Annonce
Sport

Verdensmester slog banerekorden i Dejbjerg Golf Klub

John Axelsen gør klar til at slå sit første slag i matchen søndag i Dejbjerg Golf Klub. John Axelsen brugte kun 69 slag på de 18 huller. Privatfoto
John Axelsen fra Sorø viste golf i verdensklasse, da han søndag var på besøg i Dejbjerg Golf Klub. I en match mod udvalgte juniorer gik John Axelsen banen i Dejbjerg i tre slag under par.

Dejbjerg: Banerekorden i Dejbjerg Golf Klub blev slået søndag.

Men det var egentlig ikke uventet, for den tidligere amatørverdensmester for hold, John Axelsen, var nemlig på besøg. Selv om det blæste hårdt, lykkedes det John Axelsen at gå banen tre slag under par - fra bageste teested vel at mærke.

John Axelsen spillede mod fem udvalgte juniorspillere. Fra Dejbjerg Golf Klub var det Kristian Svinth Dideriksen og Niels Obling, og de fik hjælp af spillere fra Skærbæk Mølle, Holstebro og Horsens. De fem juniorer spillede med på skift hen over de 18 huller på den måde, at der var to juniorspillere med på hvert hul.

Allerede på hul 2, som er et langt par 5, imponerede John Axelsen vildt. Andetslaget på 250 meter endte halvanden meter fra hullet, hvor på der blev puttet ud for en eagle. Så var stjernespilleren i gang.

Der blev vist forrygende golf på resten af runden. John Axelsen havde virkelig mange meget lange og præcise slag. Hans første bogey kom på det svære hul 15, og da han også lavede bogey på hul 18, endte runden i 69 slag. Juniorerne brugte 76 slag.

Efter runden var der foredrag i klubhuset, hvor de fremmødte kunne høre John Axelsen fortælle om sin tilværelse med golf. Hvordan han allerede som femårig lånte faderens gamle udstyr og brugte det hjemme i haven. Som otteårig blev det mere alvorligt med golfen, og hurtigt viste det sig, at talentet var åbenlyst. Som 14-årig spillede han med om sejren i en ungdomsturnering i England, hvilket for alvor gav ham blod på tanden til at fortsætte med golfen. Som 16-årig var handicap spillet ned i 3, og da han vandt en ungdomsturnering i England med intet mindre end syv slag, banede det vejen for deltagelsen i Junior Ryder Cup og Junior OL. John Axelsen går i øjeblikket på University of Florida, hvor han tager en bachelor i psykologi, samtidig med at han spiller på deres collegehold som fast mand. Han ligger p.t. som nummer 14 på den amerikanske amatørrangliste og forventer at turne pro om et eller to år. Selv angiver han, at hans resultater kommer på baggrund af 90 procent hårdt arbejde og træning. Mens blot 10 procent skyldes talent. Denne augustsøndag i Dejbjerg kunne man ved selvsyn opleve, hvordan hårdt arbejde og træning betaler sig. Et imponerende besøg var det.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Åbent brev til byrådet: Tag hensyn til handicappede og bevar Jobcenter og Borgerservice i midtbyen

Læserbrev: Kære politikere, Når I tirsdag tager hul på den videre beslutningsproces vedrørende Innovest II, vil vi i Danske Handicaporganisationer gerne pege på, at en udflytning af Borgerservice og Jobcenter eller andre offentlige serviceorganer til Innovest er uhensigtsmæssig for mange persongrupper – ikke mindst personer med nedsat førlighed. Hvis der sker en flytning, langt væk fra rutebilsstationen og banegården, vil det således være ganske svært for mange at deltage i møder hos de to serviceorganer. I dag går der dog nogle busser til Skolebyen, men disse er naturligvis prioriteret efter skolens time-skema. Og skulle man, som person med funktionsnedsættelse, endelig komme helt ud i den ende af Skjern by, ligger Ringvejen som den næste store forhindring. At krydse ringvejen er særdeles farligt, hvis bevægeapparatet ikke er som en ung sportsudøvers. Langt de fleste personer med et handicap, vil meget gerne have et tilknytningsforhold til arbejdsmarkedet, men det bliver meget sværere, og for nogen umuligt, at deltage i møder på Innovest II, hvis man er tvunget til at benytte offentlige transportmidler og så dernæst skal bevæge sig den, iflg. Google Maps, lange tur på cirka 2 km til Innovest. Så kære politikere – tag hensyn til mobiliteten for personer med bevægelseshandicap og bevar servicefunktionerne i Skjern midtby.

Ringkøbing-Skjern For abonnenter

Sidste bold er endnu ikke slået: 20 års kamp om rigmandens ulovlige tennisbane på Klitten

Annonce