Annonce
Vestjylland

Ventet længe: Kritiske grundejere bliver nu inddraget i sommerhusplaner

Omkring 180 dukkede op til borgermøde om den omstridte plan om 67 sommerhuse i Græm Kær. Mødet, hvor halvdelen af byrådet var til stede, foregik dog i en relativ konstruktiv tone. Foto: Jens kirk
På et stort borgermøde lovede borgmester H.C. Østerby, at grundejere og borgere nu bliver inddraget i planlægningen af sommerhuse i Græm Kær, og det er grundejerformand Per Korsgaard glad for: Det har vi ventet længe på.
Annonce

Vester HUSBY: Mange havde forventet et stormfuldt møde, da cirka 180 borgere og sommerhusejere dukkede op for at diskutere kommunens planer om 67 sommerhuse i Græm Kær.

Men selv om der var mange skarpe indlæg - med både ris og ros til kommunens planer - så foregik det i en ganske fordragelig tone.

Samtidig lovede borgmester H.C. Østerby (S), at den detaljerede plan med 67 sommerhuse på 5000 kvadratmeter store grunde på de eksisterende marker kun er en skitse.

- Det har været et konstruktivt møde, og vi glæder os til det videre arbejde. Jeg lover, at der fra nu af vil blive en involvering af ikke mindst Vester Husby Grundejerforening, og I vil være involveret i den videre proces, hvor der bliver nedsat en gruppe, sagde H.C. Østerby på mødet.

Mange ville helst være helt fri for sommerhuse. Men der var også forslag om at genskabe kæret midt i området - og samle sommerhusene i mindre klynger.

- Der har været flere konstruktive og interessante forslag på mødet, sagde Østerby.

Løftet om involvering glæde Per Korsgaard, der er formand for grundejerforeningen.

- Det har vi ventet længe på, men det er positivt, at der nu vil blive nedsat en arbejdsgruppe, og vi bliver inddraget, siger Per Korsgaard.

- Jeg forstår, at det er første gang, at Holstebro Kommune vil inddrage de berørte på så tidligt et tidspunkt i planlægningen. Det er bestemt noget, der fremmer forståelsen for demokratiet, siger Per Korsgaard, som samtidig konstaterer, at der blandt sommerhusejerne er vidt forskellige holdninger til planerne om flere sommerhuse.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce