Annonce
Ringkøbing Håndbold

Verdens dummeste undskyldning fra Brandstrup - bolden var ikke til at holde fast i

Michelle Brandstrup fik endelig godt greb om bolden i slutfasen, hvor hun som playmaker leverede tre afgørende scoringer. Arkivfoto: Jørgen Kirk
Michelle Brandstrup sagde det, som det var. Det var noget pis, det Ringkøbing Håndbold leverede mod bundholdet Hadsten Håndbold.

Hadsten: - Jeg synes, det var noget pis.

Michelle Brandstrup lagde ikke skjul på, hvordan hun så på Ringkøbing Håndbolds indsats i Hadsten.

- Vi mangler at få næsen til at pege mod mål. Vi løber jo ikke mod mål. Det gjorde angrebsspillet forkrampet. Timingen var der slet ikke, og det gjorde, vi mistede tempo, og at vi lavede alt for mange fejl. Vi brændte også rigeligt. Og fordi spillet ikke kørte i det etablerede angrebsspil, så tog vi den usikkerhed med videre. Vi fik jo slet ikke nok ud af alle vore kontramuligheder. Men de var også mærkelige at løbe kontra mod. De løb jo ikke hjem. Det forvirrede os lidt, for så var der ikke plads til at spille bolden frem. Vi skulle have spillet langt mere direkte i kontrafasen. Når vi gjorde det, scorede vi jo pænt med mål. Heldigvis var forsvaret ok. Det blev meget afgørende, forklarede Michelle Brandstrup.

Det blev også afgørende, at hun i slutfasen trådte i karakter med tre scoringer på gennembrud efter stort set ikke at have afsluttet i kampens første 45-50 minutter.

- Jeg ved godt, det lyder som verdens dummeste undskyldning. Men jeg følte ikke, bolden var til at holde fast i. Derfor turde jeg ikke skyde, når jeg kom på kant, for jeg vidste ikke, hvor bolden ville havne. Jeg skulle jo skyde, når jeg var kommet helt igennem, og heldigvis lykkedes det, fortalte Michelle Brandstrup.

Camilla Faartoft var lettet over, det trods alt gav to point.

- Det får os lidt ovenpå igen efter nederlaget mod SønderjyskE, sagde topscoreren.

Hun har lidt svært ved at acceptere, at angrebsspillet var så dårligt, som det var.

- Til træning kører det bare. De takter skal vi føre videre til kampene, men det magtede vi ikke i dag. Vi laver jo en stribe fejl, som vi ikke burde lave. Eksempelvis min egen dribling ned på fødderne. Måske er der for lidt koncentration. Jeg ved det ikke. Men jeg ved, vi lavede alt for mange dumme fejl, fordi vi tog for mange dumme beslutninger. Og vore fejl blev straffet med kontraløb i anden halvleg. Vi skulle aldrig have været i problemer. Havde vi holdt det niveau, vi havde, da vi gik fra 1-6 til 10-7, og da vi rykkede foran 16-11, havde vi smadret Hadsten. Nu fik vi først sikret de to point, da vi i de sidste minutter fik angrebsspillet sat langt bedre i scene, forklarede Camilla Faartoft.

Ringkøbing brændte for mange chancer. En af synderne var helt usædvanligt Alberte Simonsen, der har scoret på stort set alt hele sæsonen. Selv fra en lidt uvant position som venstre fløj, hvor fra hun også scorede mod Hadsten.

- Jeg skyder bare. Jeg hamrer igennem. Dækker målmanden forstolpen, skyder jeg efter det lange hjørne og modsat, fortalte Alberte Simonsen, der var godt irriteret over en kæmpe afbrænder fri i kontrafasen, hvor hun sendte bolden klart forbi mål i modsatte side af, hvor målmanden stod.

- Da det kneb mest, stod vi sammen som et hold. Så kan det godt ske, der manglede flow i spillet meget af tiden, men vi stod sammen som et hold, sagde Alberte Simonsen.

Annonce
Camilla Faartoft til højre og Alberte Simonsen til venstre var glade for, Ringkøbing trods alt fik to point. Arkivfoto: Jørgen Kirk
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Skjern

Cirklen-byggeriet i Skjern: Byrådsmedlems tålmodighed er brugt op - stemmer nej til halv etage mere

Leder For abonnenter

Samskabelse er vejen frem i rundkørslen

Vi kommer ikke uden om det … Det offentlige har ikke råd til at betale for alle de ønsker, borgerne har til forbedringer og forskønnelser af vore fælles omgivelser. Men så er det jo godt, når borgerne kan tage sagen i egen hånd … Tag bare rundkørslen i Astrup ved Femvejen lige uden for byen; af lokale kaldt "Danmarks grimmeste" af slagsen. Om det passer, vil være et oplagt emne til en rundbordsdiskussion. Men køn var den i alt fald ikke, overgroet som den var med ukrudt. Kommunen havde dog ikke pengene til at gøre noget ved den. Men så tog folk i Astrup sagen i egen hånd. En flok frivillige påtog sig opgaven med at omdanne den til "Danmarks smukkeste rundkørsel". Det skete ved, at folk lagde kræfterne sammen: Per Kjær, der driver maskinstationen, stillede maskine til rådighed. Landmand Vagn Lindy Petersen i Skjern havde noget jord til at ligge efter en staldudvidelse, som kunne bruges, så onsdag blev der flyttet 400 kubikmeter jord. Svæveflyvepladsen i Ejstrup bidrog med et træ, som Kristian Ahle selv gravede op. Nu mangler de frivillige bare at få plantet rododendron i fem farver, så er "Femvejens Andels Rundkørsel", som den - måske ikke helt mundret - er kommet til at hedde, klar til at springe ud det kommende forår i al sin glans. Det hører med til historien, at rododendronerne selvfølgelig udbydes på andele, og at anlægsgartner Ole Christensen står for indkøb af planterne. Kommunens rolle i hele historien har i dette tilfælde været lydhørhed over for de lokale ønsker, og hurtig tilladelse til, at de frivillige kunne gå i gang. I andre tilfælde ser man i stigende grad, at der er tale om egentlig samskabelse; altså at kommunen og lokalsamfundene i fællesskab bidrager til at løse opgaver, som kommunen ikke har råd til alene at løse - for eksempel etablering af cykelstier. Man kan selvfølgelig mene, at opgaverne bør betales fuldt ud af kommunen. Men ofte vil det være ensbetydende med, at de ikke løses - eller i bedste fald først om mange år - og så er det da bedre, at parterne i fælles forståelse skaber noget sammen. Ellers havde Astrup næppe været på vej til at få "Danmarks smukkeste rundkørsel".

112

Sprængningseksperter kaldt til Hvide Sande

Annonce