Annonce
Sport

Verdensetter sænker dansk badmintonspiller på hjemmebane

Sportxpress/Ritzau Scanpix
Hans-Kristian Vittinghus var nær et mirakuløst comeback i første sæt af sit nederlag til Kento Momota.
Annonce

Verdens bedste mandlige badmintonspiller, Kento Momota fra Japan, blev for stor en mundfuld for danske Hans-Kristian Vittinghus i første runde af World Tour-turneringen Japan Open.

Danskeren tabte åbningskampen i Tokyo med 21-17, 22-20 i løbet af 55 minutter med op- og nedture for Vittinghus.

Den 33-årige dansker kom i modvind fra start, da Momota gik fra 1-1 til 12-1. Den komfortable føring fik den hårdtslående verdensetter til at gå ned i kadence, og danskeren var tæt på et mirakuløst comeback, da han kun var bagud 14-15, før Momota igen oppede sig og afgjorde sættet.

I andet sæt var danskeren oven på i indledningen, og midtvejs fulgtes spillerne pænt ad med skiftende føringer.

Vittinghus' sidste føring lød på 17-16, og danskeren var med til 20-20 efter at have afværget japanerens første matchbold. Efterfølgende vandt Momota sættet og kampen.

Den danske deltagelse i damesingle er mere succesfuld.

Tidligere tirsdag formåede European Games-vinderen Mia Blichfeldt at spille sig videre til anden runde. Det skete, på trods af at danskeren fuldstændig tabte pusten i andet sæt mod japaneren Sayaka Takahashi.

Blichfeldt endte med at sejre med cifrene 21-18, 6-21, 21-13 mod verdens nummer 17.

Danskeren kommer på en hård opgave i anden runde, hvor hun skal møde tredjeseedede Nozomi Okuhara fra Japan.

Line Kjærsfeldt skal i aktion senere tirsdag formiddag dansk tid, mens flere andre danskere først tager hul på turneringen onsdag. Det gælder eksempelvis Anders Antonsen, der i sidste uge nåede finalen i Indonesia Open.

Japan Open er en Super 750-turnering på World Touren. Dermed overgås den kun af sæsonfinalerne samt de tre Super 1000-turneringer. Der er fem årlige Super 750-turneringer, og en af dem er Denmark Open.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce