Danmark

Verden vil (selv)bedrages. Det kan jo være, det hele bliver bedre i år.

Rikke Dal Støttrup

på kant: I januar skal det være. I januar fordobler fitnesscentrene antallet af indmeldinger. I januar bliver boghandlernes bestsellerlister regeret af de nyeste livsstilsguruer. Havemanden Claus Dalby er blevet "Slank", og det hedder hans bog også. En ny kur "Keto" vinder frem. Det er "Low Carb High Fat" i yderste instans, siger ophavskvinden. Nemlig uden fedt. Vi vil også læse om at spise anti-inflammatorisk, om kødfri dage, vi vil forstå vores søvn og så vil vi læse om at gå i...ja, "Gå-bogen".

Er man den kyniske type, vil man konstatere, at verden vil (selv)bedrages. Og at det bliver den. For alle ved jo, at når januar er slut, falder de fleste af kondicyklen og tilbage i gamle sofavaner. At når bogen er købt og læst, så er det stadig dig selv, der skal gøre det hårde arbejde. Og dét med din egen gamle personlighed som en tung vægtstang på nakken.

Jeg vælger at se det som et udtryk for menneskets ukuelighed. For menneskets "tillidsfulde forventning om noget glædeligt, der vil indtræffe i fremtiden -- uden at der foreligger en objektiv sikkerhed", hvilket er ordbogens definition på håb.

Håbet holder liv i os. Lige meget om man er en buttet dansker på et løbebånd eller en syrisk flygtning på en tømmerflåde, så er det troen på, at livet kan blive bedre, der driver os fremad. Vilkårene er vidt forskellige, driften er den samme.

Så i stedet for at forarges over dem, der stræber i januar (og i livet), tager jeg hatten af for, at man giver det et skud. For mon ikke det hele bliver lidt bedre i morgen?

0/0
Indland

Regeringen garanterer små sygehuses overlevelse

Indland

Scandinavian Star 29 år efter mordbranden: Har dansk politi og myndigheder svigtet?

Indland

Social slagside skal med i vurdering af jobindsats

Danmark

Danmarks billigste hus solgt i løbet af et døgn

Erhverv For abonnenter

Ecco skærer kemikalier væk fra læderskoene

Indland

Familiemedlem i Vejen-sagen: Faren var klam i sproget

Indland

Tidligere DR-direktør i spidsen for ny radiosatsning

Danmark

Landmænd har ventet i årevis på miljømillioner: S vil have undersøgt tabene

Kultur

Lars Lilholt: Indtil videre springer jeg pensionen over