Annonce
Ringkøbing-Skjern

Ventetid hos PPR bliver nedbragt

Børne- og familieudvalget har nu givet grønt lys til at få nedbragt ventetiden hos PPR ved at købe undersøgelser eksternt. Arkivfoto: Jørgen Kirk

RINGKØBING-SKJERN: Til næste år træder den nye struktur på det specialiserede område i Ringkøbing-Skjern Kommune i kraft, men for at det bliver så god en overgang som overhovedet muligt, har børne- og familieudvalget bedt om at få en status fra PPR, da afdelingen er en vigtig faktor i den nye struktur.

Den blev fremlagt ved udvalgets møde tirsdag, og resultatet er, at PPR har nogle udfordringer, der skal løses.

- Desværre er der ret lang ventetid hos PPR lige nu, og vi sætter nogle initiativer i gang for at få den nedbragt, fortæller udvalgsformand Trine Ørskov (S).

Udvalget har derfor givet grønt lys til at kommunen kan købe nogle undersøgelser eksternt, så afdelingen kan få nedbragt ventelisten inden det bliver den 1. august.

- Det betyder, at vi kan begynde på den nye struktur med det bedst mulige udgangspunkt, siger Trine Ørskov.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

Bil blev ridset på den ene side

Læserbrev

Læserbrev: Lad centrene, der trækker borgerne i byen, blive i byen

Læserbrev: Indlægget “Lad der ikke gå sognepolitik i sagen” om Innovests husning af de kommunale arbejdspladser havde nogle gode pointer, der førte til den rigtige konklusion i et dilemma. Der savnes nogle tal på økonomien, og jeg kan betvivle, kommunalbestyrelsen har det vigtigste; det tabte skatteprovenu og følgeomkostningerne ved den mistede omsætning i detailhandelen. Butikkerne vil miste omsætning. Ikke blot til nabobyerne, men også til storcentrene i de større byer og til netbutikkerne udenfor kommunen. Det vil koste arbejdspladser, give tomme butikslejemål og tomhed i bymidten. Så på den måde et paradoks, når et erhvervscenter er omdrejningspunktet for at trække kunderne væk fra de små lokale erhvervsdrivende. Vi har jo lige fulgt kampen for købmanden i Stauning, og her er det så i større målestok. Du kan blot se til Esbjerg, hvad det har betydet i Kongensgade, at kontorer er flyttet på havnen. Og omvendt, hvad de gør i Billund for at trække folk til midtbyen. Så byrådet bør have det tabte skatteprovenu og følgeomkostningerne ved den mistede detailomsætning i kommunen med i ligningen. Det er ikke nok med en kort tilbagebetalingstid på investeringen i Excel-arket. Så jeg er enig med Jacob Agerbo i, at der ikke skal gå sognepolitik i sagen. For det handler ikke kun om finansiering og besparelser, men også om tabt detailhandel. Ikke “bare” i Skjern midtby. Men i kommunen. For der ingen garanti for, at omsætningen affødt af butiksdøden bliver i Skjern/Tarm, eller for den sags skyld i kommunen. Så derfor vedkommer det også borgerne udenfor Skjern ... Så herfra skal opfordringen lyde; lad centrene, der trækker borgerne i byen, blive i byen.

Ringkøbing

12. december-nissen: - Jeg har 38 timers lønnet arbejde om ugen. Herudover går der en del tid med frivilligt foreningsarbejde og ufrivilligt husarbejde

Skjern For abonnenter

Viceborgmester: Jeg synes, det er ærgerligt, at Skjern nu mister chancen for at udvikle midtbyen

Annonce