæppet gik for i Lem Hallen i torsdags.

Hele ugen havde 200 elever forberedt teaterstykket "Pigen på hesten". Det usædvanlige ved stykket var, at det aldrig var blevet opført før; det var nemlig skrevet af skolens egne lærere.

Stykket handlede om pigen Agnes, der undrer sig over et billede, der hænger i køkkenet; hendes undren giver anledning til en række nedslag i familiens historie de sidste 100 år.

Børnene havde lagt masser af kræfter i forberedelsen af stykket. Der var blevet lavet kulisser, kostumer, indøvet danse og replikker. Og klokken 19.00 torsdag aften skulle det hele vises for de 500 forventningsfulde tilskuere, der fyldte den lille hal.

Stemningen var da også på forhånd god. Aftenen begyndte med, at 180 gæster spiste sammen, og man kunne af snakken ved bordene tydeligt høre, at forældrene glædede sig til at se forestillingen.

Efter spisningen gik skuespillerne i gang med at gøre sig klar, og der var selvfølgelig premierenerver: Folk løb rundt for at finde deres pladser; nogle stod, og blev sminket, mens de andre allerede var klar til at gå op på scenen. Spændingen var til at tage og føle på.

Efterhånden fyldtes den lille hal til bristepunktet med 500 tilskuere - og så gik det løs.

Det kunne tydeligt ses, at skolen og eleverne havde sat alle sejl til for at lave en vellykket opførelse. Alle skuespillerne havde fået lavet kostumer, belysningen var nærmest professionel, og der var lavet masser af effekter, som gav noget helt ekstra.

Der blev da også klappet efter alle kunstens regler, da forestillingen var slut, og både elever og lærere kunne glæde sig over, at resultatet af alle anstrengelserne var faldet så godt ud.

Omkring 200 børn havde været involveret i skuespillet. Privatfoto.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Corona. Vi skal bruge de danske oplevelser som aldrig før

Læserbrev: I Danmark har vi gennem de seneste ti år bygget et fantastisk turismeprodukt op med et meget bredt udbud af restauranter i alle prisklasser, som gør, at man kan spise kvalitetspizza og gourmetburgere den ene dag og på Michelinrestaurant den næste. Man kan vælge at bo på et nyistandsat vandrerhjem eller på et femstjernet luksushotel. Kort sagt er der masser af oplevelser til enhver smag. Men alle virksomhederne i erhvervet er hårdt ramt af COVID-19-virussen, og vil vi fortsat have et spændende og differentieret oplevelsesudbud i Danmark, så har vi alle et ansvar. Et ansvar for at støtte de danske restauranter, cafeer, forlystelsesparker og øvrige oplevelsesvirksomheder for at bidrage til deres overlevelse. De første konkurser fra hotel- og restauranterhvervet er begyndt at tikke ind. Desværre kommer der flere. Mange flere. Regeringen har allerede gjort meget, og det har danskerne også. Nogle restauranter og hoteller har satset på takeaway gennem krisen, og mange fortæller om kolossal opbakning fra nærmiljøet. Netop denne følelse må vi ikke glemme, når Danmark igen åbner. For behovet for støtte til de lokale virksomheder vil bestå. Denne krise forsvinder ikke igen med det samme. Erfaringer fra tidligere kriser viser, at det vil tage turisme- og oplevelseserhvervet flere år at komme tilbage til det tidligere niveau. Måske kommer turisterne igen - men hvornår? De senere år er turisterne kommet rejsende hertil fra hele verden for at tage del i den danske hygge og se på dansk kultur og design. De lægger 55 milliarder kroner om året. Penge, som bidrager til et stærkt turisterhver, vi som danskere også får mulighed for at nyde. Men når forbruget fra udenlandske turister forsvinder, er der ekstraordinært brug for, at vi selv støtter op. Vi kan ikke forvente, at udenlandske turister og forretningsrejsende med det samme igen strømmer til landet. Og selvom vi danskere kan ikke dække hele deres forbrug, så kan vi bidrage flere steder. Dette forår har mange været nødsaget til at aflyse runde fødselsdage, konfirmationer, bryllupper og andre store mærkedage, der skulle være fejret på hoteller, kroer og restauranter. Forhåbentlig kan disse fejringer gennemføres på et senere tidspunkt. Og måske kan en del af feriebudgettet, der var afsat til en tur til Østen eller Middelhavet i stedet bruges på ophold langs de danske kyster og til at nyde et fantastiske måltider på landets restauranter. Støtter vi ikke erhvervets virksomheder i dag, har vi dem måske ikke i morgen. Det vil være en skam, for turismeproduktet i Danmark er vokset med innovative ideer og spændende nye projekter, som skaber arbejdspladser, omsætning og vækst i hele Danmark. I år er året, hvor ‘Staycation’ får en helt anden betydning. Det er nemlig dét, der kan være med til at sikre turismeerhvervets overlevelse.

Annonce