Annonce
Sport

Verdensetter sænker dansk badmintonspiller på hjemmebane

Sportxpress/Ritzau Scanpix
Hans-Kristian Vittinghus var nær et mirakuløst comeback i første sæt af sit nederlag til Kento Momota.

Verdens bedste mandlige badmintonspiller, Kento Momota fra Japan, blev for stor en mundfuld for danske Hans-Kristian Vittinghus i første runde af World Tour-turneringen Japan Open.

Danskeren tabte åbningskampen i Tokyo med 21-17, 22-20 i løbet af 55 minutter med op- og nedture for Vittinghus.

Den 33-årige dansker kom i modvind fra start, da Momota gik fra 1-1 til 12-1. Den komfortable føring fik den hårdtslående verdensetter til at gå ned i kadence, og danskeren var tæt på et mirakuløst comeback, da han kun var bagud 14-15, før Momota igen oppede sig og afgjorde sættet.

I andet sæt var danskeren oven på i indledningen, og midtvejs fulgtes spillerne pænt ad med skiftende føringer.

Vittinghus' sidste føring lød på 17-16, og danskeren var med til 20-20 efter at have afværget japanerens første matchbold. Efterfølgende vandt Momota sættet og kampen.

Den danske deltagelse i damesingle er mere succesfuld.

Tidligere tirsdag formåede European Games-vinderen Mia Blichfeldt at spille sig videre til anden runde. Det skete, på trods af at danskeren fuldstændig tabte pusten i andet sæt mod japaneren Sayaka Takahashi.

Blichfeldt endte med at sejre med cifrene 21-18, 6-21, 21-13 mod verdens nummer 17.

Danskeren kommer på en hård opgave i anden runde, hvor hun skal møde tredjeseedede Nozomi Okuhara fra Japan.

Line Kjærsfeldt skal i aktion senere tirsdag formiddag dansk tid, mens flere andre danskere først tager hul på turneringen onsdag. Det gælder eksempelvis Anders Antonsen, der i sidste uge nåede finalen i Indonesia Open.

Japan Open er en Super 750-turnering på World Touren. Dermed overgås den kun af sæsonfinalerne samt de tre Super 1000-turneringer. Der er fem årlige Super 750-turneringer, og en af dem er Denmark Open.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Udbud af ambulancekørsel: Den gode idé opstår i samarbejdet

Læserbrev: I løbet af januar tager Region Midtjylland vigtige skridt i retning af at fastlægge fremtidens ambulancekørsel, når der tages stilling til det kommende udbud af kørslen. Der er meget på spil i regionsrådets måde at skrue udbuddet sammen på: Grundlæggende spørgsmål om, hvilken pris og kvalitet borgerne kan få for skattekronerne i de kommende år, og mulighederne for at bruge offentlig-privat samarbejde som driver for innovation i den offentlige sektor. I disse år går en stor generation på pension med udsigt til at leve længere, og færre er tilbage til at forsørge flere. Lige som vi står overfor udfordringer med at få sundhedskronerne til at række, fordi folk lever længere, og flere får kroniske sygdomme. Der er med andre ord grundlag for at tænke nyt og bruge det store potentiale, der ligger i samarbejdet mellem sektorerne, til at få mere for pengene og levere ny og innovative løsninger. De gode ideer og intelligente løsninger på sundhedsområdet er allerede mange – og regionerne er grundlæggende gode til at række ud til offentlig-privat samarbejde i udviklingen af nye innovative teknologier og måder at løse sundhedsudfordringen på. Historisk gælder det også indenfor det akutte og det præhospitale område, hvor vi har set forsøg med el-køretøjer, kunstig intelligens, stabilisering eller færdigbehandling af KOL-patienter. Og mange nye tiltag er for længst implementeret, som for eksempel den elektroniske patientjournal, der optimerer patientforløbet, eller EKG taget allerede i ambulancen, som sikrer, at hjertepatienter kommer til det rigtige hospital. Langt flere bliver i dag hjulpet hurtigere og bedre, fordi den fælles innovation fungerer. Region Midt står overfor de kommende udbud på ambulanceområdet, og her har regionen gode muligheder for at stille krav i udbud til andet og mere end blot økonomien. Udbud bliver dermed en vej til at omsætte innovationen og de smarte løsninger hos leverandørerne til realitet til gavn for borgerne. Man behøver ikke se længere end til Norge, hvor flere kommuner gik sammen om at stille krav om CO2-neutrale byggepladser til leverandørerne i forbindelse med et stort fælles byggeri. På den måde kommer offentlige økonomiske muskler i spil og bliver en driver for innovationen. På samme måde har Region Midtjylland med udbuddet gode muligheder for at skubbe på innovation på sundhedsområdet til patienternes og borgernes fordel.

Ringkøbing-Skjern For abonnenter

Skatteborgerne skal se aftalerne: Kommunen betalte én million for lokaler, men brugte kun for 700.000

Annonce