Sport

Verdensmester slog banerekorden i Dejbjerg Golf Klub

John Axelsen gør klar til at slå sit første slag i matchen søndag i Dejbjerg Golf Klub. John Axelsen brugte kun 69 slag på de 18 huller. Privatfoto
John Axelsen fra Sorø viste golf i verdensklasse, da han søndag var på besøg i Dejbjerg Golf Klub. I en match mod udvalgte juniorer gik John Axelsen banen i Dejbjerg i tre slag under par.

Dejbjerg: Banerekorden i Dejbjerg Golf Klub blev slået søndag.

Men det var egentlig ikke uventet, for den tidligere amatørverdensmester for hold, John Axelsen, var nemlig på besøg. Selv om det blæste hårdt, lykkedes det John Axelsen at gå banen tre slag under par - fra bageste teested vel at mærke.

John Axelsen spillede mod fem udvalgte juniorspillere. Fra Dejbjerg Golf Klub var det Kristian Svinth Dideriksen og Niels Obling, og de fik hjælp af spillere fra Skærbæk Mølle, Holstebro og Horsens. De fem juniorer spillede med på skift hen over de 18 huller på den måde, at der var to juniorspillere med på hvert hul.

Allerede på hul 2, som er et langt par 5, imponerede John Axelsen vildt. Andetslaget på 250 meter endte halvanden meter fra hullet, hvor på der blev puttet ud for en eagle. Så var stjernespilleren i gang.

Der blev vist forrygende golf på resten af runden. John Axelsen havde virkelig mange meget lange og præcise slag. Hans første bogey kom på det svære hul 15, og da han også lavede bogey på hul 18, endte runden i 69 slag. Juniorerne brugte 76 slag.

Efter runden var der foredrag i klubhuset, hvor de fremmødte kunne høre John Axelsen fortælle om sin tilværelse med golf. Hvordan han allerede som femårig lånte faderens gamle udstyr og brugte det hjemme i haven. Som otteårig blev det mere alvorligt med golfen, og hurtigt viste det sig, at talentet var åbenlyst. Som 14-årig spillede han med om sejren i en ungdomsturnering i England, hvilket for alvor gav ham blod på tanden til at fortsætte med golfen. Som 16-årig var handicap spillet ned i 3, og da han vandt en ungdomsturnering i England med intet mindre end syv slag, banede det vejen for deltagelsen i Junior Ryder Cup og Junior OL. John Axelsen går i øjeblikket på University of Florida, hvor han tager en bachelor i psykologi, samtidig med at han spiller på deres collegehold som fast mand. Han ligger p.t. som nummer 14 på den amerikanske amatørrangliste og forventer at turne pro om et eller to år. Selv angiver han, at hans resultater kommer på baggrund af 90 procent hårdt arbejde og træning. Mens blot 10 procent skyldes talent. Denne augustsøndag i Dejbjerg kunne man ved selvsyn opleve, hvordan hårdt arbejde og træning betaler sig. Et imponerende besøg var det.
0/0
Annonce
Forsiden netop nu
Skjern

HydraSpecma investerer i ny fabrik og svensk hovedkontor

Vestjylland

Nørre Vosborgs sensommermarked har vokseværk

Skjern Håndbold For abonnenter

Elvar Jónsson blev både kampens spiller og topscorer i sin debut for Skjern Håndbold

Skjern

Følg med fotografen i marken: Hvad kornet gemte på

Navne For abonnenter

Slut efter 46 år i den kommunale verden: Nu tager jeg et fjolleår

Leder For abonnenter

Dagbladet mener: Vis lidt respekt for - og på - kirkegårdene

Et instagram moment finder man på Bispebjerg Kirkegård, når de japanske kirsebærtræer blomstrer. Så hippe er de lyserøde selfies, at de er nævnt i dagbladet Politikens 'ultimative byguide til nye studerende', som advarer om, at man får travlt i trængslen: "Du er langt fra den eneste, der fifler med at skrive #sakura på din telefon, og det tager tid at sikre det helt rigtige stoiske smil, når du skal fange dit hoppebillede", hedder det i avisens anbefalinger. Kirkegårde er åbne for alle, ikke kun for de sørgende. Men roen og gravfreden er nogle steder ved at blive overdøvet af selfies, solbadning og udflugter med det hele. For tre år siden gik det helt galt, da en to-dreng legede gemmeleg med sine forældre på Vestre Kirkegård i København: En gravsten faldt ned over drengen, som døde. Ulykken har betydet, at kirkeministeriet og arbejdstilsynet har krævet sikring af kirkegårdenes gravmonumenter. Ikke nogen billig øvelse - og økonomi er da også begrundelsen for, at menighedsrådet i No har besluttet at nedlægge sit lapidarium - stedet, hvor sten fra nedlagte grave står opbevaret. Hvis efterladte ikke inden årets udgang har bedt om at få udleveret sløjfede sten, vil de blive sendt til knusning, lyder det på et opslag ved kirken. Det er vel ikke helt urimeligt at spørge, om et enkelt tragisk dødsfald virkelig behøver at føre til destruktion af kulturarv, fordi menighedsråd føler sig økonomisk presset af sikkerhedskrav. Sikkerhedskrav, som vel at mærke ikke ville være nødvendige, hvis folk kunne færdes med helt almindelig pli på kirkegårdene. Det vil sige uden at tumle larmende omkring mellem - eller for den sags skyld på - gravstenene. Kirkegårdene er for både de døde og de levende. Førstnævnte gruppe tager formentlig både selfies og solbadning i stiv arm, men der er alle gode grunde til, at de levende gør sig klart, at kirkegårde er steder, hvor der først og fremmest skal være plads til ro og fordybelse. Hvis det var udgangspunktet for alle kirkegårdsbesøg, ville der næppe være brug for den helt vilde sikring af gravstenene, og vi ville kunne bevare den kulturhistorie, som stenene er enestående eksponenter for. Det er sten med sjæl - og det vil være blodig synd, hvis de skal ofres for ussel mammon og sjælløs mangel på respekt.

Kultur

Venskab og oplevelser for livet: Ringkøbinggarden i træningslejr i Kloster

Ringkøbing-Skjern For abonnenter

Agterlanternen Svend kunne se frem til en lang dag med lidende ultraløbere

Erhverv

Nu får Bente og Niels mere frihed: Købmandsparret i Stadil lukker butikken

Ringkøbing-Skjern

100 svedende hårde kilometer: "Spændende rejse" ventede 80 ultraløbere på vej Ringkøbing Fjord rundt

Annonce